Zlatna se boja vraća u kupaonice na velika vrata. Evo kako birati kupaonske artikle u zlatnoj boji i s ukusom urediti kupaonicu.

dotsmodule-image

 

Kreirati interijer koji će biti otporan na vrijeme i česte promjene stilova izazovan je posao. Danas je u trendu jedan stil, sutra drugi, prekosutra treći; taman kad mislite da ste uredili modernu kupaonicu, taj stil već izlazi iz mode. 
Stoga je dobro osloniti se na klasične elemente, artikle svevremenskog dizajna. Birate li neutralne boje pločica i uobičajene kromirane detalje, dobit ćete jednako neutralan prostor koji će se dugo opirati zubu vremena. Ali s takvim je prostorima često isti problem, "neutralno" ponekad može značiti i - "dosadno". 

 

dotsmodule-image

 

Da ne biste upali u tu klopku, razmislite o detaljima koji će vašoj kupaonici udahnuti život. Ako ste odabrali pločice neutralnih tonova, onda detalji mogu preuzeti glavnu ulogu i ispričati jednu sasvim drugu priču. Naš je prijedlog - zlatna boja.

Detalji u boji zlata nisu u kupaonicama od jučer. U vrijeme kad se kupaonica pojavila kao zasebna prostorija unutar doma, samo su si rijetki mogli priuštiti takav luksuz. Zato nije neobično da su kupaonice ukrašavane detaljima u zlatu, jer su vlasnici prvih privatnih kupaonica unutar doma bili mahom imućniji ljudi. 

 

dotsmodule-image

Zlatni detalji

Zlatni detalji donose dašak luksuza u kupaonicu, ali važno je zadržati mjeru - nećete vidjeti niti jednu istinski luksuznu kupaonicu u kojoj prevladava zlatna boja. (Osim možda u kupaonicama ljudi s viškom novca i manjkom dobrog ukusa.) Zlatna je kao stvorena za detalje, da bojom privuče pozornost i razbije monotoniju. 

Važno je znati i u koje se stilove zlatna boja najbolje uklapa. Retro i vintage stilovi prizivaju duh prošlih vremena, stoga se artikli zlatne boje savršeno uklapaju u takve interijere. Zlatna je prirodan izbor i za luksuzne moderne kupaonice, u kojima zlatni detalji mogu posebno istaknuti luksuzne materijale poput mramora.

 

Luksuzno uređena kupaonicaLuksuzno uređena kupaonica

Luksuzni walk-in tuš

Moderno organiziran prostor za tuširanje, s walk-in tušem ili ugrađenom tuš stijenom, može biti idealno platno za poteze zlatnom bojom. Profili tuš stijena, vrata i stranica u zlatnoj boji posebno su elegantni. Ako im dodate miješalicu ili tuš slušalicu iz tuš programa u zlatnoj boji, činit će elegantnu cjelinu koja će se naročito isticati na dobro odabranim pločicama

Samostojeća tuš stranica, poput modela Voxort Blue Gold 120, lijepo će se uklopiti u luksuzno uređenu kupaonicu. Prozirno kaljeno staklo i zlatni aluminijski profili u mat obradi isticat će se na pločicama u imitaciji mramora ili kamena. Dobro ćete odabrati i birate li klizna tuš vrata sa skrivenim kotačićima, kao što su Voxort Blue Premium Corri Gold 120. Veliki rukohvat zlatne boje olakšava ulazak, a istovremeno i vizualno oplemenjuje kupaonicu. Soft Close mehanizam zatvaranja dodatno zaokružuje dojam.  

 

dotsmodule-image

Zlatna slavina

Kad razmišljate o adaptaciji kupaonice, najefektniji način da svojoj kupaonici udahnete novi život je da zamijenite miješalice. Miješalice u zlatnoj boji neočekivan su izbor i ugodno će iznenaditi vaše goste. Kromirane su miješalice već desetljećima svojevrsni standard, stoga zlatna miješalica za umivaonik - kao i miješalica za klasičnu ili tuš kadu - predstavlja dobrodošao odmak od uobičajenog. 

Ako ste se odlučili za nadgradni umivaonik, visoka jednoručna miješalica Voxort Gala Gold upečatljivim će dizajnom oplemeniti vašu kupaonicu. Pouzdana 35-milimetarska keramička kartuša jamči dugi vijek trajanja, a zlatna boja miješalice pretvara je u magnet za poglede. Sviđa li vam se više mat završna obrada, Voxort Perla Gold mogla bi biti dobro rješenje. Uz ovu miješalicu dolazi i gornji dio sifona kako biste - uz odgovarajući umivaonik - dobili jedinstvenu cjelinu. Tu je i Voxort Elegant Gold, donji dio sifona za umivaonik, ako želite sastaviti sve kockice mozaika - ovo je elegantan izbor kad je donji dio sifona izložen pogledima. 

 

dotsmodule-image

 

Uz miješalicu u zlatnoj boji prirodan je izbor bijeli umivaonik jer ćete tako dobiti kombinaciju koja izgleda čisto i luksuzno. Ali ni zlatni umivaonici nisu loš izbor - naprotiv! Možete ih kombinirati s miješalicama zlatne boje, ali elegantno će izgledati i uz miješalice tamnijih nijansi, poput gun ash i crne. Dovoljan je već i decentni zlatni rub, poput onog na modelu Concepto Bell Rando, da umivaonik zablista (doslovno!) u drukčijem svjetlu. 

 

Još jedan koristan detalj koji sve češće možete pronaći u zlatnoj boji jest - ogledalo. Osim što dodatno pojačava prirodno svjetlo u kupaonici, atraktivno ogledalo snažno vizualno utječe na opći dojam. Pritom, svijetle površine koje se zrcale u ogledalu čine atmosferu u kupaonici ugodnijom. Ogledala zlatnih okvira posebno su elegantna jer dizajnom pripadaju luksuznim interijerima, a lako ih je uklopiti u svaku kupaonicu. 

 

dotsmodule-image

 

Kupnja detalja za kupaonicu u zlatnoj boji može vam zadati i slatke brige, naročito proučite li bogatu ponudu u našem webshopu ili u nekom od Fero-Term prodajnih centara.
A inspiraciju uvijek možete potražiti na našim stranicama!

 

Zlatni umivaonici sa zlatnim slavinamaZlatni umivaonici sa zlatnim slavinama
Zlatna slavina i bijeli umivaonikZlatna slavina i bijeli umivaonik