Ponekad nemate vremena čekati, toplina vam u kupaonici treba istog časa kad je poželite. Sve što vam u tom trenutku treba je pouzdana i snažna kupaonska grijalica.

Grijalica s ogledalom koja ima mogućnost držanja ručnikaGrijalica s ogledalom koja ima mogućnost držanja ručnika

Razlika između trenutnog i odgođenog zadovoljstva je u tome što ovo prvo ispunjava naše trenutačne želje, a odgođeno nudi bogatije nagrade - ali u budućnosti. Psiholozi ističu da su osobe koje ovladaju odgađanjem zadovoljstva na dobrom putu ka uspjehu, dok će oni koji traže trenutno zadovoljstvo teže postići veći uspjeh na dulje staze.

Ali ponekad je ovaj "prečac" ipak puno slađi. Recimo, kad vam treba toplina - istog časa!

Želite li ujutro čekati da se cijeli stan ili kuća zagrije kako biste ustali? Ili ćete radije iskočiti iz kreveta, u tri koraka se naći u kupaonici, pritisnuti tipku i istog trena osjetiti kako se prostor zagrijava? Sigurni smo da biste odabrali upravo taj scenarij!

A u tom scenariju glavnu ulogu ima grijalica. Iako grijalice nisu najčešći izbor kad je grijanje kupaonice u pitanju, one su uvijek praktično rješenje za dobivanje topline istog časa kad vam je potrebna. Radijatori su u većini kupaonica prvi izbor grijaćih tijela, a naročito su popularni cijevni radijatori, popularne kupaonske "ljestve". Oni mogu biti dio sistema centralnog grijanja, ali ima i onih koji griju samostalno. Najčešće je onda riječ o električnim radijatorima, poput modela Terma Star 1250/508, opremljenim termostatima s različitim programima i načinima rada. Njihova najveća prednost leži u činjenici da ih je lako koristiti prema potrebi, kad uistinu koristite kupaonicu.

Kupaonska grijalica s ogledalom koja visi iznad bijele kupaonske baze s crnom miješalicom.Kupaonska grijalica s ogledalom koja visi iznad bijele kupaonske baze s crnom miješalicom.

Kad vam treba instant toplina

Lijepo je imati sve prostorije zagrijane na istu temperaturu, ali za to često nema potrebe. Zimi je kupaonica jedina prostorija u kojoj uistinu treba biti toplo - ali samo prilikom boravka u njoj, recimo, prilikom kupanja ili tuširanja. Tad je preporučena temperatura u kupaonici 24oC, što ne znači da tu temperaturu treba održavati cijelo vrijeme. Za hladnih dana, prosječna temperatura u prostorijama u kojima boravimo preko dana trebala bi biti 21-22oC, dok ostale prostorije nema potrebe toliko zagrijavati. Na primjer, preporučena temperatura u spavaćoj sobi je 18 do 19oC, dok prostorije poput predsoblja i hodnika mogu biti još hladnije.

Zato je u kupaonici dobro imati grijaće tijelo koje može isporučiti toplinu u što kraćem vremenu. Grijalica je odlično rješenje: ona može biti pomoćno grijaće tijelo, a ako živite u području blage klime grijalica može biti i osnovno grijaće tijelo u kupaonici. Osim što zavidnu količinu topline isporučuju istog trenutka kad ih uključite, moderne kupaonske grijalice moguće je programirati da vas ugodno ugrijana kupaonica spremno čeka kad to zaželite.

Grijalica s ogledalom koja je obješena na zid iznad kupaonske bazeGrijalica s ogledalom koja je obješena na zid iznad kupaonske baze

Topli vjetar na daljinski

Jedna od takvih je Terma 1000/2000 W, zidna kupaonska grijalica. Jednostavna za montažu, ova grijalica s ugrađenim ventilatorom ima tri načina rada: hladno, toplo i vruće. Uz nju ćete dobiti i daljinski upravljač, pomoću kojeg ćete svoju zidnu grijalicu moći programirati na dnevnoj i tjednoj bazi. Još jedan plus: Terma 1000/2000 W ima ugrađen i držač ručnika, tako da će vas po izlasku ispod tuša dočekati topli ručnik. Koji će se, nakon uporabe, i brže osušiti ostavite li ga na držaču na sušilici.

S daljinskim upravljačem dolazi i model Terma Design 2000 W. Atraktivnog dizajna, ova je grijalica magnet za oči, nalik na smanjenu verziju dizajnerskog klima uređaja. Na njenom ćete ekranu uvijek moći očitati trenutnu temperaturu u kupaonici, a moći ćete programirati i njen rad u dnevnim i tjednim intervalima. Ima i funkciju odgode rada te prepoznavanja otvorenog prozora - prepozna li nagli pad temperature (najčešće povezan s otvaranjem prozora ili vrata zbog prozračivanja), grijalica će se isključiti kako se energija ne bi rasipala.

Ogledni primjeri grijalica

Jedan od većih problema s grijaćim tijelima je kako ih sakriti od pogleda ili barem dobro uklopiti u interijer. Kad su kupaonske grijalice u pitanju, pronađeno je genijalno rješenje - grijalica je uspješno skrivena iza ogledala, koje je postalo istovremeno i neizostavni dio kupaonske opreme i grijaće tijelo!

Sjajan primjerak ovog koncepta je Terma WI-FI 700W, infracrvena grijalica-ogledalo koja donosi ugodnu toplinu kad god je zatrebate. Iza ogledala je u tankom kućištu smješten PTC grijač, koji je samoregulirajući - nakon što se postigne željena temperatura u kupaonici, grijač se automatski isključuje i tako štedi energiju. Uz wi-fi regulaciju i mogućnost programiranja zasebno svakog dana u tjednu, ova grijalica ima još jednu prednost: pri radu ne diže prašinu, što je čini idealnim izborom za kućanstva u kojima ima osoba koje pate od alergija.

Što je najbolje, ako vam se sviđaju ovakvi modeli, možete birati i snagu grijalice i dimenzije ogledala. Tako se možete odlučiti za model Terma WI-FI 450W, grijalicu manje snage i ogledalo manjih dimenzija, ili za Terma WI-FI 2000W, jaku grijalicu-ogledalo s dva praktična držača ručnika. Pri montaži ovih atraktivnih grijalica-ogledala treba obratiti pažnju na određene minimalne udaljenosti od zidova i poda.

Prva crta obrane - kupaonski tepih

Prvi je korak uvijek najvažniji - naročito kad ulazite u hladnu kupaonicu. U tom je slučaju idealno da vaša topla stopala ne dočekaju hladne pločice već meki i topli kupaonski tepih. Ovaj komad kupaonskog tekstila prva je crta obrane od hladnoće, ali ne samo to - kupaonski vam tepih može (doslovno) spasiti glavu. Poznato je da se najviše nesreća u kućanstvima događa baš u kupaonicama jer su mokri podovi recept za nesreću. Moderni kupaonski tepisi dolaze s protukliznim podlogama, tako da će vaš kupaonski tepih postati i vaša sigurna luka.

Tako će Voxort 6400 tepih za kupaonicu, izrađen od 100% pamuka dugih niti (koje ga čine izdržljivijim i mekšim), istovremeno učiniti vašu kupaonicu vizualno privlačnijom, ali i funkcionalnijom i toplijom. Nećete pogriješiti ni odlučite li se za modele poput bijelog tepih s crnim crtama Voxort 6500 ili tepiha antracit boje Voxort 6100, koji ne ostavljaju nepopularne "mucice" i lako se peru u stroju za pranje rublja.

Boju, veličinu i oblik svog novog kupaonskog tepiha lako ćete pronaći u našem webshopu, a njegovu toplinu i mekoću možete osjetiti i pod prstima u nekom od Fero-Termovih prodajnih centara. Jer kombinacija efikasne grijalice i mekog tepiha recept je za toplu zimsku kupaonsku idilu!

Crni kupaonski tepih koji se nalazi ispod bijele kupaonske baze Crni kupaonski tepih koji se nalazi ispod bijele kupaonske baze