Povratak u školske klupe - i u novu kadu!Povratak u školske klupe - i u novu kadu!

 

Kraj godišnjih odmora i početak nove školske godine kupaonicu će učiniti ponovno jednom od najprometnijih prostorija - znači da je pravo vrijeme da svoju kupaonicu učinite atraktivnijom i funkcionalnijomU pravilu, mališani u kupaonicu ulaze samo kad moraju. Naravno, zabavno je prskati s(v)e tušem i pokušavati što više vode iz kade razliti po podu i zidovima kupaonice... Ali pranje ruku, zuba, umivanje, svi ti higijenski rituali koje je potrebno obavljati po nekoliko puta dnevno, djecu baš i ne privlače previše. A kraj godišnjih odmora (za roditelje) te početak nove školske godine (za djecu) učinit će kupaonicu ponovno jednom od najprometnijih prostorija u domu. 

Kad je već tome tako, zašto ne biste svojoj kupaonici priuštili "makeover" i učinili je ugodnijom (i funkcionalnijom) prostorijom i sebi i svojoj djeci?

Jednosavni kupaonski odrmarići s okruglim ogledalima i crnom kadom.Jednosavni kupaonski odrmarići s okruglim ogledalima i crnom kadom.


Detalji koji čine razliku

Ne, ne morate se hvatati za glavu jer obnova kupaonice nužno ne povlači za sobom skidanje starih pločica, muke oko zbrinjavanja otpada i čišćenje cijelog stana od prašine. Umjesto da "prekopate" kupaonicu, odlučite se za minimalne zahvate kako biste je učinili atraktivnijom. Razmišljajte o detaljima koji čine razliku. Odlučite se za neočekivana rješenja. I ozbiljno razmislite o - crnoj boji.

Crna je boja odličan izbor i ispunjava oba zahtjeva. Naime, godinama smo gledali u kromirane miješalice i kromirane slušalice tuša, stoga je neobično umjesto sjajne kromirane vidjeti mat crnu miješalicu. Taj element iznenađenja u dizajnu na visokoj je cijeni i sigurni smo da će trajati još dugo vremena. Isto vrijedi i za toaletne školjke, kade i kupaonski namještaj. Osim toga, crna se odlično slaže s neutralnom paletom kupaonice, a crni se detalji - poput miješalica, tipki za kotlić ili tuš ruža - lijepo ističu i pravi su magnet za poglede. 

Crna boja dodatno ističe ljepotu prirodnih materijala poput drva, mramora i kamena. Na primjer, ako ste kupaonicu popločili pločicama u imitaciji drva, crni će ih detalji decentno istaknuti i donijeti dodatnu vrijednost vašem interijeru.

Sive kermaičke pločice, crni kupaonski namještaj i WC školjka u odličnoj kombinaciji.Sive kermaičke pločice, crni kupaonski namještaj i WC školjka u odličnoj kombinaciji.


Crne sanitarije

Rekli smo već da su miješalice, tuš slušalice i tuš ruže crne boje magnet za poglede, ali mnogi se boje da su i magnet za prašinu i otiske prstiju. Baš suprotno - otisci prstiju su manje vidljivi na mat crnim nego na kromiranim miješalicama, i to zahvaljujući procesu galvanizacije kroz koji prolaze kako bi postale otpornije na ogrebotine. Gledana pod mikroskopom, površina mat predmeta zapravo je vrlo gruba i nesavršena, a tako je dizajnirana da se svjetlost koja na nju pada raspršuje u svim smjerovima - upravo tako i nastaje taj mat efekt. S druge strane, kromirane i sjajne površine zahtjevnije su od crnih; svaka nepravilnost (poput ogrebotine ili otiska prsta) umanjuje refleksiju i upada u oči.

Kuponski namještaj u prirodnoj boji drveta podiže eleganciju kupaonice u kombinaciji s crnim umivaonikom i kadom.Kuponski namještaj u prirodnoj boji drveta podiže eleganciju kupaonice u kombinaciji s crnim umivaonikom i kadom.


Razmišljate li o zamjeni kupaonskih sanitarija, razmislite o sanitarijama u crnoj boji. Elegantna crna viseća toaletna školjka Concepto Brilla Rimless naglasit će pločice svjetlijih tonova ili one u imitaciji drva, mramora ili kamena, a zahvaljujući Rimless tehnologiji ispiranja uštedjet će vam vrijeme koje biste inače izgubili na čišćenje klasične toaletne školjke. Jednako efektno djelovat će i tamni umivaonik, poput modela Concepto Bell - naročito postavite li ga na moderno kupaonsku bazu kao što je Concepto+ Antea Black.

Crne keramičke pločice, crni namještaj s okruglim ogledalima i crna kada uz prirodne boje drveta.Crne keramičke pločice, crni namještaj s okruglim ogledalima i crna kada uz prirodne boje drveta.


Vrijeme je za novu kadu

One koji se ne misle ograničiti samo na detalje mogla bi zaintrigirati nova klasična ili tuš kada crne boje. O vama ovisi hoćete li se odlučiti za kupanje ili tuširanje, kade u crnoj boji dolaze i u klasičnoj i u tuš verziji. Možda jednostavno želite svoju staru bijelu kadu zamijeniti atraktivnijom crnom - u tom ćete slučaju izabrati neki od elegantnih modela poput Voxort Linea Terra Black&White 170 samostojeće akrilne kade. Osim na prvi pogled, ova će vas kada osvojiti i na prvi dodir - izrađena je od akrila ugodnog na dodir, a istovremeno trajnog i izdržljivog. Poseban plus: kada se izuzetno lako održava i čisti.

Sive keramičke pločice, crna staklena tuš kabina i namještaj u prirodnoj boji drveta.Sive keramičke pločice, crna staklena tuš kabina i namještaj u prirodnoj boji drveta.


Odlučite li se na ugradnju crne tuš kade, na izbor imate kade različitih dubina i oblika. Uz takvu će se kadu savršeno uklopiti tuš kabine, stranice i vrata s crnim elementima. Posljednjih su godina sve popularniji tuševi koji su od ostatka kupaonice odijeljeni samo staklenom stijenom. Takvi tuševi izgledaju izuzetno elegantno, kupaonicu čine vizualno većom i modernijom. Primjer takve moderne stijene je Voxort Blue Black 120, tuš stijena izrađena od toniranog sigurnosnog stakla debljine 8 mm s mat crnim profilima.

Okrugla zrcala, keramičke pločice sa zlatnim uzorkom i crni kupaonski namještaj.Okrugla zrcala, keramičke pločice sa zlatnim uzorkom i crni kupaonski namještaj.


Ne zaboravite na najmlađe

Kad kupaonicu osvježite crnim detaljima i učinite je atraktivnijom za odrasle, nemojte zaboraviti niti na najmlađe korisnike. Evo nekoliko savjeta kako kupaonicu učiniti privlačnijom i najmlađima:

  1. Razmislite o kupaonskoj bazi s dvostrukim umivaonikom, poput modela Concepto+ Glam 120. Tako ćete štedjeti na vremenu pri jutarnjoj higijeni, a djeci će paralelno umivanje ili pranje zuba postati omiljena zabava.
  2. Obavezno nabavite kupaonsku stepenicu. Tako ćete olakšati malenima da svladaju "visinsku razliku" i olakšati im pristup umivaoniku.  
  3. Postavite dozatore za sapun, ali tako da je djeci lako doseći ih. Tekući je sapun najmlađima s(p)retnije rješenje - a ni vi nećete morati hvatati skliski sapun po podu kupaonice.
  4. Držače ručnika i kukice obično postavljamo na visinu koja odgovara odraslima, stoga mislite na djecu i postavite nekoliko kukica na visinu koja njima odgovara.
  5. Vama se vjerojatno sviđa kombinacija drva, mramora, kamena i crnih detalja, ali djeca vole šareno. Izađite im u susret i nabavite dječje ručnike živih boja, a u kadu stavite šarenu protukliznu podlogu - baš po dječjem ukusu.