Pločice dimenzija 120x278 cm idealne su za kreiranje luksuznih interijera stambenog, ali i poslovnog i javnog prostora.

Kupaonica s pločicama ekstra velikog formata crne boje, bijelom samostojećom kadom i stojećom krom miješalicom.Kupaonica s pločicama ekstra velikog formata crne boje, bijelom samostojećom kadom i stojećom krom miješalicom.

Ljepota je u detaljima, kaže poslovica. Ali da bi detalj došao do izražaja, treba mu platno. Veliko platno. Što veće, tim bolje. Tek će na velikom platnu detalji postati bitni, a oko promatrača prepoznat će remek-djelo.

Ako krećete u renovaciju ili radite potpuno novu kupaonicu ili kuhinju, sigurno ste se zapitali "Trebam li postaviti pločice većih ili manjih dimenzija?" Naravno, sve ovisi o vašem ukusu jer svaka dimenzija određuje drukčiji ton uređenja. Pločice manjih dimenzija (do 40 cm po najdužoj stranici) prizivaju duh prošlih vremena, uz njih će vaš prostor dobiti retro prizvuk. Pločicama srednjih i velikih formata stil postaje moderan, a ovisno o dizajnu same pločice može postati klasični, minimalistički ili industrijski.

Ali tu priči nije kraj. Jasno, pločicama formata 60x120 stvorit ćete impresivan interijer, ali priču možete učiniti još ljepšom odlučite li se za XXL format pločica!

U Fero-Termovim prodajnim centrima i na webshopu odnedavno možete naručiti šest modela zidnih porculanskih pločica ekstra velikog formata: dimenzije ovih pločica su impresivnih 120x278 centimetara, što nudi cijelu lepezu novih mogućnosti.

Serije Atlas Concorde Marvel u imitaciji mramora i Atlas Boost u imitaciji betona svojim impozantnim dimenzijama vizualno povećavaju prostor. Usto, ove su ploč(ic)e laserski rezanih rubova, što dodatno pojačava dojam prostranosti jer omogućuju postavljanje s minimalnim fugama.   

Porculanske se pločice razlikuju od "običnih" keramičkih po udjelu komponenti od kojih su izrađene, kao i po proizvodnom procesu (viša temperatura pečenja, veći tlak). Sve to porculansku pločicu čini čvršćom i otpornijom na habanje od keramičke, uz još manji postotak upijanja vode, što ih čini idealnim izborom za postavljanje u kupaonice i kuhinje. Pogledajmo koje su sve prednosti uporabe pločica ekstra velikih dimenzija...

1) Idealne za stambene, ali i za poslovne i javne interijere

Pločice XXL formata nisu idealne samo za postavljanje u stambene interijere, već i za kreiranje impresivnih poslovnih i javnih prostora. Dimenzije ovih pločica čine ih savršenima za oblaganje pultova, otoka i šankova, koji će izgledati puno luksuznije nego obloženi pločicama manjeg formata. Osim toga, u porculan obloženi pult prostorno će se izvrsno povezati s istim pločicama obloženim zidovima interijera.

Kupaonica s crnim umivaonikom i crnom podžbuknom miješalicom te je obložena pločicama ekstra velikog formata.Kupaonica s crnim umivaonikom i crnom podžbuknom miješalicom te je obložena pločicama ekstra velikog formata.

2) Stvaraju utisak većeg prostora

Baš kao što svjetlije boje prostor vizualno čine većim, tako i ekstra veliki format pločica dodatno vizualno proširuje prostor. Pritom je nevažna veličina samog prostora - kao što djeluje efektno u velikoj kuhinji, jednako impresivno će pločica XXL formata djelovati i u manjoj kupaonici. Na primjer, Atlas Concorde Marvel Calacata Extra, zidna pločica imitacije mramora, sjajne završne obrade i jake varijacije tonova, i manji će prostor učiniti luksuznim i impozantnim, tako da ćete imati dojam da se nalazite u dimenzijama većoj prostoriji.

Bijele kupaonske pločice ekstra velikog formata postavljene u kupaonici s bijelim sanitarijama i krom miješalicama.Bijele kupaonske pločice ekstra velikog formata postavljene u kupaonici s bijelim sanitarijama i krom miješalicama.

3) Nude veće mogućnosti primjene

Kad niste ograničeni formatom, vaša mašta može "raditi prekovremeno" i kreirati posve neočekivana rješenja. Kod manjih ste formata često prisiljeni "krpati" dijelove da biste stvorili jedinstvenu cjelinu, dok vam pločice ekstra velikih dimenzija omogućuju stvaranje neprekinute površine. Takva sofisticirana rješenja interijer čine puno atraktivnijim i vizualno skupocjenijim.

Sive kupaonske pločice ekstra velikog formata postavljene u kuaponicu s crnom miješalicom i crnim umivaonikom.Sive kupaonske pločice ekstra velikog formata postavljene u kuaponicu s crnom miješalicom i crnim umivaonikom.

4) Stvaraju efekt pomno osmišljene cjeline

Dizajn vizualno ugodnog interijera postiže se različitim trikovima zanata, a jedan od njih je i povezivanje različitih ploha u jedinstvenu cjelinu. Na primjer, obučete li kuhinjski otok ili šank istim pločicama ekstra velikih dimenzija kao i zid između kuhinjskih elemenata, na dobrom ste putu da osvojite dizajnerski "jackpot". Ako se pritom još radi i o plohama izvedenima iz jednog dijela (zahvaljujući dimenzijama pločica), kuhinjski će prostor izgledati savršeno.

Velike sive kupaonske pločice postavljene u kuaponici sa stojećom otvorenom bazom i crnom umivaonikom i miješalicom.Velike sive kupaonske pločice postavljene u kuaponici sa stojećom otvorenom bazom i crnom umivaonikom i miješalicom.

5) Skraćuju vrijeme polaganja

Iako veliki formati pločica imaju svoje zakonitosti rukovanja i postavljanja, generalno gledano skraćuju vrijeme potrebno za polaganje. Razlog je jednostavan: površina jedne pločice formata 120x278 iznosi 3,34 m2 - probajte izračunati koliko vam zidnih pločica klasičnih dimenzija treba da pokrijete tu kvadraturu...

Kupaonica s podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim sivim pločicama ekstra velikog formata.Kupaonica s podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim sivim pločicama ekstra velikog formata.

6) Jednostavne su za održavanje

Klasično je pravilo "Manje fuga, manje čišćenja", što se posebno odnosi na pločice ekstra velikih formata. Pošto je riječ o pločicama retificiranih (ravnih, laserski rezanih) rubova, fuga između dvije pločice može biti minimalna, širine 2 milimetra. Kad uzmemo u obzir i njihovu veličinu, dobivamo prostor minimalno "prošaran" fugama, i to fugama najmanje širine. Bingo! Čišćenje ovakvih interijera je jednostavno, za to će vam biti dovoljna topla voda, krpa ili meka spužva te neutralno sredstvo za pranje.
U svakom slučaju, pločice ekstra velikih formata nude bezbroj mogućnosti primjene - vaša mašta i kreativnost jedina su granica. Potražite ih u prodajnim centrima Fero-Terma ili na našem webshopu već danas!