Ne postoji boja koja na bolji način povezuje sve elemente dizajna kuhinje ili kupaonice poput bijele - provjerite koji su vam noviteti na raspolaganju.

Kupaonica uređena u bijeloj boji sa zlatnim miješalicama i bijelom tuš kadomKupaonica uređena u bijeloj boji sa zlatnim miješalicama i bijelom tuš kadom


Trendovi u uređenju kuhinja i kupaonica dolaze u valovima i to, pojednostavljeno, izgleda otprilike ovako: bijelo, monokromatski, bijelo, raznobojno,  bijelo, crno, bijelo... Prepoznali ste uzorak?  

Bijela boja ima snažno značenje u mnogim kulturama i najčešće se uz nju vežu pojmovi poput mira, čistoće, savršenstva, tišine, nevinosti, dobrote, istine, pozitivnih misli... Stoga nije čudno da je bijela poželjna u našim domovima i često vizualno predstavlja temelj, svojevrsno platno koje zatim nadopunjujemo predmetima ostalih boja i tako stvaramo svoj jedinstveni interijer.

Kao što smo naveli na početku, trendovi dolaze i odlaze, stilovi se mijenjaju, ali bijeloj se boji uvijek rado (i vjerno) vraćamo. Naročito kad je u pitanje uređenje prostorija poput kupaonice i kuhinje. 

Bijeli viseći kupaonski element i bijeli umivaonik montirani na bijele pločiceBijeli viseći kupaonski element i bijeli umivaonik montirani na bijele pločice

Kupaonica u bijelom

Ako uređujete ili renovirate kupaonicu, danas možete birati između modernog, industrijskog, minimalističkog, retro, klasičnog i još mnogih drugih stilova. Ono što je svim tim stilovima zajedničko jest upravo - bijela boja. Naime, bijelu kupaonicu možete urediti u bilo kojem stilu, ona će uvijek izgledati jednako elegantno. Krenimo od pločica: bijele pločice, bile one sasvim bijele ili oponašale prirodne materijale, uvijek će u kupaonici stvoriti opuštajuću atmosferu. 

Bijele pločice će, jednako u kupaonici kao i u kuhinji, postati solidan temelj na kojem ćete dalje graditi stil prostorije. Uzmimo za primjer May Ceramics Metro Style White, zidne pločice klasično rezanih rubova. Pločice u Metro stilu iza sebe imaju stogodišnju povijest, tijekom koje su od zidova stanica londonske podzemne željeznice dogurale do zidova najskupocjenijih dizajnerskih kupaonica. Odaberete li baš ove pločice, i vaša bi kupaonica mogla ući u legendu - baš poput ovih kultnih pločica. 

Bijele kupaonske pločice s uzorkom i jednostavan bijeli kupaonski namještaj.Bijele kupaonske pločice s uzorkom i jednostavan bijeli kupaonski namještaj.


Ako klasika nije visoko na popisu vaših omiljenih stilova, uvijek se možete okrenuti nečem neočekivanijem, poput May Ceramics Flat White šesterokutnih podnih pločica. Ove će se pločice savršeno uklopiti u moderne ambijente, a moguće ih je postaviti i na zidove i tako stvoriti jedinstvenu površinu - što male kupaonice vizualno povećava. Bijela je boja, zapravo, vaš najveći saveznik kad je u pitanju uređenje manjih prostora, upravo zbog te kvalitete da raspršuje svjetlost i tako vizualno "širi" prostor.

Bijela kupaonica odlično pristaje bijeloj tuš kadi i prostoru za tuširanje.Bijela kupaonica odlično pristaje bijeloj tuš kadi i prostoru za tuširanje.


Osim na podovima i zidovima kupaonice, bijela je boja dugi niz godina prvi izbor kad su u pitanju kupaonske sanitarije. Ako želite kvalitetne sanitarije u bijeloj boji, pri čijoj su izradi korištene moderne tehnologije i najnapredniji materijali, svakako provjerite ponudu poznatog branda Concepto. Osim modernog dizajna, i tehnologije koje se koriste pri izradi proizvoda iz Concepto asortimana također su vrhunske. Navest ćemo kao primjer Concepto Hygiene+ (oznaka H+) tehnologiju - naime, dodavanjem nano-silver iona prilikom pečenja keramičkih elemenata dobili smo proizvode s nizom poboljšanih svojstava od kojih su neki vidljivi okom, a neki ne. Najnovija nano-silver tehnologija implementirana u Concepto sanitarne elemente, uz ostale pogodnosti, pruža 99-postotnu zaštitu od skupljanja bakterija na površinama navedenih elemenata (anti-bacterial), što nije vidljivo golim okom, ali vam pruža trajnu vrijednost u kupaonici.

Bijela kutna kada postavljena na bijele pločice i pored nje je krom miješalicaBijela kutna kada postavljena na bijele pločice i pored nje je krom miješalica


Primjer spoja naprednih tehnologija i suptilnog dizajna je i kutna kada Voxort Linea Eris. Ova je kada izrađena od akrila, materijala ugodnog na dodir, a istovremeno izdržljivog, trajnog i izuzetno jednostavnog za čišćenje i održavanje. Ili, ako u svoju novu kupaonicu želite ugraditi tuš kadu, tu je Voxort Premium Belle kvadratna tuš kada bez obloge. Izrađena je od umjetnog mramora u stone efektu, a dizajnom će se savršeno uklopiti u kupaonice modernog i industrijskog stila.

Bijela kupaonska slavina montirana na bijelu umivaonikBijela kupaonska slavina montirana na bijelu umivaonik


Kupaonica ne mora biti bijela samo na prvi pogled, može biti bijela i na prvi dodir - odlučite li se za bijelu miješalicu za umivaonik Voxort Tea White. Riječ je o modernoj jednoručnoj miješalici u bijeloj boji, koja će efektno zamijeniti uobičajenu kromiranu miješalicu. Bijele kupaonske miješalice ne nalaze se samo uz umivaonike, već i uz klasične i tuš kade te bidee. Bijele miješalice naročito efektno izgledaju uz (trenutno vrlo popularne) crne umivaonike i klasične i tuš kade - atraktivna crno-bijela kombinacija sanitarija i miješalica oplemenit će svaku kupaonicu.

Ni kupaonski namještaj u bijeloj boji nije ništa manje popularan: bijeli kupaonski namještaj može biti temelj na kojem ćete dalje graditi vizualni identitet kupaonice, a jednako će efektno izgledati ako se odlučite istaknuti ga u kontrastu s pločicama u imitaciji drva ili kamena.

Bijele i smeđe keramičke kupaonske pločice s bijelim kupaonskim namještajem.Bijele i smeđe keramičke kupaonske pločice s bijelim kupaonskim namještajem.


Važnija od lijepog izgleda u kupaonici je funkcionalnost - u kupaonici se želimo osjećati ugodno, namještaj i sanitarije moraju biti praktični, a cijela prostorija mora biti i dobro zagrijana. Za ovo posljednje pobrinut će se kupaonski radijatori; riječ je o cijevnim radijatorima, a zbog oblika ih se često u trgovinama naziva i "ljestvama" ili grijačima ručnika. Neki, manje snažni primjerci, uistinu i jesu namijenjeni grijanju ručnika, ali velik je dio kupaonskih radijatora dovoljno snažan da bude jedino grijaće tijelo u kupaonici. Želite li uistinu samo grijač ručnika, modeli poput Terma Calorea 860/530 ili Terma Calorea 1240/530 mogli bi se uklopiti u vašu kupaonicu.  

U kupaonici bi, barem dok u njoj boravimo, tijekom zimskih mjeseci temperatura trebala biti oko 24oC - što je čini najtoplijom prostorijom u svakom domu. Tako ugodnu temperaturu možete postići korištenjem Terma električnih kupaonskih radijatora u bijeloj boji. Osim što izgledom prate najnovije trendove, na efikasan će način zagrijati kupaonicu i pritom vam pomoći sniziti račune za grijanje. 

Kuhinja u bijelom

Bijeli kuhinjski duboki sudoper i bijela miješalica za vodu.Bijeli kuhinjski duboki sudoper i bijela miješalica za vodu.


Bijela je boja popularna i u kuhinjama - zahvaljujući činjenici da se na bijeloj "sve vidi", moguće je brzo detektirati nečistoće na površinama i ukloniti ih, što je izuzetno važno za održavanje higijene. Stoga nije čudno da je bijela boja "prešla" s kuhinjskih podova, zidova i radnih ploča i na artikle koji su do jučer bili kromirani. Bijele kuhinjske miješalice naročito su atraktivne. Model Voxort White je dobar primjer: ova visoka jednoručna miješalica za sudoper jedinstvenog je dizajna, u krom izvedbi s bijelom izljevnom cijevi. Ono što je čini naročito praktičnom je činjenica da ima pokretni izljev, što je čini praktičnom pri pranju većih komada posuđa. Bijelu miješalicu moguće je skladno sljubiti s bijelim kuhinjskim sudoperom. Možete birati između okruglih ili pravokutnih sudopera u bijeloj boji, poput granitnog sudopera Concepto Vero.

Bijeli zid, sive podne pločice i bijela radna ploča blagavaonskog stola.Bijeli zid, sive podne pločice i bijela radna ploča blagavaonskog stola.


Kao šećer na kraju, predmet koji će idealno povezati vašu bijelu kuhinju s blagovaonicom, dolazi porculanski stol s bijelom pločom. Prostor za objedovanje logičan je nastavak kuhinje i u većini je domova smješten uz samu kuhinju. A stol za kojim se za vrijeme objeda okuplja cijela obitelj jedan je od najvažnijih komada namještaja. Stol nije važan samo kad je obitelj u pitanju, za stolom često ugošćujemo i prijatelje i drage nam ljude. Zašto si onda ne biste priuštili stol za kojim ćete se moći opustiti i uistinu uživati u druženju s ljudima koje volite?

Keramički stol sjajan je izbor ako želite kvalitetan i funkcionalan stol, koji će istovremeno u vašem prostoru izgledati poput umjetničkog djela. Jer keramički je stol nešto neočekivano u blagovaonici, otklon od uobičajenog drvenog ili staklenog stola, decentni detalj koji prostoriju suptilno pretvara u oazu luksuza. Ako ste kuhinju ili blagovaonicu opločili keramičkim pločicama, keramička ploča stola može postati lijepi nastavak sjajne dizajnerske priče, ona će samo zaokružiti sveukupni dojam, postati svojevrsna točka na "i" vizualnog identiteta prostora. U ponudi ćete naći više oblika i veličina porculanskih ploča, kao i nekoliko vrsta  postolja - na vama je da sami kreirate idealnu kombinaciju. Više o bijeloj boji i uređenju kupaonice i kuhinje pronađite na webshopu ili Fero-Term poslovnicama.