Inovacije se polako uvlače u sve kutke našeg doma, pa tako nisu zaobišle ni kupaonice. Vodeći proizvođači kupaonskih sanitarija sve više obraćaju pažnju na higijenu u kupaonici, a kada je ona u pitanju, rimless tehnologija je savršen izbor te praktički predstavlja revoluciju za WC školjke.

Bijela viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom postavljena na keramičke pločice.Bijela viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom postavljena na keramičke pločice.

Prilikom kupnje WC školjke, zasigurno ste si postavili pitanja kao što su "Kako će ova WC školjka odgovarati mojoj kupaonici?", ili "Koliko će teško biti čistiti ovu WC školjku?".

Puštanjem vode iz konvencionalne WC školjke s podignutom daskom, bakterije mogu dospjeti i na ostale predmete u kupaonici i do 25 cm. Stoga je za održavanje higijene kupaonice, nužno vodu puštati sa spuštenom daskom, ali i svakodnevno čistiti WC školjku.

Navedeno čini higijenu definitivno najvažnijim faktorom te osnovnom pretpostavkom kod kupnje WC školjke.

Inovacije se polako uvlače u sve kutke našeg doma, pa tako nisu zaobišle ni kupaonice. Vodeći proizvođači kupaonskih sanitarija sve više obraćaju pažnju na higijenu u kupaonici.

Kada je u pitanju zdravlje, čistoća i higijena, rimless tehnologija je savršen izbor te praktički predstavlja revoluciju za WC školjke.

GLAVNI TREND - VISOKI STUPANJ HIGIJENE KUPAONICE

Što je to rimless tehnologija?

Toaletne školjke bez ruba osiguravaju da nema više brige o "skrivenim mjestima" koje su postale izvor prljavštine i bakterija, što osigurava lakše čišćenje i održavanje.

Voda za ispiranje teče iz dva velika bočna otvora koji osiguravaju snažan mlaz vode za savršeno ispiranje.

Crna viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom montirana na pločice bijele boje s crnim uzorkomCrna viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom montirana na pločice bijele boje s crnim uzorkom


Nova generacija Concepto školjki s rimless tehnologijom predstavlja se kolekcijama Brilla, Desire, Ideal Standard Odlikuje ih atraktivan i bezvremenski dizajn te najviši stupanj čistoće.
Concepto školjke temeljene na rimless tehnologiji omogućuju lako i temeljito čišćenje zahvaljujući otvorenom rubu školjke.
Toaletna školjka se iznutra u potpunosti ispire i čisti bez prskanja uz minimalnu potrošnju vode, dok je na standardnim toaletnim školjkama rub za ispiranje potpuno prekriven, stoga ih je teže čistiti, a bakterije se sve više nagomilavaju.
Uz navedene modele Concepto školjki, u našoj ponudi pronađite rimless tehnologiju toaletnih školjki robnih marki Ideal Standard, Laufen, Duravit, Villeroy&Boch.

PREDNOSTI RIMLESS TEHNOLOGIJE

Osim što rimless tehnologiju odlikuje moderan i atraktivan dizajn, vjerojatno najveća prednost je njena učinkovitost te ušteda vode.
Također, njhov atraktivan i minimalistički dizajn omogućuje jednostavnu ugradnju i sklad s većinom kupaonica, što je ključan faktor prilikom renovacije kupaonice i procesa make-overa unutar postavljenog budžeta o čemu smo već pisali na našem blogu.

Bijela viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom postavljena na pločice tamne bojeBijela viseća toaletna školjka s rimless tehnologijom postavljena na pločice tamne boje


Uz navedeno, prednosti rimless tehnologije u usporedbi s konvencionalnim WC školjkama su sljedeće:

  • površina ne dozvoljava nakupljanje nečistoća,
  • visoki stupanj higijene,
  • jednostavno čišćenje,
  • snažno ispiranje za čišćenje cijele toaletne školjke,
  • ušteda vode,
  • učinkovitost,
  • jednostavna montaža i prilagodba dizajnu i konceptu svake kupaonice.

NAČIN RADA RIMLESS TEHNOLOGIJE

Kako funkcionira rimless tehnologija?
Osim što čisti cijelu WC školjku, rimless tehnologija osigurava visoku učinkovitost i uštedu vode, a način rada se odvija kroz 3 koraka.

  1. Voda se ispušta iz spremnika koji se nalazi na poleđini toaletne školjke.
  2. Zahvaljujući tome što školjka nema vijenac, voda se distribuira uzduž cijelog gornjeg ruba i ide dolje prema odvodu.
  3. Pošto se voda distribuira po cijeloj površini školjke, čisti prljavštinu što rezultira većom higijenom i čišćom površinom. Za razliku od toga, konvencionalna školjka s vijencem ispire školjku kroz postojeće rupice u donjem dijelu vijenca, tako da voda izlazi iz njih, padajući prema odvodu i čisteći prljavštinu koja se nađe na putu, ali istodobno ostavljajući iza sebe prljavštinu u rupicama.

ZAKLJUČAK

Rimless tehnologija definitvno predstavlja revoluciju WC školjki zbog svojeg atraktivnog i modernog dizajna bez ruba.
WC školjke s rimless tehnologijom će podići razinu higijene u vašoj kupaonici te osigurati vama i vašoj obitelji sigurnu zaštitu od bakterija.

A ako ste u procesu renovacije kupaonice, teško da postoji bolji izbor od rimless WC školjki koje zbog svog dizajna sa spremnikom na poleđini toaletne školjke odgovaraju i odlično se uklapljaju u svaki dizajn i koncept. Vrijeme je da u svoju kupaonicu uvedete Rimless tehenlogiju, zato trk na webshop ili u najbližu Fero-Term poslovnicu po svoju Rimless toaltenu školjku.