Dobro došli u svijet keramičkih i porculanskih pločica suvremenog dizajna i visoke kvalitete.

Kupaonica sa sivim pločicama te bijelom samostojećom kadom, visećom bazom i umivaonikom zlatno bijele boje.Kupaonica sa sivim pločicama te bijelom samostojećom kadom, visećom bazom i umivaonikom zlatno bijele boje.

Izbor podnih i zidnih pločica za vaš životni prostor može biti zabavan, ali najčešće nije baš jednostavan proces. Razloga je više. Prvi i osnovni: morate izabrati kvalitetne pločice koje će dugo, dugo odolijevati zubu vremena, a istovremeno će obavljati svoju prvotnu funkciju i štititi podlogu od prodora vode i vlage. Zatim, valja izabrati pločice koje će i stilski dugo biti aktualne, kako bi vaša kupaonica, kuhinja, dnevna soba ili terasa što dulje izgledale atraktivno. Treće, izabrane bi se pločice trebale dizajnom uklopiti u stil prostorije, postati vizualno vezivno tkivo prostora.

Dakle, cilj vam je izabrati pločice visoke kvalitete koje istovremeno moraju biti atraktivnog dizajna i uklopiti se u autentični stil vašeg životnog prostora.

Moguće? Naravno, birate li May Ceramics pločice.

Kupaonica s pločicama u imitaciji mramora i drveta te se se u kupaonici nalazi bijeli umivaonik i bijela tuš kada sa tuš stranicama.Kupaonica s pločicama u imitaciji mramora i drveta te se se u kupaonici nalazi bijeli umivaonik i bijela tuš kada sa tuš stranicama.

May Ceramics jedna je od Fero-Termovih robnih marki, uz brandove Concepto (kupaonski namještaj, kuhinjska oprema i sanitarna keramika), Voxort (kupaonska i sanitarna oprema) i Terma (sistemi grijanja i hlađenja, solarne tehnologije). May Ceramics (i linija proizvoda May Murinni) nastala je kao plod želje da se tržištu ponudi široka lepeza keramičkih i porculanskih pločica visoke kvalitete, koje dizajnom stoje rame uz rame s pločicama najpoznatijih svjetskih proizvođača, a da su pritom cijenom povoljnije i dostupne širokom krugu kupaca.

Prostrana kupaonica sa keramičkim pločicama u šarenim bojama i bijelim sanitarijama te crnom stojećom kadom.Prostrana kupaonica sa keramičkim pločicama u šarenim bojama i bijelim sanitarijama te crnom stojećom kadom.

Ponuda koja raste iz dana u dan

Prve May Ceramics pločice na tržište su došle 2015. godine; ponuda je od početnih desetak modela narasla na trenutno više od 700 modela May Ceramics pločica. I, što je još važnije, ta je ponuda iz dana u dan veća, zahvaljujući Fero-Termovim stručnjacima koji daju sve od sebe da kupcima ponude što kvalitetnije proizvode najsuvremenijeg dizajna. Upravo iz tog razloga Fero-Term surađuje sa svim renomiranim europskim i svjetskim proizvođačima, naročito intenzivno s proizvođačima iz Italije i Španjolske.

Prva stvar koju morate imati na umu pri izboru pločica je za koju vam površinu pločice trebaju - trebate li zidne ili podne pločice. Razlika između ova dva tipa pločica je u činjenici da su podne pločice izdržljivije od zidnih i moguće ih je postavljati i na pod i na zid. Zidne su pločice tanje i laganije, samim time i krhkije i namijenjene su isključivo postavljanju na zidove. May Ceramics paleta podnih i zidnih pločica je uistinu velika i velika je vjerojatnost da će, zahvaljujući suradnji Fero-Terma s najboljim europskim i svjetskim dobavljačima, zadovoljiti sve vaše potrebe.

Bijele i crne pločice u imitaciji mramora postavljene u kupaonicu u kojoj se nalazi stojeća otvorena kupaonska baza s umivaonikom.Bijele i crne pločice u imitaciji mramora postavljene u kupaonicu u kojoj se nalazi stojeća otvorena kupaonska baza s umivaonikom.


Nakon što ste odlučili za koju vam površinu pločice trebaju, vjerojatno ćete razmišljati želite li pravokutne ili kvadratne pločice. Tako ćete dodatno suziti potragu za savršenim pločicama, a odluka želite li da završna obrada bude mat ili ćete izabrati pločice visokog sjaja mogla bi u prvi plan izbaciti krajnje favorite. O vašem ukusu ovisi sviđaju li vam se više razigrane plohe koje nastaju refleksijom od pločica visokog sjaja ili vam je draži umirujući ambijent koji se postiže mat pločicama. U svakom slučaju, pločice visokog sjaja ćete lakše - i češće! - čistiti, dok će mat pločice tamnijih tonova lakše "zamaskirati" nečistoću, ali će biti zahtjevnije prilikom čišćenja.

Prostrana kupaonica bijele boje s bijelim keramičkim pločicama i bijelim sanitarijama te bijelom samostojećom kadom.Prostrana kupaonica bijele boje s bijelim keramičkim pločicama i bijelim sanitarijama te bijelom samostojećom kadom.

 

Dimenzija pločica također je kategorija na koju ćete morati obratiti pozornost. U posljednje je vrijeme najtraženija dimenzija pločica 60x120 cm, a dobra je vijest da u Fero-Term izložbeno-prodajnim centrima diljem Hrvatske i u našem web-shopu možete izabrati između stotinjak modela May Ceramics pločica u toj dimenziji. Još bolja vijest: u Fero-Termu je velika većina tih pločica već na lageru, što znači da su odmah dostupne i da ih nećete morati čekati. Što je svakako prednost jer vam se neće dogoditi da zbog čekanja na dolazak naručenih pločica morate pomicati radove...

U navedenoj dimenziji dolazi i dobar dio bestsellera May Ceramics branda: naročito su popularni modeli u vjernoj imitaciji mramora, poput pločica Canon Grey, Desert Natural, Cr. Lux Laurants Brown, Sugar Effect Calacatta Bronz, ili pločica May Murinni Armani Dove (u imitaciji mramora) ili Travera Crema (u imitaciji kamena).

Pločice u imitaciji drveta postavljene su u kupaonici u kojoj se nalazi crna samostojeća kada i dva bijela umivaonika.Pločice u imitaciji drveta postavljene su u kupaonici u kojoj se nalazi crna samostojeća kada i dva bijela umivaonika.

Na cijeni je prirodni izgled

Sudeći prema bestsellerima, May Ceramics pločice u vjernim imitacijama prirodnih materijala posebno osvajaju srca kupaca. Mramor, koji je oduvijek bio vezan uz luksuzne interijere i eksterijere, naročito je na cijeni. May Ceramics pločice u imitaciji mramora, bile one visokog sjaja ili u mat izvedbi, trenutno su  među najtraženijima jer reflektiraju duh profinjenosti, čistoće i pouzdanosti. Ove se pločice odlično uklapaju u sve moderne, ali i klasične ambijente.

May ceramics podne pločice u imitaciji drveta postavljene su u dnevnom boravku gdje se nalazi siva komoda. May ceramics podne pločice u imitaciji drveta postavljene su u dnevnom boravku gdje se nalazi siva komoda.


Slično je i s May Ceramics pločicama u imitaciji kamena: budući da kamen kao materijal budi osjećaj sigurnosti i postojanosti, ove će pločice oplemeniti svaku prostoriju. Jednako će dobro izgledati u kuhinji ili kupaonici, ali i na podu vašeg dnevnog boravka. Baš kao i May Ceramics pločice u imitaciji drva. Kako nam je drvo od davnih vremena vjerno služilo, bilo kao građevni materijal za nastambe ili kao ogrjev koji nas je štitio od hladnoće, pločice koje dizajnom slijede izgled drva doživljavamo kao toplije i mekše. One dizajnom (ponekad i teksturom) oponašaju drvo, stoga ih možete postaviti u prostorije u koje biste inače postavili parket - naročito ako ste se odlučili na podno grijanje. Ova vrsta pločica savršeno dolazi do izražaja uz May Ceramics pločice u imitaciji betona jer ćete spajanjem ta dva dizajna dobiti interijer jedinstvene atmosfere.

May Ceramics sive pločice u imitaciji betona postavljene u kupaonicu gdje se nalazi walk in tuš stijena, i dva bež umivaonika. May Ceramics sive pločice u imitaciji betona postavljene u kupaonicu gdje se nalazi walk in tuš stijena, i dva bež umivaonika.

Jedan od načina kako stvoriti posebnu atmosferu i kupaonicu ili kuhinju učiniti još atraktivnijom jest primjena dekorativnih pločica, a isti ćete efekt postići i primjenom mozaik pločica. U paleti May Ceramics proizvoda možete pronaći oba ova tipa pločica koje će vam pomoći vizualno obogatiti vaš prostor.

Trajnije i čvršće pločice

Osim o vizualnim, pri odabiru pločica morate voditi računa i o tehničkim kvalitetama pločica kao što su protukliznost, otpornost na habanje i smrzavanje, postotak upijanja vode... Imajući to na umu, dobro je znati da se pločice dijele na porculanske i keramičke - porculanske se pločice razlikuju od keramičkih po udjelima komponenti od kojih su izrađene, kao i po proizvodnom procesu (viša temperatura pečenja, veći tlak). Rezultat: porculanska je pločica čvršća i trajnija od keramičke.

May Ceramics keramičke pločice u plavoj boji, postavljene su u blagavaonici gdje se nalazi blagovaonski stol sa 4 stolice.May Ceramics keramičke pločice u plavoj boji, postavljene su u blagavaonici gdje se nalazi blagovaonski stol sa 4 stolice.


Porculanske su pločice bolji izbor za popločavanje kuhinje, gdje  postoji opasnost od izlijevanja raznih tekućina i masnoća - na primjer, za razliku od keramičkih, proliveno vino na porculanskim pločicama neće ostaviti traga... Također, zbog manjeg postotka upijanja vode porculanske su pločice puno otpornije na smrzavanje i samim time pogodnije za sve vanjske prostore. U ponudi robne marke May Ceramics možete pronaći nekoliko stotina modela kvalitetnih porculanskih pločica, a i ponuda keramičkih pločica jednako je bogata i raznovrsna.

Prostrana kupaonica s bijelom stojećom kadom, visećom kupaonskom bazom i popločena je pločicama u imitaiciji betona.Prostrana kupaonica s bijelom stojećom kadom, visećom kupaonskom bazom i popločena je pločicama u imitaiciji betona.


Rubovi porculanskih pločica branda May Ceramics najčešće su retificirani (ravno rezani), što omogućuje polaganje s užom fugom i vizualno širi popločeni prostor. (Ali oprez: preporuka proizvođača je da se kod retificiranih pločica ne koristi fuga uža od 2,5 mm, a kod neretificiranih pločica ne uža od 3 mm.) Retifikacija (ili ispravljanje) je dodatni korak u proizvodnim procesu, koji se poduzima da bi se postigle preciznije dimenzije. Pločica je retificirana kad je nakon pečenja mehanički završena sa svih strana kako bi se postigla ujednačenost u dimenziji. Nakon ovako opsežnog bloga vrijeme je da svoj dom uredite s May ceramics pločicama. Bogatu kolekciju možete pronaći u najbližoj Fero-Term poslovnici ili na webshopu.