Pravila privatnosti

Ova Pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji FERO-TERM D.O.O. (dalje u tekstu: "Fero-Term") obrađuje Vaše osobne podatke.

Ova Pravila o privatnosti opisuju naša pravila i postupke o prikupljanju, korištenju i otkrivanju vaših podataka kada koristite uslugu i govore vam o vašim pravima na privatnost i kako vas zakon štiti.

Korištenjem ove internet stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

 

PRIKUPLJANJE PODATAKA

Osobni podaci koje prikupljamo ovise o: vrsti usluge koju pružamo našim kupcima, korisnicima i klijentima, namjeri kupca da koristi naše usluge, o vrsti ugovora kojeg sklapamo s našim klijentom kao i o namjeri kupaca da koriste svoja prava temeljena na zakonskim i regulatornim odredbama o zaštiti osobnih podataka. U prvom redu radi se o podacima bez kojih ne možemo izvršiti uslugu, a uključuju najmanje:

- osnovne osobne podatke (ime i prezime)

- osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, mail adresa)

- podatke vezane za korištenje web stranice www.fero-term.hr

- podatke vezane uz korištenje Fero-Term webshopa

- ostale osobne podatke nužne za ostvarenje klijentovih prava temeljenih zakonskim odredbama o zaštiti potrošača

 

Obvezujemo se štititi osobne podatke korisnika/kupaca na način da se svi podatci o korisnicima/kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Prikupljat ćemo samo nužne, osnovne podatke o korisnicima/kupcima koji su nam potrebni za ostvarenje kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge, u marketinške svrhe, te kako bi ispunili zakonske i regulatorne obveze.

Fero-Term prikuplja i upravlja osobnim podacima u svrhu kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge iz vlastite ponude te kako bi ispunila zakonske i regulatorne obveze kao i u svrhu ostvarenja vlastitih legitimnih interesa zakonitog poslovanja. Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. u okviru registracije, putem ispunjavanja obrazaca ili slanjem elektroničke pošte, u okviru narudžbe proizvoda ili usluga čime pristajete odnosno dajete privolu za njihovo korištenje.

Svi djelatnici Fero-Terma i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti podataka.

 

Čuvanje podataka


Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je razumno potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako Zakon ne propisuje drugačije. Prikupljeni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a podaci koji su prikupljeni zbog obrada koje se temelje na zakonskoj osnovi, čuvat ćemo sukladno vremenskim ograničenjima prema zakonskim odredbama (npr. Zakon o računovodstvu). Ukoliko ste nam dali privolu za prikupljanje osobnih podataka, vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole.

Pažljivo ćemo pohraniti sve podatke u našim internim bazama  i našim internim poslužiteljima i nećemo ih se prosljeđivati  bez vaše prethodne suglasnosti.

 

Uporaba osobnih podataka za marketinške aktivnosti


Ukoliko korisnik želi primati obavijesti iz naše ponude putem elektroničke pošte potrebno je napraviti prijavu na Newsletter. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je popuniti označena polja te unijeti adresu elektroničke pošte na koju želi primati Newsletter. Na adresu elektroničke pošte korisnika dostavljat ćemo informacije o promjenama vezanim uz naše poslovanje i odnos s klijentom, kupcem kao korisnikom naših usluga. U svakom trenutku korisnik može izvršiti odjavu na naš Newsletter sukladno uputama koje će dobiti e-poštom nakon prijave, kao i na svakom Newsletteru.

 

Kolačići (Cookies)

Pravila o korištenju kolačića možete pročitati na linku.

 

Ažuriranje osobnih podataka

Korisnik naše stranice u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 

Pravo na informiranje i pristup podacima:

Imate pravo biti informirani o obradi vaših osobnih podataka te pravo pristupa podacima. Možete dobiti potvrdu o obradi, informacije o svrsi obrade, kategorijama podataka i potencijalnim primateljima.

Pravo na prenosivost podataka:

Ako se obrada temelji na privoli ili se provodi automatiziranim sredstvima, imate pravo zatražiti prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade.

Pravo na ograničenje obrade:

Imate pravo tražiti ograničenje obrade u slučaju osporavanja točnosti podataka, nezakonite obrade, protivljenja brisanju podataka te kada se podnese prigovor na obradu iz legitimnih razloga.

Pravo na podnošenje prigovora:

Pod određenim uvjetima, možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka, osobito u vezi s vašom specifičnom situacijom ili ako se podaci koriste u svrhu izravnog marketinga.

Pravo na ispravak netočnih podataka:

Imate pravo zatražiti ispravak netočnih ili dopunu nepotpunih podataka.

Pravo na brisanje podataka:

Možete zatražiti brisanje podataka, osim ako su nužni za ispunjenje ugovornih obveza ili zakonskih zahtjeva.

 

Ako želite ostvariti bilo koje od navedenih prava, slobodno nas kontaktirajte!

 

 

Pritužbe

U bilo kojem trenutku možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka na našu obradu vaših osobnih podataka.

 

Službenik za zaštitu podataka

Korisnici mogu Službenika za zaštitu podataka kontaktirati putem e-mail adrese: szp@fero-term.hr
ili na poštansku adresu Gospodarska 17, Donji Stupnik, s naznakom “Službenik za zaštitu podataka“ i na broj tel: +385 1 4555 535

 

Fero-Term zadržava pravo izmjene ove Izjave objavljivanjem izmijenjenog teksta na Internet stranici. Novi tekst Izjave stupa na snagu odmah po objavi na internet stranici. Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Izjavu o privatnosti kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Nastavak uporabe ove internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje, razumije i prihvaća sve uvjete u izmijenjenoj ili dopunjenoj Izjavi o privatnosti podataka. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

 

 

 

 

 

 

 

Tu smo za tebe! Kako ti možemo pomoći?
Niže nam možeš postaviti pitanje vezano za naš asortiman, usluge ili ostaviti koju pohvalu, recenziju za proizvod.
Odgovorit ćemo na vašu poruku u roku od 48 sati. Ako budemo trebali više informacija o temi koju tražite, kontaktirat ćemo vas putem e-mail adrese ili telefonskog broja, ako je naveden