Kada je riječ o muškim kupaonicama glavne odrednice su jednostavnost i bogatstvo detalja - ovisno o tome je li je njegova sklonost više klasika, moderno uređenje ili pak neki od stilova kupaonice.

Kupaonica s tamnim pločicama i sanitarijom crne boje.Kupaonica s tamnim pločicama i sanitarijom crne boje.


Vrlo često možemo vidjeti razne teme o uređenju kupaonice koje više prepuštamo ženskom spolu. No što kada želimo urediti kupaonicu za muškarca?
Kada je riječ o muškim kupaonicama glavne odrednice su jednostavnost i bogatstvo detalja.
Naravno, uređenje kupaonice za muškarce ovisi i o preferencijama određenog muškarca. Ovisno je li je njegova sklonost više klasika, moderno uređenje ili pak neki od stilova kupaonice.
Čitajte dalje i saznajte što sve muškarci vole u svojim kupaonicama.

KADU NA STRANU, PROSTRANI TUŠ JE POŽELJNIJI

Muškarci su skloniji prostranom tušu nego kadama koje ionako često zauzimaju previše prostora u kupaonici.
Za muškarce, sve počinje od tuširanja u kojima svakodnevno uživaju, pa će se, i kada imaju mogućnost kupanja u kadi, vrlo vjerojatno više odlučiti za tuširanje.
Idealan tuš za mušku kupaonicu je tzv. walk in tuš koji zbog nepostojanja tuš kade osigurava više prostora.

Muška kupaonica s walk-in tušem u kupaonici sa pločicama u imitaciji drvetaMuška kupaonica s walk-in tušem u kupaonici sa pločicama u imitaciji drveta


Walk in tuševi pregrađuju se staklenim tuš vratima ili tuš stranicama te tako sprječavaju prskanje vode. Vrlo važan je i odabir tuš slušalice koju je za uređenje muške kupaonice idealno kombinirati s tuš ružom za duga i opuštajuća tuširanja bez potrebe držanja tuša.
Kako bi uvijek imali gelove za tuširanje, šampone, te proizvode potrebne za njegu tijela pri ruci tijekom tuširanja (bilo da je riječ o tuš kabinama ili walk in tuševima), uvijek su potrebni držači za sapun te ostala kozmetika koju u velikoj ponudi možete pronaći u Fero Term asortimanu kupaonskih namještaja i dodataka.

ORGANIZIRANOST PROSTORA ZA ODLAGANJE

Iako muškarcima u suštini ne treba onoliko prostora koliko je potrebno ženama, odlaganje brijača, četkice za zube, dezodoransa i ostale kozmetike zahtjeva kvalitetno organizirane kupaonske ormariće i police.
Za one malo manje organizirane muškarce, zatvoreni kupaonski ormarići su idealno rješenje za uvijek uredan dojam kupaonice. Pogledajte samo naš kupaonski ormarić s ogledalom Concepto+ Basic i koliko je praktičan.
Kupaonski ormarići ne trebaju zauzimati puno prostora te ih danas možemo pronaći u raznim veličinama i širinama kao i bojama.

Mala kupaonica s antracit ormarićem i kupaonskom visećom bazomMala kupaonica s antracit ormarićem i kupaonskom visećom bazom

IZBOR BOJA ZA MUŠKU KUPAONICU

U idealnoj kupaonici za muškarca gotovo uvijek se nalaze elementi u tamnim bojama koje ćemo rjeđe vidjeti kada uređenje kupaonice prepustimo nježnijem spolu.
To ne znači da nužno cijela kupaonica treba biti u tamnim bojama, ali određeni elementi u tamnijoj boji će zasigurno pridonijeti muževnom izgledu kupaonice.
Kontrastne boje kupaonskih elemenata i pločica odlična su kombinacija za izuzetan efekt.
Današnja ponuda širokih paleta boja pločica za kupaonicu koju možete pronaći u našim poslovnicama omogućuje neograničen broj kombinacija koje će od kupaonice napraviti pravu mušku oazu.
Idealan primjer boja za pravu mušku kupaonicu je odabir sivih pločica i bijelih kupaonskih elemenata koji će dati dojam luksuza i elegancije.
Također, odabir pločica s kamenim motivom u kombinaciji s elementima u boji svjetlijeg i tamnijeg drva također su pun pogodak za stylish muškarca.

DOBRA RASVJETA

Dobra rasvjeta ključan je element koji može napraviti mnogo po pitanju dekoracije i razlika u svakoj prostoriji, pa tako i kupaonici.
Muškarci trebaju kupaonicu s puno svjetla jer nema ništa gore nego jutarnje spremanje za posao u mračnoj kupaonici ili brijanje u slabom osvjetljenju. Iako je prirodno svjetlo najbolji izbor tijekom dana, često ga ipak nedostaje.
U tom slučaju idealan je odabir LED rasvjeta koju možemo postaviti iznad ogledala ili ormarića. Osim što pruža svjetlost, također je i vrlo ambijentalna. Sa zidnom lampom Concepto+​ Tia ne možete pogriješiti.

 

Kupaonica s dva umivaonika i dvije rasvjete postavljene iznad umivaonikaKupaonica s dva umivaonika i dvije rasvjete postavljene iznad umivaonika


S obzirom na to da su muške kupaonice često u tamnim tonovima, njihova je rasvjeta od iznimne važnosti za razbijanje tamne monotonije.

POBRINITE SE ZA MIRISE

Iako mirisi često zvuče kao nešto čemu su žene više sklone, prava muška kupaonica trebala bi sadržavati mirise i osvježivače zraka kako bi uvijek zračila svježinom.

To mogu biti i mirisne svjećice, a vjerujte nam, svakoj će ženi to biti poseban wow efekt u vašoj kupaonici.

SUVREMENE TEHNOLOGIJE I DETALJI U MUŠKOJ KUPAONICI

Jedan od idealnih izbora za mušku kupaonicu je podno grijanje.

Kako funkcionira i zašto je podno grijanje odličan izbor za kupaonicu možete saznati u našem Ultimativnom vodiču za podna grijanja.

Osim što predstavlja moderan način grijanja, pogotovo u kupaonici, također je idealan za muškarce koji nisu skloni papučama te se uživaju kretati bosi po svom domu.

Sat u kupaonici još je jedan detalj koji će vam pomoći da uvijek stignete na vrijeme, a ujedno je odličan detalj za kupaonicu.

WC školjke ugrađene u zid idealne su za modernu mušku kupaonicu te pridonose suvremenom izgledu prostorije. Ako visećoj WC školjci pridodate i rimless tehnologiju, kao što je slučaj s našom Concepto Desire rimless WC školjkom, elegancija i higijena su osigurane u muškoj kupaonici.

Kupaonica s wc školjkom montiranu u zidKupaonica s wc školjkom montiranu u zid


Lijep set dozatora za sapun i držača četkica za zube mogu uvelike na jednostavan  i pristupačan način pridonijeti neodoljivom izgledu muške kupaonice.

ZAKLJUČAK

Muškarci su jednostavni, ali i praktični, te su njihove kupaonice često također jednostavne, bez previše detalja te kombinirane s praktičnim svojstvima.

Upravo su zato, za uređenje muške kupaonice, najčešći odabir jednostavni veliki tuševi, zatvoreni prostor za odlaganje za dojam jednostavnosti i urednosti, te rasvjeta koja pridonosi ugodnijem svakodnevnom korištenju kupaonice i njenom ukupnom dojmu.

 Muškarci sad je red na vama da posjetite webshop ili najbližu Fero-Term poslovnicu te uredite kupaonicu u svom stilu!