Pločice minimalne debljine imaju niz prednosti, a izuzetno su izdržljive. Izgledat će savršeno na podu i zidovima vaše kupaonice ili kao atraktivna obloga kuhinjskog otoka ili šanka. 

Kupaonica s pločicima svijetle boje i kupaonskim pultom na kojem je umivaonik bijele boje i krom Voxort miješalica.Kupaonica s pločicima svijetle boje i kupaonskim pultom na kojem je umivaonik bijele boje i krom Voxort miješalica.


Ponuda pločica nikad nije bila veća nego danas: u trgovinama možete birati među stotinama različitih dizajna, koje možete nabaviti u rasponu dimenzija od najsitnijih mozaik pločica do pločica ekstra velikih formata, poput onih veličine 120x270 cm. Osim toga, pločice možete birati i na osnovu različitih karakteristika, poput oblika, završne obrade, protukliznosti, otpornosti na smrzavanje, obrade ruba...

Ali valja se prisjetiti da birati možete i između - debljine pločica. Naravno, taj izbor nije neka novina, ali ono što uistinu jest novost su pločice izuzetno male debljine. Riječ je o izdržljivim porculanskim pločicama debljine samo 5 milimetara, i to dovoljno čvrstim i izdržljivim da biste ih postavili kao podne pločice. Ove pločice imaju niz prednosti pred debljim pločicama, stoga vrijedi razmisliti o njihovoj nabavci - isplatit će vam se i vremenski i financijski.

Kupaonica s crnim pločicama 60x120, dva umivaonika i dvije miješalice i dva ogledalaKupaonica s crnim pločicama 60x120, dva umivaonika i dvije miješalice i dva ogledala

Taj neopisivi osjećaj lakoće

Za početak, tanke porculanske pločice su osjetno manje težine, čime se manje opterećuje statika prostorije. Klasične pločice debljine 10 ili 12 milimetara dvostruko su teže, što ih čini i kompliciranijima za prijevoz, manevriranje i postavljanje. S druge strane, zahvaljujući posebnom proizvodnom procesu, tanke su pločice izuzetno izdržljive i otporne na udarce i habanje. Na primjer, May Murinni Zigzak Natural, podna pločica u imitaciji betona, dizajnom će se odlično uklopiti u moderne ambijente. Izaberete li je za pod svoje dnevne sobe - naročito u kombinaciji s podnim grijanjem - dobit ćete istovremeno i atraktivan prostor i izuzetno izdržljivi pod, otporan na kandže kućnih ljubimaca i prolivene sokove na dječjim rođendanima.

Pločice ekstra velikog formata s crnom kadom i crnom miješalicom.Pločice ekstra velikog formata s crnom kadom i crnom miješalicom.

Idealne pločice za renovaciju


Želite novi izgled podova i zidova, ali hvata vas muka kad pomislite na razbijanje starih pločica, prašinu, ravnanje podloge, zbrinjavanje otpada... Ništa jednostavnije - postavite nove tanke porculanske pločice direktno na stare! Zahvaljujući njihovoj minimalnoj debljini, prostor se neće bitno smanjiti, a vi ćete istovremeno dobiti sasvim novu kupaonicu ili kuhinju. Prije postavljanja novih pločica, morate osigurati da stari sloj ostane ravan i vodonepropusan. To konkretno znači da sve stare puknute pločice treba zamijeniti, osigurati sasvim ravnu podlogu, dobro očistiti sve prljavštine na starim pločicama (i u fugama) i tek onda krenuti s postavljanjem novih, tankih pločica. Tako će vaša kupaonica obložena, recimo, May Murinni Calacatta Oro tankim porculanskim pločicama zablistati punim sjajem - i nitko neće imati pojma da su ispod njih stare tamnosmeđe pločice malog formata.

Kupaonska nagradna ploča s bijelim umivaonikom u kupaonici sa bež keramičkim pločicama.Kupaonska nagradna ploča s bijelim umivaonikom u kupaonici sa bež keramičkim pločicama.

Skrojite ih po vlastitoj mjeri

Jedna od velikih prednosti tankih porculanskih pločica leži u činjenici da ih je lakše rezati i tako prilagoditi svakom prostoru. Sve je pločice moguće rezati, naravno, ali rezanje tankih pločica oduzet će vam manje vremena. Osim toga, laganije su od (uglavnom) dvostruko debljih klasičnih pločica, stoga je i sam proces polaganja jednostavniji. Njihova bitno manja težina naročito dolazi do izražaja kod oblaganja zidova. Čak su i veći formati, poput pločice May Murinni Graphito Black dimenzija 60x120 cm, jednostavniji za manevriranje i rezanje - neće biti nikakav problem prilagoditi ih, na primjer, prostoru između tuš kade i toaletne školjke.

Kuhinja i blagavaona s pločicama u imitacija drveta.Kuhinja i blagavaona s pločicama u imitacija drveta.

Savršene za svaki prostor

Tanke porculanske pločice moguće je postaviti na podove i na zidove te tako stvoriti luksuzan prostor. Ali to nije jedina njihova primjena. Zahvaljujući manjoj težini od klasičnih pločica, tankim ćete porculanskim pločicama s lakoćom obložiti i kuhinjske otoke ili šankove. Učinite li to, na primjer, pločicama May Murinni Panda White, i izvježbano će oko teško zamijetiti da je riječ o porculanskim pločicama, a ne o mramornoj ploči. Zahvaljujući laserski rezanim rubovima, ove je pločice moguće polagati s minimalnom fugom, što stvara oku još skladniji doživljaj.

Crna tuš vrata u kupaonici s crnim umivaonikom i bijelim pločicama s crnim linijama.Crna tuš vrata u kupaonici s crnim umivaonikom i bijelim pločicama s crnim linijama.

Pločice koje ne ostaju samo kod kuće

Tanke porculanske pločice zbog svojih su kvaliteta dobrodošle i izvan privatnih stanova, kuća i apartmana. Zahvaljujući kvaliteti i dojmu luksuza koji ostavljaju, tanke je porculanske pločice sve češće moguće vidjeti i u sobama za sastanke u poslovnim zgradama, na recepcijama hotela, u kupaonicama apartmanskih objekata... Što uistinu ne čudi jer pločice poput modela May Murinni Zigzak Nero, May Murinni Statuario White ili May Murinni Barcelona Grey sjajno izgledaju i u poslovnom i u privatnom interijeru.

Želite li uživo vidjeti i pod prstima osjetiti primjerke tankih  porculanskih pločica, navratite u jedan od Fero-Term prodajnih centara širom Hrvatske. Ali pozor, pločice May Murinni Silver Travertino ili May Murinni Concrete lako bi mogle osvojiti vaše srce;)