Prijavite se na svoj račun

Prvi put? Registrirajte se!

Retro je IN

Retro je IN

Minimalistički, moderan, možemo čak reći i sterilan, stilovi su uređenja koji daleko dominiraju u uređenju svih vrsta prostora. Međutim, sve je više vintage i retro detalja koji se malo po malo guraju u naše prostore, unoseći tako tonove topline u naše domove, vraćajući nas pomalo u prošlost.

Retro, Vintage pojmovi su koji asociraju na nešto staro, korišteno, međutim upravo su ti stilovi i boje ono nešto što će zasigurno u većini prostora unijeti onu notu života potrebnu svakom prostoru. Baš se ti stilovi, pravilnim odabirom , kombinacijom i rasporedom mogu savršeno uklopiti u svaki minimalistički stil uređenja i tako omogućiti kombinaciju nečega staroga sa nečime novim čime dolazimo do zaključka da prilikom renovacije i nije potrebno izmijeniti baš sve.
Pod ili zid
Podne ili zidne, cijela površina ili samo detalj, retro pločice su svakako je nešto sa čime morate biti oprezni kao i sasvim sigurni u odabrano, jer za razliku od nekog retro komada namještaja ili ukrasa, pločice ćete ipak malo duže imati u svome prostoru. Pa ipak, upravo te pločice pronalaze mjesto u sve više prostorija baš iz razloga širokog raspona ideja, kombinacija i optičkih iluzija koje se mogu postići sa njima. Neobični detalji, savršeno usklađene boje i razne kombinacije izvedbe garantiraju jedinstvenost prostora.
Retro pločice su najviše zastupljene u podnim izvedbama, međutim to nije nikakva prepreka dekoriranja vaših zidova jer se velika većina podnih pločica može postaviti i na zidove, dapače, takvim kombiniranjem povezat ćete cijeli prostor. Iako se ne svrstavaju u kategoriju retro pločica, ono što im idealno pristaje je pločica u imitaciji stare cigle koja također dolazi u raznim varijacijama tonova pa ih je vrlo lako uskladiti sa odabranim retro detaljima. Retro pločice mogu se kombinirati u svim prostorijama Vašeg doma ili čak poslovnog/ugostiteljskog objekta.
Pod ili zid
Usklađivanje
Retro pločice će upravo radi svojih neuobičajeno iscrtanih površina, u minimalističkom, modernom ili industrijskom uređenju prostora savršeno pronaći svoje mjesto. Zapravo, one će vjerojatno biti upravo ona točka na I koja će zaokružiti jednu cjelinu i unijeti pokret u prostor. Savršen su primjer May Ceramics Retro Geomento pločice čija je površina tako savršeno iscrtana da postavljanjem na zid vjerodostojno prikazuju 3-D efekt, a zapravo su glatke površine zbog čega su vrlo lake za održavanje i za razliku od obično obojanog zida, ili pak zida oblijepljenog tapetom, opcija pločica na zidu je svakako rješenje radi kojeg će Vaš prostor duže izgledati novim.
Usklađivanje
Retro u kupaonici
Retro detalji u kupaonici
Često puta napravimo grešku i našu kupaonicu uređujemo „ziheraški” odabirući klasične, jednobojne elemente pa svakodnevno ulazimo u jedan običan prostor koji ne odiše nikakvom osobnošću ili pak odemo u drugu krajnost pa u mali prostor unosimo prejake boje koje su tada toliko dominantne da u nekom trenu postaju iritantne te kvare one dragocjene trenutke opuštanja. Pronađite sredinu, kombiniranjem sličnih tonova, iako u različitim dezenima možete postići savršen sklad a opet stvoriti prostor koji niti malo neće biti dosadan ili prosječan. Retro pločica postavljena na dijelove zidova u kombinaciji sa pločicom imitacije mramora i drveta savršen je detalj koji će uza drvo koje unosi dojam topline i mramor koji je ekskluzivan i moderan, unijeti i onu nužno potrebnu dinamiku prostoru.
Retro u kupaonici
Pogledani proizvodi
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Sveukupno
{{totalPrice}} Uključen PDV
Dostava na kućnu adresu 50,00 kn, preuzimanje u poslovnici 0,00 kn.
Završite kupovinu Nastavite kupovati
Pošalji sadržaj košarice na e-mail
Zatraži poziv
Pošalji košaricu