Pravila dizajniranja modernog prostora za tuširanje sve se češće ispisuju na površinama atraktivnih samostojećih tuš stijena.

Prozirno tuš staklo u kupaonici s crnim bijelim pločicamaProzirno tuš staklo u kupaonici s crnim bijelim pločicama


Uređenju kupaonice se dugo vremena pristupalo pragmatično, imajući na umu da je riječ o prostoriji koja mora zadovoljiti isključivo jednu svrhu - održavanje higijene. Bilo je važno na jednom mjestu okupiti umivaonik, kadu i toaletnu školjku, eventualno "ugurati" bojler. I to je bilo to. Keramičke pločice su trebale "zaokružiti priču" i povezati sve navedene artikle u prihvatljivu cjelinu. Imali ste kupaonicu koja je služila svrsi i nije bila oku neugodna, ništa više od toga.

Danas stvari više nisu takve. Pri uređenju doma sve rjeđe razmišljamo o svakoj prostoriji zasebno, a sve češće pokušavamo organski povezati sve prostore u skladno dizajniranu cjelinu. Tijekom tog procesa kupaonica je doživjela najveće promjene, danas s ponosom ostavljamo vrata te prostorije otvorena jer se kupaonski prostor sve češće dizajnom savršeno uklapa u cjelokupni stambeni interijer. Da bi se to dogodilo, iz kupaonice je trebalo izbaciti sve suvišne elemente. Na taj smo način dobili prostor koji odiše spa duhom, umjesto dotadašnje "prostorije za pranje i čišćenje".

Kupaonsko zrcalo s kupaonskom bazom i bijelom kadom u svijetloj kupaonici.Kupaonsko zrcalo s kupaonskom bazom i bijelom kadom u svijetloj kupaonici.


Klasična kada bila je jedna od prvih "žrtava" takvog pristupa. Kako bismo prostor kupaonice uskladili s ostatkom stambenog prostora, umjesto kade smo se odlučili organizirati prostor za tuširanje. I taj smo prostor učinili maksimalno funkcionalnim, a istovremeno i gotovo nevidljivim i dizajnerski sofisticiranim. Walk-in tuševi zamijenili su tuš kabine, a pločice i tuš kanalice postale su efektna zamjena za tuš kade.

Takav prostor za tuširanje izgleda izuzetno elegantno, a kupaonicu čini vizualno većom i izrazito modernom. Samostojeće tuš stijene danas postaju standard za uređenje prostora za tuširanje, a ponuda je iz dana u dan sve šira. Ove atraktivne stijene možete nabaviti u raznim dimenzijama (uobičajene su širine u rasponu od 60 do 140 cm), a može ih se izraditi i po narudžbi, tako da vaš prostor bude uistinu jedinstven. Osim dimenzija, možete birati i debljinu (6 ili 8 mm) i vrstu stakla (prozirno, tonirano, s uzorkom ili s efektom ogledala).

Zelenkaste kupaonske pločice s uzorkom i crna tuš kada s jednostavnom kupaonskom bazom.Zelenkaste kupaonske pločice s uzorkom i crna tuš kada s jednostavnom kupaonskom bazom.


Nove će se tuš stijene skladno uklopiti u svaki dizajn kupaonice. Ako vam se dopada minimalistički stil industrijskog prizvuka, tuš stijene iz serije Voxort Pro Stripe idealan su izbor za vašu kupaonicu. Ove su tuš stijene od prozirnog kaljenog stakla debljine 8 mm, a posebno ih atraktivnima čine mat crni profili. Upravo ih ti aluminijski profili, koji podsjećaju na okvire prozora u proizvodnim prostorima, čine idealnima za kreiranje industrijskog ambijenta u kupaonskom prostoru. Ove je tuš stijene moguće montirati na tuš kadu ili na pod, što vam daje dodatnu mogućnost izbora.

Želite li diskretno naglasiti svoj prostor za tuširanje, to možete učiniti pomoću samostojećih tuš stijena toniranog stakla iz serije Voxort Blue Black. Zahvaljujući kaljenom staklu tamnijeg tona, prostor za tuširanje bit će diskretno istaknut, ali kupaonski će prostor ipak zadržati svoju cjelovitost. U ponudi su i samostojeće staklene stijene iste serije od prozirnog stakla i crnih profila, tako da možete birati hoće li vaša nova kupaonica bolje izgledati s tamnijom ili prozirnom staklenom stijenom. Sličan efekt dobit ćete i pomoću tuš stranica iz serije Voxort Blue VI-Line Black, s time da svoj prostor za tuširanje u tom slučaju možete i u potpunosti odijeliti kombinacijom tuš stranice i tuš vrata

Crna tuš kada u kupaonici s kupaonskim pultom i bijelim umivaonikomCrna tuš kada u kupaonici s kupaonskim pultom i bijelim umivaonikom


Ogledalo je važan element svake kupaonice: osim očigledne funkcije, odraz u ogledalu može dodatno vizualno proširiti prostor. Voxort Blue serija samostojećih stijena s efektom ogledala igra upravo na tu kartu. Osim što odjeljuje prostor za tuširanje od ostatka kupaonice, ove tuš stijene daju vam i dozu privatnosti, ali i vizualno proširuju prostor, tako da će se vaša kupaonica činiti većom nego ona uistinu jest.

Nakon što ste izabrali samostojeću tuš stijenu, vrijeme je da odlučite želite li se tuširati bez ruku. Ako želite, izabrat ćete tuš ružu. Riječ je o nastavku koji omogućuje maksimalno uživanje pod tušem jer je fiksiran iznad vaše glave i ne zahtijeva upotrebu ruku - na vama je samo da stanete pod opuštajući mlaz vode i uživate. Tuš ruža se može postaviti izravno na zid ili strop, a ako ne želite dodatne (podžbukne) zahvate u kupaonici, tuš ružu možete nabaviti i kao dio tuš sistema. Naime, tuš sistemi se sastoje od tuš ruže i tuš slušalice. Pitate se zašto i ruža i slušalica? Odgovor je jednostavan: želite li pri tuširanju izbjeći da vam se smoči kosa, to ćete puno jednostavnije obaviti korištenjem tuš slušalice.

Tuš sistemi mogu biti modernog, retro ili industrijskog dizajna, ali pri opremanju kupaonice morate misliti i na to kako će vaš tuš sistem izdržati test vremena. Voxort Amelia je dobar primjer tuš sistema koji će se dobro uklopiti u različite stilove. Sastoji se od jednoručne miješalice za tuš s prebacivačem, tuš ruže s okretnim zglobom, izljevne cijevi te tuš slušalica s tuš crijevom. Kvalitetu i dugotrajnost jamči keramička kartuša. Možete se odlučiti za crnu ili kromiranu verziju, već prema tome kakve su boje ostali detalji i miješalice u kupaonici.

Tamna tuš kabina s pločicama u imatciji drveta i kupoanskim radijatoromTamna tuš kabina s pločicama u imatciji drveta i kupoanskim radijatorom


Serija tuš sistema Voxort Eso elegantnih je i zaobljenih linija, a uz crnu i kromiranu možete se odlučiti i za atraktivnu bijelu verziju. Uz Easy-Clean mlaznice, tu je i Eco-Tech tuš slušalica te atraktivna tuš ruža koja će vam omogućiti da uživate u tuširanju slobodnih ruku. U posljednje su vrijeme na cijeni kupaonski detalji u boji ružičastog zlata, a u taj se trend savršeno uklopio tuš sistem iz serije Voxort Maya. Ovaj je nadzidni tuš sistem izrađen od visokokvalitetnog mesinga, a možete birati između verzija u crnoj, boji kroma ili boji ružičastog zlata.

Tuš set montiran na zidne pločice smeđe bojeTuš set montiran na zidne pločice smeđe boje


Organizacija prostora za tuširanje može vam zadati i slatke brige, naročito proučite li bogatu ponudu u našem webshopu ili u nekom od Fero-Term prodajnih centara. A inspiraciju uvijek možete potražiti na našim stranicama ;)