Kupaonski je namještaj puno više od spremišta za bočice i ručnike, pomoću njega ćete kreirati jedinstveni opuštajući interijer - s vašim potpisom.

Bijeli viseći kuponski ormarić pored bijele kupaonske baze s umivaonikomBijeli viseći kuponski ormarić pored bijele kupaonske baze s umivaonikom

Goli zidovi ne čine dom - oni su tek temelj na kojem treba graditi, slikarsko platno koje valja oslikati i učiniti ga remek-djelom. Tek kad te zidove oličite, oslikate ili opločite, a prostor funkcionalno opremite prema vlastitim zamislima, tek onda zidovi i prostor između njih postaju živi okvir za sve slike i priče koje će se unutar njih odvijati. I tek onda takvo mjesto postaje dom. To vrijedi za sve prostorije unutar stana ili kuće, a naročito za - kupaonicu

Zašto baš za kupaonicu? Zato jer je riječ o prostoriji u kojoj započinjemo i završavamo svoj dan, ondje se opuštamo od napornih dnevnih zadataka, u kupaonici naša razina stresa pada, a tijelo se opušta. Upravo je zato važno da nam kupaonica bude udobna, da nam pogled na stvari u njoj donosi osmijeh na lice.

Bijeli kuponski umivaonik sa raznobojim točkicama i krom miješalicomBijeli kuponski umivaonik sa raznobojim točkicama i krom miješalicom


Jedna od najvažnijih stvari u svakoj kupaonici je umivaonik - jer kad bismo zbrojili svo vrijeme provedeno za njim, dobili bismo sate i sate. A umivaonik se posljednjih godina bitno promijenio, to više nije komad keramike koja je postavljena na zid, danas su umivaonici raznih atraktivnih oblika i smjelih boja. Kad se dizajnerima mašta razbuktala, trebalo je te moderne umivaonike dostojno i smjestiti, pa se najboljim rješenjem pokazala - kupaonska baza

Kupaonska baza u imitaciji drveta s bijelim umivaonikomKupaonska baza u imitaciji drveta s bijelim umivaonikom


Dobra će kupaonska baza biti savršena podloga za umivaonik, ali riješit će i osnovni problem pohrane svih osnih sitnica koje vam u kupaonici trebaju biti pri ruci, ali ih valja zadržati daleko od pogleda gostiju. Moderne kupaonske baze imaju široke i duboke ladice u kojima će stati mnoštvo toga, od bočica s parfemima do rezervnih ručnika. Osnovna podjela kupaonskih baza je na one otvorenog i zatvorenog tipa. Moderni kupaonski interijeri često naginju industrijskom stilu, stoga su kreirani modeli poput Concepto+ Smooth Steel kupaonskih baza. Ove baze otvorenog tipa dolaze s umivaonikom ili bez njega, pa je na vama da smislite dobitnu kombinaciju koja će zadovoljiti vaše estetske zahtjeve. U verziji bez umivaonika gornja je ploča napravljena od izdržljivog Korrteka bijele boje, dok je konstrukcija izrađena od visokokvalitetnog čelika plastificiranog u mat crnu boju, bez vrata i ladice. Ove je baze moguće upotpuniti i odgovarajućim policama bijele boje ili u imitaciji drva. 

Otvorena kupaonska baza u modernim industrijskom stilu dolazi s umivaonikom ili bez njega.Otvorena kupaonska baza u modernim industrijskom stilu dolazi s umivaonikom ili bez njega.


Među najpoželjnijim bazama zatvorenog tipa su one s velikim soft-close ladicama, poput modela Concepto+ Atolo 60, koji dolazi s umivaonikom od umjetnog mramora. Ova je viseća kupaonska baza izrađena od oplemenjenog iverala, dok su fronta i korpus od lakiranog medijapana u bijeloj boji i visokog sjaja. U dvije velike ladice sa sistemom mekog zatvaranja stat će vam sve što želite imati nadohvat ruke.

Kupaonsko ogledalo s led rasvjetom postavljeno na sive pločiceKupaonsko ogledalo s led rasvjetom postavljeno na sive pločice


Prostor iznad kupaonske baze i umivaonika namijenjen je ogledalu. Kad u svojoj kupaonici stanete pred umivaonik i pogledate se u ogledalo, morate se osjećati poput filmske zvijezde - u središtu pozornosti, kao da ste centar svijeta. A kvalitetna kupaonska baza, u kombinaciji s odgovarajućim ogledalom, savršeni su "rekviziti" koji će vam pomoći da se uživite u tu ulogu. Izbor ogledala danas je velik, a na vama je da birate modele s ugrađenom LED ili običnom rasvjetom, senzorskim prekidačima, raznih oblika i veličina. Bilo koje izabrali, pogled u ogledalo mora vam otkriti - pravu zvijezdu!  Odlučite li se za zasebno ogledalo, tu su praktični primjerci s već ugrađenom LED rasvjetom i uključivanjem na dodir, poput modela Concepto+ Naomi 90. Ako ste ljubitelji klasičnijeg dizajna, ali ne želite "konfekciju", mogli biste se odlučiti za Concepto+ Elsa Gold okruglo ogledalo koje će vašem kupaonskom prostoru pružiti dašak profinjene klasike.

Kupaonsko ogledalo pored visećeg ormarića smeđe boje i visećeg kupaonskog pulta.Kupaonsko ogledalo pored visećeg ormarića smeđe boje i visećeg kupaonskog pulta.


Kad smo već kod rasvjete, treba li uopće napomenuti koliko je baš u kupaonici važna odgovarajuća rasvjeta? Jer u kupaonici rasvjeta mora ispuniti dva uvjeta: ponekad želite ambijentalnu rasvjetu, uz koju ćete se moći opustiti, a ponekad vam treba jako svjetlo kako biste dobro vidjeli što radite. Što znači da jedno rasvjetno tijelo nije dovoljno, već da trebate barem jednu stropnu lampu i jednu iznad ogledala - a sigurno nećete imati ništa protiv još ponekog ambijentalnog rasvjetnog tijela.

Bijela kupaonska baza odlično pristaje četvrtastom ogledalu i sivim zidovima.Bijela kupaonska baza odlično pristaje četvrtastom ogledalu i sivim zidovima.


Kupaonsko je ogledalo godinama budilo maštu jer je obično bilo namontirano na viseći ormarić iznad umivaonika, a taj je ormarić uvijek bio posebno zanimljiv gostima, uvijek bi rado zavirili u njega i tako ponešto saznali o svojim domaćinima. Kupaonski ormarići s integriranim ogledalom popularni su i danas, ali u kupaonice su ušli i zasebni kupaonski ormari i ormarići koji izgledom kupaonicu čine još atraktivnijom. U kupaonici nam treba dovoljno mjesta za pohranu čistih ručnika, sredstava za njegu tijela i sredstava za čišćenje - sve to možemo riješiti spretnim pozicioniranjem kupaonskih ormarića raznih dimenzija. Osim što služe za pohranu, kupaonski su ormari i ormarić idealni da na njih smjestite poneku biljku, fotografiju ili sliku koja će kupaonici dati dozu osobnosti.

Zidni kupaonski ormarići i namještaj uz sive keramičke pločice i bijeli umivaonik.Zidni kupaonski ormarići i namještaj uz sive keramičke pločice i bijeli umivaonik.


Da bi vaša kupaonica zasjala punim sjajem i uistinu postala toplim dijelom doma, dovoljno je da se zaigrate i probudite dizajnera u sebi. Ako vam treba pomoći, posjetite naše poslovnice ili stranice našeg web shopa i - inspirirajte se!