Osvježenje i promjena izgleda kupaonice moguća je uz pomoć malih detalja, a da vam je pritom dovoljan i manji budžet. ​No, detalji nisu samo ukras - oni uz estetsku imaju i funkcionalnu ulogu. 

Prostrano uređena kupaonica s pločicama u imitaciji betona i samostojećom tuš kadom te bijelim umivaonikom.Prostrano uređena kupaonica s pločicama u imitaciji betona i samostojećom tuš kadom te bijelim umivaonikom.


Stoga njihov odabir treba promatrati upravo kroz te dvije dimenzije - onu estetsku i onu funkcionalnu. U novom blog postu vam donosimo 11 ideja za detalje s kojima ćete za male troškove oplemeniti i uljepšati svoju kupaonicu.Bez obzira bila vaša kupaonica starija ili novija, nakon nekog vremena počinje se osjećati određena monotonija.
U slučaju kada niste u financijskoj mogućnosti ili jednostavno još nije stiglo vrijeme za renovaciju, mi vam donosimo odlično rješenje!
Osvježenje i promjena izgleda kupaonice moguća je uz pomoć malih detalja, a da vam je pritom dovoljan i manji budžet.
Detalji nisu samo ukras - oni uz estetsku imaju i funkcionalnu ulogu. Zato su i pronašli svoje mjesto u našem velikom vodiču za renovaciju kupaonice.
Na našem ste se prijašnjem blogu o najnovijim trendovima u dizajnu kupaonice već upoznali s ulogom detalja u uređenju interijera kupaonice.
U nastavku pročitajte naše ideje koje će vašoj kupaonici pružiti sasvim novu dimenziju.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆE DETALJE

Ulaskom u bilo koju trgovinu opreme za dom možemo pronaći veliki izbor raznih detalja od kojih nam se mnogi sviđaju. No, kako odabrati baš one idealne elemente?
Bitna odluka prije odlaska u takvu trgovinu je kako kupaonica trenutno izgleda i kojem stilu teži.
Preferirate li više klasični, moderan, mediteranski ili vintage stil?
Kako bi lakše odabrali stil kupaonice, pročitajte naš blog o vrstama stilova kupaonice s kojima ne možete pogriješiti. Odabir željenog stila kupaonice može vas usmjeriti i prema odabiru samih detalja.
Iako su detalji važan dio svakog prostora, pa tako i kupaonice, jednako je važno i ne pretjerati s njima te ih uskladiti s ostatkom doma.

KOJI SU TO DETALJI ZA KUPAONICE?

Dobro, zna se što su to kupaonski detalji, ali na što se točno misli pod tim pojmom? Što sve uključuju detalji u kupaonicama?

1. OGLEDALA

Ogledalce, ogledalce, najljepši na ovom svijetu tko je? - i kraljica iz Snjeguljice je patila na ogledala.  
Ovisno o namijeni, odnosno želite li da vam ogledalo služi isključivo za dekorativnu svrhu ili želite i da ima funkcionalnu ulogu, potrebno je odabrati mjesto gdje će se nalaziti, njegovu veličinu, oblik te okvir.
Ako od ogledala tražite isključivo estetiku, odnosno želite vizualno proširiti prostor, tada je idealno odabrati ogledalo koje je smješteno po širini zida.
Također, ovisno o obliku ogledala, može ih se više ili manje istaknuti.
Kada se od ogledala osim estetike traži i funkcionalnost, potrebno ga je postaviti na mjesto gdje će se vidjeti lice i dobar dio tijela, ovisno o veličini ogledala.
Vrlo je važno omogućiti dovoljno svjetla mjestu gdje se ogledalo nalazi, ali također izbjeći i da se nalazi nasuprot prozoru.
Odličan efekt postići ćete i uz manja ogledala, koja mogu biti integrirana na zid ili samostojeća ogledalca koja će osim kao dekor poslužiti i za šminkanje ili brijanje.
Okviri ogledala bi trebali biti u skladu s odabranim stilom kupaonice, što znači da debeli okviri s motivima ne odgovaraju moderno uređenoj kupaonici.
Deblji okviri s izrezbarenim motivima idealno odgovaraju vintage stilovima. Tanji i jednostavni okviri pak odgovaraju klasičnim kupaonicama, dok ogledala bez okvira savršeno odgovaraju modernom stilu kupaonice.
Fero Term u svojoj ponudi ima široki asortiman raznih ogledala iz kojeg ćete sigurno odabrati model koji svojim dimenzijama i stilom odgovara vašoj novoj kupaonici. Pogledajte samo kako naša ogledala odlično pristaju ovoj modernoj kupaonici.

Dva kupaonska ogledala s crnim rubom i svijetlima položeni na zid iznad dva crna umivaonika i dvije crne miješalice.Dva kupaonska ogledala s crnim rubom i svijetlima položeni na zid iznad dva crna umivaonika i dvije crne miješalice.

2. ZAVJESE

Jedan od učinkovitijih i jednostavnijih načina za uljepšanje kupaonice je postavljanje zavjesa na prozore većih dimenzija.

Zavjese će kupaonici dati određenu dozu topline te će prenijeti vašu osobnost kroz odabir boje. Također, ako odaberete svjetlije tonove zavjesa u kupaonskom prostoru, unijet ćete i dozu vedrine.  

Pri odabiru zavjese, pripazite da je njihova boja usklađene s ostatkom kupaonice kako ne bi bila previše nametljiva.

3. SLIKE

Slike su odličan dekorativni detalj u cijelom domu, pa tako i u kupaonici.

Boje na slici i njen okvir, kada su uspješno usklađeni s ostalim kupaonskim detaljima, mogu biti izuzetno učinkoviti te pridonijeti željenom stilu kupaonice.

Veliko kupaonsko ogledalo postavljeno iznad bijele baze s umivaonikom i podžbuknom miješalicomVeliko kupaonsko ogledalo postavljeno iznad bijele baze s umivaonikom i podžbuknom miješalicom


Na primjer, ako vaša kupaonica teži mediteranskom stilu, slika s bojama Mediterana poput plave, zelene i ljubičaste te uz odgovarajuću boju i stil okvira će pridonijeti toplini i razigranosti mediteranskog stila vaše kupaonice.

4. RASVJETA

Rasvjeta, kao dekor u kupaonici, može pridonijeti sasvim drugačijem ugođaju u kupaonici.
Ako vaša kupaonica ima prozor optimalnih dimenzija, preporučujemo da tijekom dana iskoristite dnevnu svjetlost. Osim što će unijeti vedrinu u kupaonicu, prirodna svjetlost je i odličan izvor uštede.
Dekorativna rasvjeta će u noćnim satima omogućiti intimniju atmosferu pogodnu za opuštanje. A pošto u Fero Termu čvrsto vjerujemo da je najvažnija uloga kupaonice opuštanje, ponudili smo širok izbor rasvjete s kojom ćete stvoriti svoj privatni spa ugođaj.
Idealna dekorativna rasvjeta može biti u obliku sitnih LED lampica ili lampa s mogućnosti prigušivanja.

5. SLAVINE, MIJEŠALICE, DRŽAČI ZA RUČNIKE, DRŽAČI ZA WC PAPIR...

Slavine i miješalice igraju veliku ulogu u dizajnu kupaonice. I to toliko značajnu ulogu da u Fero Term ponudi miješalica i slavina možete odabrati vrstu i stil mijašalice ili slavine koja odgovara svim stilovima kupaonice.
Odabirom vrste slavine te njenim izgledom obogaćujete trenutni stil kupaonice. Postoje različite vrste slavina na koje treba obratiti pozornost prilikom odabira.
Navodimo dva odlična primjera kako obogatiti vizualni efekt kupaonice uz pravilan odabir slavine.
Primjer 1. - Za retro stil kupaonice je najbolji odabir slavine s dva ventila te visokom zakretnom cijevi brončane boje.
Primjer 2. - Modernim kupaonicama će idealno odgovarati jednoručne slavine, zaobljenih linija te krom sjajnim premazom.
Kako bi završni dojam bio apsolutno ono što ste zamislili, potrebno je promisliti o poziciji slavine i njenom spajanju na vodovodnu instalaciju te hoće li ista biti dio elementa ili će biti ugrađena izravno u zid.
Kako bi odabrali idealnu slavinu za svoju kupaonicu pogledajte našu ponudu miješalica i tuš programa.
Upravo isti učinak kao i odabir slavina ima i odabir držača za ručnik, držača za WC papir pa čak i četke za WC! A sve njih možete nabaviti na jednom mjestu - u Fero Term ponudi kupaonske opreme.

6. KUPAONSKI TEPISI

Kako bi vješto izbjegli sterilnost ili potencijalnu jednoličnost kupaonice, odabir tepiha je element na kojeg je odlično obratiti pozornost. Kupaonski tepisi pružit će vašoj kupaonici ugodnost i toplinu. 

Fero Term kupaonica s tepihom koji je položen na pločice u imitaciji drvetaFero Term kupaonica s tepihom koji je položen na pločice u imitaciji drveta

7. ZAVJESE ZA TUŠ

Zavjese za tuš iz Fero Term ponude predstavljaju lagani način za trenutno osvježavanje kupaonice koje uz to predstavljaju i skroman trošak.
Tuš zavjese možete pronaći u raznim bojama, dezenima i veličinama. Osim što su lijepog izgleda, također su funkcionalne i vrlo praktične za održavanje.

8. KUTIJE ZA ODLAGANJE

Ako ste jedni od onih koji imaju manju kupaonicu i nedostatak prostora, kutije za odlaganje su jedan od načina kako možete obogatiti svoju kupaonicu dizajnerskim, a ujedno i korisnim dodatkom.
Predlažemo dodavanje polica na zid te popunjavanje polica dekorativnim kutijama za odlaganje u koje možete odložiti ukosnice, nakit, make up, pribor za brijanje i sl.
Nemojte napraviti jednu od najčešćih pogrešaka prilikom uređenja kupaonice i na vrijeme osigurajte dovoljno prostora za vašu kupaonsku opremu.

Zavjesa za tuš postavljena ispred tuš kabineZavjesa za tuš postavljena ispred tuš kabine

9. POSUDICE ZA KUPAONSKI PRIBOR

Dozatori za sapun ili tanjurići te čašice za četkice su sitni detalji koji postižu snažan efekt u svakom kupaonskom prostoru.
Prilikom izbora držača kupaonskog pribora, ne treba se nužno držati jednobojnih setova.
Poigrate li se s različitim bojama koje su međusobno usklađene, možete dobiti odličan vizualan dojam kompletne kupaonice.
Također, prilikom izbora treba pripaziti na usklađenost s bojama u kupaonici i njenim stilom.

10. RUČNICI

Ručnici su, uz njihovu osnovnu namjenu, također izvor upečatljive dekoracije.
Na primjer, ako težite klasičnom stilu kupaonice toplih ugodnih boja, ručnici intenzivnih ili mješovitih boja mogu biti odličan dodatak koji će se isticati pri samom ulasku.

11. CVIJEĆE I SVIJEĆE

Jeftin, brz i učinkovit način za dekoraciju kupaonice su cvijeće i svijeće za kupaonice koje šire opuštajući, ugodan i topli osjećaj. Osim toga, prilikom boravka u kupaonici omogućit će vam ugodne mirise koji pogoduju dodatnoj relaksaciji.

ZAKLJUČAK

Uz odabir pravilnih detalja možemo učiniti pravi make over kupaonice. Ponekada ćete dobiti baš ono što želite bez zahtjevnih renovacija.
Promjena zavjese za tuš, ručnika, ogledala, dozatora za sapun te dodavanjem zavjesa, tepiha, cvijeća i rasvjete možemo osigurati odlične rezultate.
Iako smo naveli brojne detalje, to nije sve. Prepustite si maštu na volju i pronađite detalje koji će vam pomoći promijeniti izgled kupaonice u svakoj sitnici koja bi odgovarala kupaonskom prostoru.
Nakon ovih ideja vrijeme da uredite kupaonicu, na našem webshopu ili najbližoj Fero-Term poslovnici možete pronaći još ideja za uređenje.