Ako ste ljubitelj jeseni kao godišnjeg doba onda vam donosimo cool ideje za preuređenje kupaonice u jesenskom stilu. Paleta divnih i toplih boja jeseni može se preslikati na vašu kupaonicu i dati joj kao i ostatku doma dodatnu dozu topline i jesenske čarolije.

 

Mozaik pločice bež boje na kojima se nalazi bijela kupaonska baza s drvenom pločom za umivaonik.Mozaik pločice bež boje na kojima se nalazi bijela kupaonska baza s drvenom pločom za umivaonik.

Za postići jesenski stil kupaonice nisu nužno potrebna velika preuređenja, dovoljna je promjena nekog elementa, boje ili dodavanje ponekih detalja.

Jesenski stil kupaonice svakako se može kombinirati s nekim od najčešćih stilova kupaonice o kojima možete saznati više na našem prijašnjem blogu o 7 stilova kupaonice s kojima ne možete pogriješiti!

U nastavku pročitajte kako dočarati vašu kupaonicu u jesenskom ambijentu.

Smeđa viseća kupaonska baza na kojoj se nalazi bijeli umivoanik s krom miješalicom.Smeđa viseća kupaonska baza na kojoj se nalazi bijeli umivoanik s krom miješalicom.

KAMIN U KUPAONICI

Već smo vam pisali o kaminima i vrstama kamina te kako odabrati onaj pravi, a sada ćemo se fokusirati na kamine u kupaonici.
Za one koji su izuzetni ljubitelji toplog ugođaja jeseni i zime svakako preporučujemo razmisliti o kaminima koje možete postaviti u svoju kupaonicu.
U kupaonicu je najlakše instalirati električni kamin koji je izuzetno lagan za održavanje te ne zahtijeva posebne elemente poput dimnjaka.

IZBOR ELEMENATA

Ako ste se odlučili na konkretnije preuređenje, dodavanjem elemenata koji su u boji jeseni ostvarite ćete jači jesenski efekt.

Proces preuređenja kupaonice je dugotrajan i zahtjevan zadatak, a kako sve odraditi što bezbolnije, brže i povoljnije, pročitajte u našem velikom vodiču za renovaciju kupaonice. Uklopite u ovaj vodič jesenske boje i, voilà, jesenska kupaonica je ovdje čak i prije početka zime.
Odabir kupaonske baze crvene boje ili odabir kupaonskih ormarića smeđe boje (ili napravljene od prirodnog drva), osim što će unijeti dašak jeseni, također će kupaonici dati i prirodni izgled.

Fero Term kupaonski ormarić s imitacijom drvaFero Term kupaonski ormarić s imitacijom drva


Jesensku notu ćete ostvariti i ako pravilno odaberete pločice. Pločice koje se mogu kombinirati uz jesenski stil su mozaik pločice ili pločice crveno-zeleno-smeđih boja koje se međusobno mogu kombinirati.
Pogledajte malo niže samo primjer naših smeđih mozaik pločica, idealnih za jesensko razdoblje.
Ako ne znate gdje pronaći i kako odabrati idealne pločice predlažemo vam da pogledate Fero Term ponudu pločica i pročitate naš blog o najnovijoj tehnologiji protukliznih pločica.

Fero Term jesenske pločice u imitaciji drveta na kojima se nalazi stojeća crna kada i crni kupaonski element.Fero Term jesenske pločice u imitaciji drveta na kojima se nalazi stojeća crna kada i crni kupaonski element.

DETALJI JESENSKIH MOTIVA

Kada su detalji u pitanju, samo je vaša mašta ta koja stvara ograničenja. Bez obzira na veličinu kupaonice, jesenske detalje možete ubaciti i u najmanju kupaonicu.
Probudite svoju kreativnost! Na zidove postavite sliku s okvirom u jesenskim bojama ili u okvir od slike te umjesto slike stavite list bogat jesenskim bojama. Postavite vaze na ormariće ili police koje možete napuniti s lišćem ili jesenskim plodovima, poput kestenja.
Napravite svijećnjak od bundeve ili odaberite visoku vazu u koju možete staviti jesensko cvijeće pomiješano s granjem i lišćem.
Koliko god bili mali, detalji čine razliku! Tražite inspiraciju za detalje u vašoj novoj kupaonici? Posjetite naš blog gdje smo istaknuli 11 malih, ali značajnih detalja koji mogu dati svježi (pa i jesenski) dašak vašoj kupaonici.

BOJE JESENI

Prošećete li šumskim puteljcima vidjet ćete da u jesenskim danima najviše dominiraju smeđa, žuta, crvenkasta ili velvet i svjetla zelena boja.
Jesenske boje su nježne, skladne, tople i nenametljive, rekli bi, idealne za uređenje kupaonice za sve one koji su skloniji toplim nijansama.
Boje čine najveći efekt u kontekstu uređenja prostora i pružanja jesenskog doživljaja.
Kada je riječ o kupaonicama, boje jeseni možete istaknuti kroz boje zidova, izborom boja zavjesa, izbora boje ručnika ili, ako je moguće, promjenom boje elemenata.

Viseća kupaonska baza smeđe boje na kojoj se nalazi umivaonik s crnom miješalicomViseća kupaonska baza smeđe boje na kojoj se nalazi umivaonik s crnom miješalicom

ZAKLJUČAK

Vrlo često čujemo da je proljeće godišnje doba boja, ali ako se malo osvrnete oko sebe, primijetiti ćete da boje dominiraju i u jesen.
Jesenske su boje blage i suptilne, smirujuće i idealne za uređenje kupaonice.
Promotrite malo svoju kupaonicu i ako ne planirate opširnu renovaciju, a htjeli biste dašak jeseni u njoj, pogledajte što možete prefarbati ili promijeniti boju.
Detalji poput izmjene ručnika u jesenske boje i dodavanje zanimljivih detalja poput slika ili vaza popunjenih jesenskim motivima samo su neke od ideja. Pustite mašti na volju i pružite si ugođaj kojim ćete si stvoriti neodoljiv osjećaj topline doma.Ipak se treba pripremiti za zimu. Inspiraciju za uređenje kupaonice u jesenskom duhu pronađite na webshopu ili u najbližoj Fero-Term poslovnice.