Osvježite kuhinju u 5 koraka

Poznat vam je princip: kad se kuhinja jednom postavi, ništa se u njoj ne mijenja sljedećih 20 godina. Ali kuhinja ne zaslužuje takav pristup, stoga vam predlažemo pet manjih i većih izmjena koje će vašoj kuhinji dati novi sjaj 

dotsmodule-image

Kuhinja je jedna od onih prostorija u kojoj ne želimo predugo boraviti - šalimo se, ali pripremanje obroka i pranje posuđa nisko su na listi želja kako provesti slobodno vrijeme. S druge strane, statistike pokazuju da je kuhinja jedna od prostorija u kojoj ukućani najčešće provode vrijeme. Aktivnosti koje obavljamo u kuhinji povezuju obitelj, stoga se treba potruditi da tu prostoriju učinimo što ugodnijom (i što praktičnijom!) za svakodnevni boravak.

Usto, valja imati na umu i činjenicu da je pri prodaji stana ili kuće upravo lijepo uređena kuhinja prostorija koja najviše podiže cijenu nekretnine. 

 

Adaptirate li kuhinju ili je uređujete "od nule", svakako se trebate držati nekih jednostavnih pravila. Puno svjetla, dobro organiziran prostor, dovoljno mjesta za pohranu, efikasno prozračivanje... sve su to dobre osnove na koje valja misliti pri uređenju kuhinje. Evo nekoliko konkretnih savjeta kako kuhinju osvježiti i učiniti je ugodnijom za boravak. 

1. Svjetlo, svjetlo, svjetlo

Kuhinja je, poput kupaonice, "radna" prostorija, stoga želite dobro osvjetljen prostor. Kuhinja koja se kupa u svjetlu san je svakog vlasnika kuće, stana ili prostora za iznajmljivanje - s druge strane, male i tamne kuhinje odbijaju potencijalne kupce ili unajmljivače. U kuhinji bi već pri "crtanju" novog stana, apartmana ili kuće trebali predvidjeti prozor ili više njih koji bi osigurali dovoljno prirodnog svjetla. Ako vaša kuhinja ipak nema dovoljno svjetla, a vi ne možete bušiti vanjske zidove, najbolje je rješenje kuhinju opločiti pločicama svijetlih tonova. Tako će vaša kuhinja "prodisati", bit će svjetlija i ugodnija za rad i boravak u njoj. Razmislite i o pločicama sjajne završne obrade.  

dotsmodule-image

2. Osigurajte si više radne površine

Jedan od najvećih problema u kuhinji je često nedostatak radne plohe. Ovaj problem možda nije svakodnevan (osim ako imate izuzetno malu kuhinju), ali može zadavati glavobolje pri većim okupljanjima i kad priređujete više jela istovremeno. (O kolačima i tortama da i ne govorimo;) Ako vam to prostor dopušta, ozbiljno razmislite o izgradnji kuhinjskog otoka - osim dodatne radne površine, dobit ćete vrijedan element koji će pri eventualnoj prodaji prostora povećati vrijednost vaše kuhinje, samim time i nekretnine. Još ćete veći "Wow!" efekt postići obložite li bočne površine otoka luksuznim pločicama ekstra velikog formata.

dotsmodule-image

3. Počastite se porculanskim stolom

U suvremenim su prostorima sve učestalije kuhinje otvorenog tipa, koje omogućuju nesmetanu komunikaciju s ostatkom interijera. U takvim prostorima veliki stol prestaje biti samo mjesto za objedovanje, već se dizajnom mora savršeno uklopiti u interijer. Da biste to napravili, razmislite o porculanskom stolu, koji estetski "diže" svaki interijer i daje mu notu luksuza. Osim porculanske ploče, možete birati i više verzija postolja i tako stvoriti jedinstven stol.

dotsmodule-image

4. Pustite mašti na volju

Kuhinjska miješalica (pre)dugo je bila standardno predvidljivog dizajna - dizajneri kao da su se trudili da ostane neprimjetna. Na sreću, vremena se mijenjaju, tako su i kuhinjske miješalice postale detalj koji može vizualno osvježiti vašu kuhinju. I, možda, čak postati i njezin centar - naročito ako se odlučite za kuhinjsku miješalicu u boji zlata, ružičastog zlata ili u trendy gun ash verziji. 

dotsmodule-image

5. Olakšajte si posao

Perilice posuđa danas su gotovo standardni dio kuhinjske opreme, poput hladnjaka ili pećnice. Ali to ne znači da je sudoper izgubio na važnosti - bez sudopera je kuhinja i dalje nezamisliva. A zamijena starog i isluženog sudopera novim mogla bi praktički u trenu promijeniti (nabolje) vašu kuhinju. Izaberite neki od atraktivnih granitnih sudopera ili provjerenih inox sudopera; razmislite što vam je nedostajalo kod starog sudopera i ispravite to pri izboru novog. Možete birati između sudopera s jednim ili dva korita, a tu su i praktični ocjeđivači.

dotsmodule-image

Osvježiti kuhinju možete već danas - dovoljno je da provjerite ponudu u našem webshopu ili posjetite neki od Fero-Term prodajnih centara!    

Pročitaj više 

Najnovije na našem blogu

Kuhinja

Sve što trebaš znati o keramičkim sudoperima

Odabir pravog kuhinjskog sudopera ima ključnu ulogu u stvaranju funkcionalne i estetski privlačne kuhinje.
Ovdje možeš saznati sve o keramičkim sudoperima, fokusirajući se na njihovu dugotrajnost, jednostavnost održavanja te eleganciju koju donose tradicionalnom stilu kuhinje.

Zidni paneli

Kako Voxort akustični paneli poboljšavaju tvoj dizajn interijera

U ovom blogu istražit ćemo Voxort akustične panele i otkriti kako ovi inovativni elementi uređenja prostora mogu značajno obogatiti tvoj interijer.

Kupaonica

Zlatarevo kupaonsko zlato

Zlatna se boja vraća u kupaonice na velika vrata. Evo kako birati kupaonske artikle u zlatnoj boji i s ukusom urediti kupaonicu!

Kupaonska galanterija

Zidne niše : spoj funkcionalnosti i elegancije

Zidne niše predstavljaju savršeno dekorativno-funkcionalno rješenje koje može unaprijediti svaki prostor u vašem domu. Posebno su praktične u kupaonici, gdje donose i estetsku i funkcionalnu vrijednost.

Tu smo za tebe! Kako ti možemo pomoći?
Niže nam možeš postaviti pitanje vezano za naš asortiman, usluge ili ostaviti koju pohvalu, recenziju za proizvod.
Odgovorit ćemo na vašu poruku u roku od 48 sati. Ako budemo trebali više informacija o temi koju tražite, kontaktirat ćemo vas putem e-mail adrese ili telefonskog broja, ako je naveden