Zidne niše : spoj funkcionalnosti i elegancije

Zidne niše su česti dodaci u kupaonicama, gdje pružaju savršen spoj praktičnosti i estetike. Smještene unutar zidova, ove elegantne niše optimiziraju prostor i dodaju dekorativni element, čineći kupaonicu funkcionalnijom i vizualno privlačnijom.

Što su zidne niše?

Dekorativne zidne niše zapravo su jedinstvena arhitektonska rješenja koja mogu vizualno obogatiti zidove kupaonice, dnevnog boravka, stubišta ili bilo koje druge prostorije u domu. Zidne niše predstavljaju savršeno dekorativno-funkcionalno rješenje koje može unaprijediti svaki prostor u vašem domu. Posebno su praktične u kupaonici, gdje donose i estetsku i funkcionalnu vrijednost.

 

Prednosti zidnih niša u kupaonici

Optimizacija prostora

Zidne niše omogućuju bolje iskorištavanje prostora u kupaonici. Umjesto dodatnih kupaonskih polica ili kupaonskih ormarića koji zauzimaju mjesto, niše se integriraju u zid, stvarajući dodatni prostor za odlaganje bez narušavanja prohodnosti.

Funkcionalnost i organizacija

Zidne niše idealne su za pohranu svih potrebnih stvari u kupaonici. Mogu poslužiti za odlaganje bočica sa šamponima, sapuna, mirisa i svijeća. Na taj način, sve što vam je potrebno uvijek je nadohvat ruke, a prostor ostaje uredan i organiziran.

Estetika i dekoracija

Osim što su praktične, zidne niše dodaju vizualnu privlačnost prostoru i mogu biti platforma za isticanje dekorativnih elemenata.

 

Kako ugraditi zidne niše u kupaonici


Pripremite zid za postavljanje, izmjerite dimenzije niše i nanesite vodonepropusnu izolaciju oko otvora. Zatim, nanesite sloj poliuretanskog brtvila i dvostruku pjenastu ljepljivu traku unutar pripremljene rupe. Pažljivo umetnite nišu u šupljinu i pričekajte 24 sata prije korištenja tuša. Detaljne upute za montažu zidnih niša možeš pročitati ovdje.

 

Održavanje zidne niše

Redovito čistite nišu blagim deterdžentima i mekanom krpom kako biste uklonili ostatke sapuna, šampona ili ulja za tuširanje. Izbjegavajte upotrebu oštrih strana spužvica i agresivnih sredstava kako ne biste oštetili površinu niše.

 

dotsmodule-image

Inspiracija za uređenje zidnih niša

Kada je riječ o dizajnu zidnih niša, mogućnosti su neograničene. Evo nekoliko ideja koje možete iskoristiti:

Spa kutak

Koristite nišu za smještaj mirisnih svijeća, eteričnih ulja i drugih wellness potrepština, stvarajući opuštajući kutak u vlastitoj kupaonici.

Organizacija kozmetike

Niša može biti idealno mjesto za organizaciju svih vaših kozmetičkih proizvoda, od šampona i regeneratora do losiona i sapuna.

 

dotsmodule-image

 

Zidne niše su više od praktičnog rješenja – one su prilika da personalizirate svoj prostor i unesete dodatnu eleganciju u kupaonicu. Iskoristite njihove prednosti i stvorite funkcionalan i estetski ugodan prostor koji će vam pružiti zadovoljstvo svaki put kad zakoračite u svoju kupaonicu.

 

Pročitaj više 

Najnovije na našem blogu

Kuhinja

Sve što trebaš znati o keramičkim sudoperima

Odabir pravog kuhinjskog sudopera ima ključnu ulogu u stvaranju funkcionalne i estetski privlačne kuhinje.
Ovdje možeš saznati sve o keramičkim sudoperima, fokusirajući se na njihovu dugotrajnost, jednostavnost održavanja te eleganciju koju donose tradicionalnom stilu kuhinje.

Zidni paneli

Kako Voxort akustični paneli poboljšavaju tvoj dizajn interijera

U ovom blogu istražit ćemo Voxort akustične panele i otkriti kako ovi inovativni elementi uređenja prostora mogu značajno obogatiti tvoj interijer.

Kupaonica

Zlatarevo kupaonsko zlato

Zlatna se boja vraća u kupaonice na velika vrata. Evo kako birati kupaonske artikle u zlatnoj boji i s ukusom urediti kupaonicu!

Kupaonska galanterija

Zidne niše : spoj funkcionalnosti i elegancije

Zidne niše predstavljaju savršeno dekorativno-funkcionalno rješenje koje može unaprijediti svaki prostor u vašem domu. Posebno su praktične u kupaonici, gdje donose i estetsku i funkcionalnu vrijednost.

Tu smo za tebe! Kako ti možemo pomoći?
Niže nam možeš postaviti pitanje vezano za naš asortiman, usluge ili ostaviti koju pohvalu, recenziju za proizvod.
Odgovorit ćemo na vašu poruku u roku od 48 sati. Ako budemo trebali više informacija o temi koju tražite, kontaktirat ćemo vas putem e-mail adrese ili telefonskog broja, ako je naveden