Pri uređenju kupaonice često toliko brinemo o većim stvarima da potpuno zaboravimo kako i one male - poput kupaonske galanterije - mogu značajno utjecati na ukupni dojam.

Kupaonska galanterija u crnoj boji, držači ručnika, košariceKupaonska galanterija u crnoj boji, držači ručnika, košarice


Klasična ili tuš kada? Tuš kada ili walk-in tuš? Samostojeća stijena? Ako da, prozirna ili s efektom ogledala? Tuš ruža ili samo tuš slušalica? Kupaonska baza s već ugrađenim umivaonikom? Ili možda nadgradni umivaonik?

Kupaonska galanterija u crnoj boji pored crne miješalice i bijelog umivaonikaKupaonska galanterija u crnoj boji pored crne miješalice i bijelog umivaonika


Pri uređenju kupaonice, ova i još brojna druga pitanja prolazit će vam svakodnevno glavom. Najčešće smo toliko okupirani nizom odluka koje treba donijeti kako bismo kupaonicu učinili što funkcionalnijom da u potpunosti zaboravimo da se ljepota često skriva upravo u detaljima. Priznajte, kad gledate lijepo uređene kupaonske interijere sigurno u glavi zamišljate kojim biste ih detaljima učinili još privlačnijima i prostoru dali vlastiti potpis.

Na primjer, dizajnerski uređen interijer kupaonice može izgledati atraktivno, ali često zbog minimalističkog dizajna izgleda i hladno - što možete promijeniti već jednostavnim postavljanjem kupaonskog tepiha. Jer osjećaj gusto tkanog pamučnog tepiha pod nogama može u potpunosti promijeniti sliku i učiniti prostor ugodnijim i toplijim. Osim toga, atraktivno dizajniran tepih, poput mekog modela Voxort 6200, i vizualno će upotpuniti svaku kupaonicu.

Kupaonski tepih na pločicama u imitaciji drvetaKupaonski tepih na pločicama u imitaciji drveta


Da male stvari uistinu mogu donijeti velike promjene na bolje često dokazuje i kupaonska galanterija. Riječ je o nizu artikala koje nalazimo u svakoj kupaonici i koje koristimo svakodnevno, stoga bismo pri uređenju mogli pravilnim odabirom tih artikala svoju kupaonicu učiniti još ljepšom i funkcionalnijom. Najčešće pri opremanju kupaonice pokušavamo sve te sitnije predmete uskladiti, pa je često najbolja odluka nabaviti što ih je više moguće iz iste serije. Na primjer, dopada vam se industrijski stil, a oko su vam privukle atraktivne miješalice boje ružičastog zlata. Opremite li kupaonicu ovim miješalicama, najbolje bi bilo da birate i galanteriju u istoj boji, stoga će vam proizvodi iz Voxort 4000 Rose Gold serije sjajno upotpuniti vizualni dojam.

Bijela kupaonica s rose gold elementima kupaonske galanterijeBijela kupaonica s rose gold elementima kupaonske galanterije


Osim boje i dizajna, na odluku koje ćete komade kupaonske galanterije nabaviti može utjecati i površina dostupnih ravnih ploha. Recimo da ste se odlučili za klasični umivaonik Concepto Polo: pošto se radi o umivaoniku koji se postavlja na zid, najbolje bi bilo razmisliti o držaču ili dozatoru sapuna te držaču čaše i četkica za zube koji se ugrađuju na zid, pored umivaonika. Samostojeće verzije čaša i držača četkica za zube te dozatora i držača sapuna puno su praktičnije kad je umivaonik postavljen na kupaonsku bazu ili kupaonski pult koji nude puno više iskoristivih ravnih površina. Na takvim površinama čaše, držači i dozatori neće stvarati nepotrebni nered, već mogu značajno pridonijeti lijepom izgledu kupaonice.

Zastor za tuširanje u bijeloj boji s različitim uzorcima u modernoj kupaoniciZastor za tuširanje u bijeloj boji s različitim uzorcima u modernoj kupaonici


Na odluku o postavljanju komada galanterije na pod ili na zid utjecat će i vaša odluka o postavljanju sanitarija. Poznato je da postavljanje visećih elemenata prostor čini vizualno većim (a čišćenje i održavanje jednostavnijim). Ako se odlučite za viseću toaletnu školjku, dojam ćete samo zaokružiti i izborom visećeg držača za toaletnu četku te držača toaletnog papira i maramica. Osim visećih, možete se odlučiti i za atraktivne stajaće držače, poput modela Voxort WC/Držač, koji vam omogućuju da četku i držač pomičete prema potrebi.

Korisnog prostora nikad dosta, stoga će vam police i košare pomoći da uspješno organizirate svu svoju kozmetiku i kupaonske potrepštine. Košare su naročito korisne u prostoru za tuširanje jer vam šampone i gelove za tuširanje čine lako dostupnima (nećete se morati sagibati i hvatati ih po tuš kadi). Prilikom tuširanja će vam izuzetno korisna biti zavjesa za kadu i tuš kadu, a nakon tuširanja važno je da vam je nadohvat ruke i meki ručnik, stoga valja strateški dobro pozicionirati držače ručnika i vješalice. Za osobe koje imaju poteškoća s kretanjem ili im je spektar pokreta ograničen, tu su razne vrste rukohvata, koji pomažu pri sjedanju i ustajanju iz kade ili pri korištenju toaletne školjke ili umivaonika.

Moderno uređena kupaonica sa krom rukohvatom montiranim na keramičke pločiceModerno uređena kupaonica sa krom rukohvatom montiranim na keramičke pločice


U kupaonici je naročito važna dobra cirkulacija zraka, ali često - naročito u stambenim zgradama - kupaonica nema prozor i pristup svježem zraku. Zato je potrebno instalirati ugradbeni kupaonski ventilator. Ovi se ventilatori postavljaju u prostorije u kojima se stvaraju neugodni mirisi ili u kojima je povećana koncentracije vlažnosti, stoga se njihovom ugradnjom sprječava nastanak vlage po zidovima. Prilikom odabira ventilatora važno je obratiti pažnju na snagu, koja mora biti odgovarajuća kvadraturi prostora u kojem ventilator će biti postavljen. Uz to, u ponudi su dostupne i ventilacijske plastične rešetke sa zaštitnom mrežom, izvrsne za ventilaciju, klimatizaciju, aspiraciju, te zaštitu od insekata.

Nastajanje neugodnih mirisa spriječit ćete i postavljanjem kupaonske kante za smeće. Za sitniji otpad tu su kante manjih zapremina (od 3 do 5 litara), s poklopcem ili bez njega. U kupaoni su naročito praktične kante s pedalom, koje možete otvoriti i ako su vam obje ruke zauzete. Uz kromirane, možete birati i kante u modernijim tamnim tonovima.

Ako opremate apartmansku kupaonicu, izuzetno praktični dio kupaonske galanterije je sušilo za kosu na pripadajućem stalku. Jednostavno ga je montirati na zid pored ogledala, gdje će uvijek biti nadohvat ruke.

Bijele kupaonske pločice s uzorkom s podnim kupaonskim pločicama u boji drveta i crnom zidnom kupaonskom bazom.Bijele kupaonske pločice s uzorkom s podnim kupaonskim pločicama u boji drveta i crnom zidnom kupaonskom bazom.


Zatreba li vam bilo koji atraktivni komad kupaonske galanterije, kao i dodatni i rezervni pribor za galanteriju, svakako bacite oko na naš webshop ili posjetite jednu od Fero-Term prodavaonica. U našoj ćete bogatoj ponudi kupaonske galanterije sigurno pronaći artikle koji odgovaraju vašem stilu i tako kreirati kupaonicu kakvu ste oduvijek željeli:)