Nudimo vam rješenje kako brzo i bez dizanja suvišne prašine postaviti uzdignuti keramički pod na balkonu ili terasi.

Terasa s bazenom i namještajem popločena s pločicama u imitaciji kamena.Terasa s bazenom i namještajem popločena s pločicama u imitaciji kamena.

Ljeto je sve bliže, a vaša terasa ili balkon ne izgledaju nimalo  reprezentativno? Prošle ste si godine obećali da ćete urediti svoj vanjski prostor, ali svaki put kad pomislite koliko će vam truda za taj posao trebati, zaboli vas glava... Fotografije lijepo uređenih terasa i balkona u časopisima i na internetskim stranicama bude u vama želju za uređenjem vlastitog prostora, ali nekako si mislite da bi to zahtijevalo previše truda i vremena - i samo što niste digli ruke od te zamisli.

Terasa s vanjskim namještajem, vanjskim tušem i pločicama u imitaciji betona.Terasa s vanjskim namještajem, vanjskim tušem i pločicama u imitaciji betona.


A što ako vam kažemo da postoji način da čitav posao obavite brzo, čisto i jednostavno, bez betonske miješalice i tjednima raskopanog prostora?

Jer upravo to nude New Maxi fiksni podesivi nosači za postavljanje terasa. Sve što trebate je ravna podloga i vaša je terasa gotova - u rekordnom roku.

Riječ je o asortimanu podesivih nosača za popločavanje, koji se sastoji od pet modela koji omogućuju različite visine postavljanja. Kao što smo napisali, ovaj sistem omogućuje maksimalno brzo postavljanje terasa od keramičkih pločica jednostavnim montiranjem podesivih nosača za popločavanje. Na montirane nosače se postavljaju keramičke pločice debljine 20 mm, koje jamče veliku izdržljivost.

New Maxi fiksni podesivi nosač za popločavanje sastoji se od četiri glavna dijela. Osnovni dio je baza, u kojoj su i rupe za drenažu te utori za rezanje (koji omogućuju precizno postavljanje baze uz zidove). Na bazi se nalazi nastavak, o kojem ovisi visina postavljanja. U ponudi je pet modela (NM1 do NM5) koji nude različite minimalne i maksimalne visine postavljanja (NM1 od 25 do 40 mm, NM2 od 40 do 70 mm, NM3 od 60 do 100 mm, NM4 od 90 do 160 mm NM5 od 150 do 270 mm).

Vanjska terasa s vrtnim namještajem i pločicama u imitaciji kamena.Vanjska terasa s vrtnim namještajem i pločicama u imitaciji kamena.

 

Na nastavak podesivog nosača dolazi zavrtanj, a na vrhu se nalazi dvokomponentna glava (polipropilen i guma) s protukliznom gumicom (koja ujedno smanjuje i buku). U kompletu je i ključ za podešavanje, koji omogućuje vrlo precizno podešavanje visine, čak i nakon što je pod već završen. New Maxi podesivi nosači otporni su na vremenske uvjete, kiseline i UV zrake i mogu se koristiti u kombinaciji s bilo kojim vanjskim podom.

U našoj ponudi možete pronaći i gibljive podesive nosače Supporto Eterno koje zbog gibljive glave omogućuju još bolju nivelaciju. U ponudi je 15 modela (SE0 do SE14), visine postavljanja od 28 do 550 mm.

Postavljanje terase uz pomoć podesivih nosača ima više prednosti. Za početak, ovakve terase efikasno prikrivaju cijevi i kablove koji se mogu nalaziti u međuprostoru između keramičkih ploča terase i poda. Tako ispod površine za hodanje možete "zamaskirati" sve moguće instalacije koje bi inače bile vidljive i ometale kretanje. S druge strane, pristup tim instalacijama je moguć u svakom trenutku jednostavnim podizanjem keramičkih pločica (to ipak činite posebnim, za to predviđenim alatom kako ne biste oštetili pločice).

Glava podesivog nosača omogućuje regulaciju razmaka između dvije keramičke pločice (2, 3 ili 4 mm), o čemu sami odlučujete. Zahvaljujući tom razmaku, voda brzo otječe i ne zadržava se na površini postavljene terase. Međuprostor između poda i površine terase nudi i bolju termalnu izolaciju, zahvaljujući nesmetanom strujanju zraka.

Podesivi nosači jamče i odličnu nosivost te nude bolju zvučnu izolaciju. Osim što je takvu terasu jednostavno postaviti, jednako ćete je lako i ukloniti ako to bude potrebno, a potpore su predviđene za recikliranje.

Tersasa s bazenom i bijelim vrtnim namještajem i pločicama u imitaciji betona.Tersasa s bazenom i bijelim vrtnim namještajem i pločicama u imitaciji betona.


Sve što vam preostaje je izabrati odgovarajuće vanjske pločice za ovakav tip terase koje će vam se najbolje uklopiti u eksterijer i nabaviti podesive nosače željene visine. To možete obaviti u svakom Fero-Term prodajnom centru ili na našem webshopu - i čekamo fotku vaše nove terase na našim društvenim mrežama!