Umivaonici su već odavno puno više od standardno bijelog, očekivano dizajniranog komada kupaonske opreme. Novi će vas umivaonici oduševiti dizajnom, oblikom i jednostavnošću održavanja

Crni umivaonik sa zlatnom miješalicom postavljen na drvenu kupaonsku bazuCrni umivaonik sa zlatnom miješalicom postavljen na drvenu kupaonsku bazu

Umivaonik u kupaonici ima jednaku važnost kao stol u blagovaonici. Umivaonik je, uz miješalicu za umivaonik, najčešće korišteni predmet u svakoj kupaonici, stoga mora zadovoljiti visoke ergonomske i estetske kriterije. Visina, dubina, širina i oblik umivaonika moraju odgovarati svim korisnicima kupaonice, a isto je i s njegovim izgledom. Na sreću, izbor umivaonika je ogroman i sigurno ćete pronaći onaj koji će savršeno odgovarati vašim i potrebama ostalih ukućana.

Crni umivaonik s bijelim crtama i crnom miješalicom montiran na crni pultCrni umivaonik s bijelim crtama i crnom miješalicom montiran na crni pult 
Materijal od kojeg se umivaonici najčešće proizvode je keramika, keramički umivaonici najuobičajeniji su izbor kupaca. Ali nije to jedini materijal koji možete birati - ovisno o potrebama, možete izabrati i umivaonik izrađen od lima, PVC-a, stakla ili umjetnog mramora. U ponudi Fero-Terma su tamniji umivaonici, oni svijetlih nijansi ili zlatni, ovalni, kvadratni, dublji, plići, ravnih rubova... Tu su i umivaonici manjih dimenzija, naročito praktični kad treba opremiti kupaonicu manje kvadrature.

Dva bijela umivaonika s crnim obrubima i davama crnim miješalicama postavljen na tamni mramormDva bijela umivaonika s crnim obrubima i davama crnim miješalicama postavljen na tamni mramorm


U trendu su umivaonici poput onih iz serije Concepto Bell, pravokutni, ali zaobljenih kutova. Istovremeno, neočekivanim će nijansama privući mnoge poglede i kupaonicu učiniti atraktivnijom. Serija Concepto Bell nudi nove modele umivaonika koji postavljaju nove trendove, a Concepto Bell Terazzo jedan je od najatraktivnijih. Ovaj nadgradni umivaonik modernog je dizajna, a zanimljivim Terazza uzorkom oplemenit će svaku kupaonicu - naročito ako ga kombinirate s pločicama iz serije May Murinni Sugar Effect Terazzo.


Za one koji se vole odmaknuti od konvencionalnog dizajna, ali nemaju ništa protiv klasičnog općeg dojma tu je model Concepto Bell Black Waves. Uzorak ovog umivaonika i njegov četvrtasti oblik ističu ga među ostalim umivaonicima, ali će se savršeno uklopiti u kupaonski ambijent ostvaren pločicama u imitaciji mramora, poput May Murinni Panda White pločica ili smjelog May Murinni Sugar Effect Titanium White modela. Ako vam se sviđaju malo dublji umivaonici, tu je zanimljivi Concepto Bell Abelo model, savršen za kombiniranje s miješalicama boje kroma.

Stakleni umivaonik s dvije krom miješaliceStakleni umivaonik s dvije krom miješalice


Želite li svoju kupaonicu urediti u modernom industrijskom stilu, sigurno će vam biti zanimljivi i tamniji umivaonici. Osim što su dizajnerski uistinu atraktivni, Concepto Bell Tamba i Concepto Bell Rando umivaonici su koji nikog neće ostaviti ravnodušnim. Četvrtasti model Concepto Bell Rando ima i diskretni zlatni gornji rub, zahvaljujući kojem ga možete uskladiti s miješalicama i kupaonskom galanterijom zlatne boje. Concepto Bell Tamba je okruglog oblika i izuzetno popularne boje ružičastog zlata i idealno je upariti ga s miješalicom u istoj boji, poput modela Voxort Amora ili Voxort Tea Rose Gold.

Brončani kupaonski umivaonik na kupaonskoj bazi u boji drveta kraj sivog zida i zrcala s crnim ukrasnim rubom.Brončani kupaonski umivaonik na kupaonskoj bazi u boji drveta kraj sivog zida i zrcala s crnim ukrasnim rubom.


Concepto umivaonici i inače su u glavnoj ulozi u kupaonicama diljem Hrvatske, a postavljaju se samostalno ili na kupaonsku bazu. Svi umivaonici branda Concepto vrhunske su kvalitete, tako da se ne morate bojati - koji god izabrali, možete biti sigurni da će vam dugo i vjerno služiti. Tako vam ostaje samo da se zaigrate i vlastitoj kupaonici date jedinstven pečat koji će je razlikovati od svih ostalih kupaonica.

Tamni umivaonik s gun ash miješalicom postavljen na keramičke sjajne pločiceTamni umivaonik s gun ash miješalicom postavljen na keramičke sjajne pločice


Nije zgorega znati i da su tehnologije koje se koriste pri izradi proizvoda iz Concepto asortimana također vrhunske. Navest ćemo kao primjer Concepto Hygiene+ (oznaka H+) tehnologiju - dodavanjem nano-silver iona prilikom pečenja keramičkih elemenata došlo se do proizvoda s nizom poboljšanih svojstava. Najnovija nano-silver tehnologija implementirana u Concepto sanitarne elemente, uz ostale pogodnosti, pruža 99-postotnu zaštitu od skupljanja bakterija na površinama navedenih elemenata (anti-bacterial), što nije vidljivo golim okom, ali pruža trajnu vrijednost u kupaonici.
 
Tijekom testa u istraživačkom centru, bakterije su paralelno nanesene na uobičajeni keramički element i Concepto Hygiene+ element te su promatrane 24 sata. Vidljivo je bilo da su se bakterije na uobičajenom keramičkom elementu razmnožile, dok se na Concepto Hygiene+ elementu to nije dogodilo. Jedna od pogodnosti dobivenih Concepto Hygiene+ tehnologijom je puno ravnija površina, bez sitnih neravnina uobičajenih za keramičke elemente. Samim tim površina je posebno glatka i sjajna te omogućuje lagano čišćenje (Easy Clean) i uvelike smanjuje taloženje kamenca. Što Concepto  Hygiene+ proizvode čini izrazito ekološki prihvatljivima.

Bijeli kupaonski umivaonik s crnom miješalicom i kupaonskom galanterijom.Bijeli kupaonski umivaonik s crnom miješalicom i kupaonskom galanterijom.


Kao što vidite, umivaonici - kao i ostale kupaonske sanitarije - nisu napredovale samo u dizajnu, već uporabom visokih tehnologija počinju aktivno štititi zdravlje korisnika, istodobno čineći održavanje i čišćenje manje zahtjevnim poslom. Detaljnije možete pronaći na webshopu ili Fero-Term poslovnicama.