Donosimo zanimljive i korisne savjete za uređenje kupaonice. Kako urediti kupaonicu po vašim željama, a da pritom bude prostrana i funkcionalna.

Kupaonski ormarić s ogledalom postavljen iznad bijelog visećeg kupaonskog pulta.Kupaonski ormarić s ogledalom postavljen iznad bijelog visećeg kupaonskog pulta.

Viseći kupaonski elementi: Kako osloboditi pod  

 
Ugradnjom visećih elemenata oslobodit ćete površinu poda i tako vizualno kupaonicu učiniti prostranijom te prohodnijom.
 
Do veće kupaonice možete doći na dva načina. Prvi način je rušenje zidova i širenje na okolne prostorije, što podrazumijeva puno znoja i prašine. Drugi je način inventivniji i daleko bezbolniji: umjesto uobičajenog rasporeda, u kupaonicu postavite što je više moguće visećih elemenata i tako oslobodite pod. Na taj ćete način dobiti  neprekinutu podnu površinu, što će vizualno kupaonicu učiniti prostranijom I prohodnijom!

Bijela viseća kupaonska baza s bijelim umivaonikom i crnom miješalicom.Bijela viseća kupaonska baza s bijelim umivaonikom i crnom miješalicom.

Što sve postaviti na zid?


Za početak, razmislite o visećoj kupaonskoj bazi s dovoljno prostora za pohranu. Takve baze dolaze s već ugrađenim umivaonikom ili ga je na nju moguće postaviti - o vama ovisi koja vam se verzija više sviđa. Concepto+ Vale Black 60 viseća kupaonska baza s ladicom u atraktivnoj crnoj ili elegantnoj bijeloj izvedbi primjer je funkcionalne baze modernog dizajna, koja vam omogućuje da odabirom umivaonika stvorite jedinstvenu kombinaciju.

Viseći crna baza s bijelim umivaonikom i zlatnom miješalicom montirana na bijele pločice sa zlatnim uzorkom.Viseći crna baza s bijelim umivaonikom i zlatnom miješalicom montirana na bijele pločice sa zlatnim uzorkom.


Iznad umivaonika i kupaonske baze ćete postaviti rasvjetu, kupaonsko ogledalo (s ugrađenom rasvjetom, po mogućnosti) ili ormarić s ogledalom. To su elementi koje ćete pronaći u svakoj kupaonici i, osim ogledala, neće utjecati na dojam prostora. Primjerice, ormarići poput modela Concepto Basic 100 i Concepto Basic 60 sofisticiranim će se dizajnom savršeno uklopiti u svaku kupaonicu. Ogledalo bi, pak, moglo utjecati na dojam prostora - odraz prostora u ogledalu također pomaže da kupaonicu optički doživimo prostranijom.

Kupaonsko ogledalo postavljeno iznad otvorene viseće kupaonske baze i krom umivaonika.Kupaonsko ogledalo postavljeno iznad otvorene viseće kupaonske baze i krom umivaonika.


Uz kupaonsku bazu, umivaonik i ogledalo možete postaviti zanimljive vješalice za ručnike; takvi će atraktivni detalji vašu kupaonicu učiniti još luksuznijom. Možete se odlučiti za nešto neočekivano, poput vješalice Voxort 4000 Gold u atraktivnoj zlatnoj boji, ili za sofisticirani model Voxort 3600 Black mat crne boje.

Vješalica za ručnik u crnoj mat boji postavljena na bijeli zid s crnim uzorkom.Vješalica za ručnik u crnoj mat boji postavljena na bijeli zid s crnim uzorkom.

Umjesto nogica - na zid!

I kupaonske ormariće, izuzetno korisne kad je u pitanju pohrana i organizacija svakodnevno potrebnih sitnica, moguće je s nogica premjestiti na zid. Osim što ćete se kupaonica činiti prostranijom, bit će vam puno jednostavnije čistiti je i održavati kad nećete morati usisavačem, metlom ili mokrom krpom pokušavati dohvatiti prašinu ispod ormara...

Bijeli kupaonski ormarić postavljen na bijele pločice sa sivim uzorkom.Bijeli kupaonski ormarić postavljen na bijele pločice sa sivim uzorkom.


Kad smo već kod čišćenja teško dostupnih mjesta u kupaonici, podsjećamo vas da na zid možete postaviti i toaletnu školjku. Prostor oko konvencionalne školjke, postavljene na pod, uvijek je teže dostupan i stoga kompliciran za čistiti - a viseća će vas toaletna školjka osloboditi tog napornog posla. Uparite li viseću toaletnu školjku s podžbuknim vodokotlićem, imat ćete još manje problema oko čišćenja, a prostor će izgledati estetski još uglađenije.
Još jedan dobar potez: uz viseću toaletnu školjku savršeno pristaje i toaletna četka koja se može montirati na zid.

Viseća bijela toaletna školjka montirana na tamne pločice u imitaciji mramora.Viseća bijela toaletna školjka montirana na tamne pločice u imitaciji mramora.

Oslobodite prostor i bojom

Kad ste već odlučili vizualno proširiti kupaonicu, zašto ne razmisliti i o pločicama kojima biste kupaonicu učinili prostranijom i luksuznijom? Keramičkih pločica je danas toliko da ih uistinu nije lako izabrati, ali izbor će vam biti lakši budete li se držali nekih jednostavnih pravila.

Luksuzne bijele pločice ukrašavaju ovu kupaonicu.Luksuzne bijele pločice ukrašavaju ovu kupaonicu.


Jedno od pravila kaže da se držite pločica svjetlijih tonova, jer tako ćete dobiti prostor "koji diše". Uz to, koristite retificirane pločice - njihovi su rubovi ravno rezani, stoga ih se može preciznije postaviti, uz minimalne fuge. Dobar je trik za povećanje prostora i jedan zid opločiti istim pločicama kao i na podu, naročito ako se radi o pločicama većeg formata. Pločice u imitaciji drva, poput modela May Ceramics Tiberwood Natura, ili one u imitaciji mramora ili kamena sjajan su odabir za podne površine.

Pločice u imitaciji drveta ukrašavaju ovu kupaonicu u kojoj se nalazi dvije viseće baze s umivaonikom.Pločice u imitaciji drveta ukrašavaju ovu kupaonicu u kojoj se nalazi dvije viseće baze s umivaonikom.

 

Ali ne morate samo igrati na sigurno, slobodno se odvažite i jedan zid opločite dekorativnim pločicama smjelog dizajna. Pločice iz serije May Ceramics Clinker odličan su primjer kako oplemeniti prostor i vizualno i taktilno; osim što privlače pogled, njihova će vas površina privući da je osjetite i pod prstima. Kod dekorativnih je pločica bitno samo da ne pretjerate; vodite se pravilom "manje je više" i ne možete pogriješiti! Nakon ovako korisnih savjeta vrijeme je da posjetite najbližu Fero-Term poslovnicu ili webshop.