Otkrij sve što trebaš znati o May Laminatima

svjetli laminatsvjetli laminat

Zašto izabrati baš laminat?

Zato što je cijenom povoljan, atraktivnog je izgleda i dugotrajan je. 

Koliko je teško postaviti laminat?

Izuzetno je jednostavno! Možeš to i sam, bez prethodnog iskustva, s alatom koji sigurno imaš kod kuće. Pročitaj upute za postavljanje laminata ovdje.

tamno smeđi laminat u imitaciji drvetatamno smeđi laminat u imitaciji drveta

Je li laminat ugodan na dodir?

Drvo čini više od 80% sastava laminata, stoga je laminat na dodir gotovo poput parketa. 

Je li laminatni pod pogodan za velika kućanstva?

Laminatne su ploče otporne na ogrebotine i mrlje, vatrootporne su i ne blijede na sunčevom svjetlu. Sve to ih čini idealnim za kućanstva s djecom i kućnim ljubimcima. 

Može li se laminat postaviti u prostore poput ureda ili kafića?

Da, može. Postoji više klasa laminata: klasa 31 namijenjena je za prostorije kojima se manje prolazi, klasa 32 za ostale prostore u kućanstvu, a klasa 33 za poslovni i prostor visoke prohodnosti. 

Je li površina laminata sasvim glatka?

Zahvaljujući najnovijim tehnologijama obrade, površina laminata vjerno prati sitne brazde koje dočaravaju godove drva. Tako laminatni pod još više liči pravom parketu.

Postoje li različite debljine laminata?

Laminate je moguće nabaviti u debljinama od 6 do 14 milimetara. Najčešći su oni debljine 7 i 8 mm. U pravilu, tanji se laminati postavljaju u manje prometne prostorije poput spavaćih soba, a deblji u prostore više prohodnosti, poput dnevne sobe.

Je li laminat vodonepropustan?

Nije. Laminat jest vodootporan i ništa mu se neće dogoditi ako prolivenu tekućinu odmah ukloniš. Ali ako tekućina ostane dulje na površini laminatnog poda, mogla bi naštetiti laminatnim pločama. Postoje laminati s nosivim slojem od PVC materijala (umjesto HDF ploče), koji jamči višednevnu nepromočivost

U Fero-Termovim prodajnim centrima ili na našem webshopu provjerite ponudu kvalitetnih May laminata - i već sutra možete hodati po atraktivnom laminatnom podu u vlastitom domu.