Kako se rashladiti s klimom?

Ljeto je stiglo, temperature su sve više i sve što želiš je osvježavajući bijeg od vrućine. U takvim trenucima, klima uređaj postaje tvoj najbolji prijatelj. U ovom blogu, podijelit ćemo nekoliko korisnih savjeta o tome kako se rashladiti i uživati u hladnoći uz uređaje za hlađenje u udobnosti svog doma.

Provjeri postavke temperature:

Prva stvar koju trebaš učiniti je provjeriti postavke temperature na svom klima uređaju. Idealna temperatura za većinu ljudi je između 22°C i 24°C. Podesi klima uređaj na tu temperaturu kako bi okruženje bilo ugodno, a ako nemaš klima uređaj onda klikni ovdje i odaberi najučinkovitiji model s rasponom namještanja od 16-31 °C.

 

Koristi način rada "Auto":

Većina klima uređaja ima način rada "Auto" koji automatski podešava temperaturu i brzinu ventilatora prema potrebama prostora. Ovo je praktičan način za održavanje ugodne temperature bez potrebe za stalnim podešavanjem. Sa Terma Diversa klima uređajem pružamo ti mogućnost 3D AIR FLOW opcije podešavanja vertikalnih i horizontalnog krilca putem daljinskog upravljača.

Osiguraj dobru izolaciju:

Dobra izolacija tvog doma igra ključnu ulogu u zadržavanju hladnog zraka unutar prostora. Provjeri jesu li vrata i prozori dobro zatvoreni i da nema propuha. Također, možeš koristiti zavjese ili rolete kako bi se smanjio prodor sunčeve topline. 

Želiš pročitati više o izolaciji klikni ovdje

Koristi ventilator:

U kombinaciji s klima uređajem, upotreba ventilatora može pojačati osjećaj hlađenja. Postavi ventilator na način da puše prema dolje kako bi cirkulirao hladan zrak po prostoriji. To će ti omogućiti da se osjećaš svježije i ugodnije.

 

 

Redovito održavanje klima uređaja:

Kako bi tvoj klima uređaj učinkovito hladio, bitno je redovito održavanje. Provjeri filtere i očistite ih ili zamijenite prema uputama proizvođača. Također, povremeno pregledajte vanjsku jedinicu kako biste uklonili prljavštinu ili lišće koje bi moglo ometati protok zraka.

 

Pazi na vlagu:

Vlažnost zraka također može utjecati na osjećaj hlađenja. Ako je zrak previše vlažan, možeš koristiti i funkciju odvlaživanja na klima uređaju kako bi se smanjila vlaga i kako bi imali ugodniji ambijent. 

Klima uređaj je izvrsno rješenje za suočavanje s ljetnom vrućinom. Iskoristite ove savjete kako biste se rashladili i uživali u ugodnoj hladnoći u vlastitom domu. Podesi temperaturu, koristi ventilator, osiguraj dobru izolaciju i redovito održavaj klima uređaj. 
Uživaj u ljetu uz udobnost tvoje klime!

Pročitaj više 

Najnovije na našem blogu

Kuhinja

Sve što trebaš znati o keramičkim sudoperima

Odabir pravog kuhinjskog sudopera ima ključnu ulogu u stvaranju funkcionalne i estetski privlačne kuhinje.
Ovdje možeš saznati sve o keramičkim sudoperima, fokusirajući se na njihovu dugotrajnost, jednostavnost održavanja te eleganciju koju donose tradicionalnom stilu kuhinje.

Zidni paneli

Kako Voxort akustični paneli poboljšavaju tvoj dizajn interijera

U ovom blogu istražit ćemo Voxort akustične panele i otkriti kako ovi inovativni elementi uređenja prostora mogu značajno obogatiti tvoj interijer.

Kupaonica

Zlatarevo kupaonsko zlato

Zlatna se boja vraća u kupaonice na velika vrata. Evo kako birati kupaonske artikle u zlatnoj boji i s ukusom urediti kupaonicu!

Kupaonska galanterija

Zidne niše : spoj funkcionalnosti i elegancije

Zidne niše predstavljaju savršeno dekorativno-funkcionalno rješenje koje može unaprijediti svaki prostor u vašem domu. Posebno su praktične u kupaonici, gdje donose i estetsku i funkcionalnu vrijednost.

Tu smo za tebe! Kako ti možemo pomoći?
Niže nam možeš postaviti pitanje vezano za naš asortiman, usluge ili ostaviti koju pohvalu, recenziju za proizvod.
Odgovorit ćemo na vašu poruku u roku od 48 sati. Ako budemo trebali više informacija o temi koju tražite, kontaktirat ćemo vas putem e-mail adrese ili telefonskog broja, ako je naveden