Otvorene kupaonske baze vizualno povećavaju male kupaonice, stoga su idealne za kuće za odmor i apartmane. Istovremeno, prilagodljive su svakom interijeru te praktične za čišćenje i održavanje.

Bijela otvorena kupaonska baza nalazi se pored pločica sivih boja i na njoj se nalazi umivaonik.Bijela otvorena kupaonska baza nalazi se pored pločica sivih boja i na njoj se nalazi umivaonik.

Održavati malu kupaonicu čistom i urednom čini se jednostavnije nego istu zadaću obavljati u većoj kupaonici. Jer, logično je, manji prostor znači i manje čišćenja i održavanja, zar ne?

Zapravo ne.

Organizirati stvari i održavati prostor čistim i urednim teži je zadatak u maloj nego u velikoj kupaonici. Naravno da želite sve potrebno imati nadohvat ruke - ali istovremeno želite sve te stvari sakriti od pogleda. S druge strane, ako mali prostor zatrpate zatvorenim ormarićima i ladicama, on će optički postati manji i vaša mala kupaonica pretvorit će se u mikrokupaonicu.

A to ne želite.

Ono što želite jest da vaša kupaonica izgleda vizualno prozračno, ali i da ima dovoljno prostora za pohranu potrepština. Naizgled nemoguća misija jer ova bi se dva zadatka trebala međusobno isključivati - ili imate prostora za pohranu ili imate prostranu kupaonicu. Na sreću, postoje trikovi kojima možete dobiti oboje. A jedan od tih trikova je - otvorena kupaonska baza.

Jednnostavne crne otvorne kupaonske baze s bijelom pločom modernoj kupaonici.Jednnostavne crne otvorne kupaonske baze s bijelom pločom modernoj kupaonici.


Dobra će kupaonska baza istovremeno obavljati nekoliko važnih zadataka. Ona je savršena podloga za umivaonik, funkcionalno i estetski ga spaja s ostatkom kupaonice. Baza omogućuje da se vaša mašta razigra; zahvaljujući njoj ćete moći birati između više vrsta umivaonika: nadgradnog, ugradbenog ili podpultnog. Osim toga, kupaonska je baza idealna za pohranu svih vaših sitnica, svega što vam je važno u kupaonici imati pri ruci.   

Osnovna podjela kupaonskih baza je na one otvorenog i zatvorenog tipa, točnije, na one s ladicama i vratima te one koje ništa ne skrivaju. Kupaonske baze s ladicama i/li vratima savršene su za veće kupaonice, naročito ako u njih namjeravate potrpati što je više moguće sitnica. Duboka će ladica "progutati" i od pogleda sakriti puno toga, čak nećete morati sve držati u savršenom redu.

Zidna kupaonska baza u boji drveta s velikim bijelim umivaonikom.Zidna kupaonska baza u boji drveta s velikim bijelim umivaonikom.


S druge strane, baze otvorenog tipa izgledat će naročito atraktivno u manjim kupaonicama. Razlog je jednostavan - otvorena konstrukcija dodatno će vizualno povećati kupaonicu, učiniti je oku ugodnijom. Otvorene baze posebno će dobro izgledati u kupaonici apartmana za iznajmljivanje ili prostora za odmor jer takve kupaonice obično nisu pretrpane stvarima, opremljene su uglavnom neophodnim artiklima.

Moderni kupaonski interijeri često naginju industrijskom stilu, stoga su kreirani modeli poput Concepto+ Smooth Steel kupaonskih baza. Ove baze otvorenog tipa dolaze s umivaonikom ili bez njega, pa je na vama da smislite dobitnu kombinaciju koja će zadovoljiti vaše estetske zahtjeve. U verziji bez umivaonika gornja je ploča napravljena od izdržljivog Korrteka bijele boje ili iverala kantiranog ABS-om (s uzorkom hrasta), dok je konstrukcija izrađena od visokokvalitetnog čelika plastificiranog u mat crnu boju. Ove je baze moguće upotpuniti i donjim policama, poput atraktivne Concepto+ Smooth Steel 80 Porculan Lauren police u imitaciji mramora.

Jednostavna zidna kupaonska baza s umivaonikom u crno bijeloj boji.Jednostavna zidna kupaonska baza s umivaonikom u crno bijeloj boji.


Ako vam je od metalne konstrukcije draži dizajn drva, Concepto Luna otvorena kupaonska baza mogla bi biti savršen izbor za vas. Za razliku od police u podnožju Smooth Steel serije baza, Lunine drvene rešetke sjajno se uklapaju u romantični vintage izgled kupaonice. Dodatni plus: otvorena konstrukcija ne skriva od pogleda donji dio sifona, što samo pojačava retro dojam. Za manje su kupaonice naročito praktične viseće verzije Una kupaonskih baza koje se ugrađuje na zid i ostavljaju podnu plohu slobodnom. Možete birati između verzija s keramičkim umivaonikom ili samo s pločom, na koju možete postaviti nadgradni umivaonik koji želite. Na rešetkastoj polici Luna baze naročito će lijepo izgledati uredno smotani čisti ručnici, kao i retro košara s potrebnim sitnicama.

Moderna crna kupaonska baza odlično pristaje bež keramičkim pločicama i kupaonici.Moderna crna kupaonska baza odlično pristaje bež keramičkim pločicama i kupaonici.


Nedostatak pogledu skrivenih površina otvorenih baza jednostavno je riješiti postavljanjem kupaonskog ormarića s ogledalom. U ormarić ćete moći pospremiti sve neophodno za svakodnevnu uporabu, a istovremeno ćete ga moći bez problema sljubiti s otvorenom kupaonskom bazom poput neke iz Concepto+ Una serije. Kupaonska baza Una dolazi u stojećoj i visećoj verziji, s već ugrađenim keramičkim umivaonikom širine 80 ili 100 centimetara. Ako ste pristalica minimalističkog stila uređenja i ne treba vam ni kupaonski ormarić, atraktivnost Concepto+ Una kupaonskih baza naglasit ćete odgovarajućim kupaonskim ogledalom, poput modela Concepto+ Chatelle Black 80. Izbor ogledala danas je velik, a na vama je da birate modele s ugrađenom LED ili običnom rasvjetom, senzorskim prekidačima, raznih oblika i veličina.

Zidna crno bijela kupaonska baza s bijelim umivaonikom u kupaonici.Zidna crno bijela kupaonska baza s bijelim umivaonikom u kupaonici.


Baze otvorenog tipa naročito se dobro uklapaju u kupaonice kuća za odmor i apartmana, u kojima je važna funkcionalnost i izgled te prihvatljiv broj površina za pohranu. Dodatni plus: izuzetno su praktične za čišćenje i održavanje, naročito viseće verzije. Svoju modernu ili retro verziju kupaonske baze otvorenog tipa potražite u našem webshopu ili u nekoj od naših poslovnica, a posebnu ponudu artikala za opremanje kuća za odmor i prostora za iznajmljivanje provjerite među Fero-Term rješenjima za apartmane.