U rječniku je riječ "galanterija" opisana kao "sitni luksuzni predmeti za osobnu ili kućnu uporabu". A kupaonska je galanterija upravo to - dašak luksuza koji si svatko može priuštiti.

Kupaonska galanterija s crno zlatnim doaztorima sapuna i crnom policomKupaonska galanterija s crno zlatnim doaztorima sapuna i crnom policom

Priznajte: kad promatrate fotografije atraktivno uređenih kupaonskih interijera, naročito onih spartanski uređenih, sigurno u mislima razmještate artikle kojima biste tom prostoru dali svoj pečat i prilagodili ga sebi.

"Da, ova staklena tuš stijena izgleda sjajno u kombinaciji s tuš sistemom boje bakra, ali tu bi se lijepo uklopila i košarica iste boje za šampone i sitnice", sigurno razmišljate naglas.

Interijeri kupaonica na promotivnim fotografijama uglavnom izgledaju čisto i monumentalno. Ali svi znamo da kupaonica tako može izgledati samo na fotografiji. "Gdje su ručnici, četkice i paste za zube, sapuni, šamponi, kreme, prljavo rublje?", s pravom se pitate. Na promotivnim fotografijama toga nema. Ali u vašoj - i u svakoj kupaonici kojom se ljudi koriste - sve te stvarčice treba negdje smjestiti, često i sakriti od pogleda...

Idealno je osigurati u kupaonici dovoljno mjesta za pohranu sitnica koje uvijek moraju biti pri ruci, ali bolje ih je sakriti od pogleda. Da biste osigurali prostor za pohranu, razmislite o kupaonskoj bazi. Ovaj komad kupaonskog namještaja efektno objedinjuje umivaonik i prostor za pohranu te osigurava ravnu plohu za dozatore sapuna, čaše za četkice za zube i slične sitnice. Postoje otvorene baze i one s ugrađenim ladicama, na vama je da izaberete koja vam je verzija praktičnija i koja se bolje uklapa u stil vaše kupaonice.

Prije nego krenemo s uređenjem interijera, veselimo se najkrupnijim i najskupljim artiklima, misleći kako će oni najviše oplemeniti naš prostor. Ali na kraju najčešće ispadne da su upravo male stvari te koje donose onaj posebni šarm. Baš košarica za šampone, kupaonski tepih, toaletna četka ili elegantni držač toaletnog papira mogu nadograditi i skladno upotpuniti priču o vašoj kupaonici. Istovremeno, ako nemate novca, vremena ili živaca za potpunu adaptaciju kupaonice, promjena kupaonske galanterije može u potpunosti transformirati staru kupaonicu.

"Što će promijeniti kupaonicu, čaša za četkice za zube i držač ručnika?!", pitate se. Odgovor je: "Da, čaša i držač". I dozator sapuna. I police. I košare. I toaletna četka. I novi kupaonski tepih. I košara za rublje. Kupaonska galanterija skupni je naziv za niz proizvoda koji su neophodni u svakoj kupaonici i, da, svi ti proizvodi mogu promijeniti izgled kupaonice. Naravno, nabolje.

Kupaonica uređena s tuš stijenom visećim smeđim elementomKupaonica uređena s tuš stijenom visećim smeđim elementom

Odlučite li se za bazu bez umivaonika, možete izabrati bilo koji nadgradni umivaonik koji vam se dopada. U ponudi ćete pronaći umivaonike različitih boja i tonova, ne isključivo bijele. Izaberete li umivaonik u boji, lako ćete ga vizualno sljubiti s odgovarajućom bojom kupaonske galanterije. Ista je stvar i s kupaonskim miješalicama: osim očekivane boje kroma, možete birati crne kupaonske miješalice, gun ash kupaonske miješalice ili zlatne i rose gold miješalice te ih povezati s galanterijom iz serija Voxort 4000 Black ili Voxort 6000 Gun Ash. Tako ćete dobiti zajedničku nit koja će vizualno povezati cijeli prostor kupaonice. Prava kupaonska sinergija!

 

Držači ručnika i čaša za četku za zube nalaze se pored crnog umivaonika i miješaliceDržači ručnika i čaša za četku za zube nalaze se pored crnog umivaonika i miješalice

Kad je kupaonska galanterija u pitanju, ono što najčešće koristimo u kupaonici su dozatori i držači sapuna. Dozatori se dijele na stajaće, poput modela Voxort Goldy Gold, ili zidne, poput modela Voxort 6000 Gun Ash. U ponudi su i praktični zidni dozatori većeg kapaciteta, kao što je model Voxort 1000 ML, ali i dozatori dezinfekcijskih sredstava sa senzorom, poput modela Voxort 1200 Inox (u koji možete staviti i tekući sapun). Uz sapun, nadohvat ruke vam moraju biti i četkica i pasta za zube, koje ćete sigurno smjestiti u čašu i držač četkica za zube. Ponovno, ovisno o prostoru koji vam je na raspolaganju, čašu ćete postaviti na umivaonik ili ćete držač čaše montirati na zid - što će se dodatno uklopiti u stil uređenja kupaonice ako ste se opredijelili i za viseće verzije toaletne školjke i kupaonskih ormara. Uz toaletnu školjku ćete sigurno smjestiti i toaletnu četku, koja također dolazi u bogatoj paleti boja i dizajna, te držač toaletnog papira i maramica.

 

Poznato je da kvaliteta vaših ručnika puno govori o vašem ukusu. Ali uz ručnike, pozornost valja obratiti i kupaonskom tepihu. Topli kupaonski tepih grijat će i štititi vaša stopala, a njegova protuklizna podloga osigurat će vam siguran korak - što je u kupaonici naročito važno. Kupaonski je tepih najpraktičnije odabrati u nekoj neutralnoj boji poput sive ili bež, ali i crni ili bijeli tepih izgledat će jednako atraktivno. Ovi su tepisi najčešće izrađeni od materijala koji brzo upijaju vodu i lako se održavaju i suše.

Jedna od najpraktičnijih stvari u svakoj kupaonici jest košara za rublje. Ovisno o vašim potrebama, možete izabrati košaru većeg (Voxort Round L) ili manjeg kapaciteta (Voxort Round Black M). Voxortove košare za rublje dolaze s praktičnim poklopcem i odvojivim i lako perivim unutarnjim navlakama. Ako želite savršeno iskoristiti svaki centimetar kupaonice, dobro će vam doći košara ravnih stranica, poput modela Voxort Natur L.

Dva crna kupaonska tepiha pored otvorenih kupaonskih elemenata.Dva crna kupaonska tepiha pored otvorenih kupaonskih elemenata.

Kad smo već kod košara, spomenimo i uvijek korisne police i košare. Riječ je o galanteriji koja nam omogućuje da dodatno organiziramo kupaonski prostor na najbolji mogući način. Tako možete kupaonicu opremiti policama koje ćete postaviti na zid gdje vam odgovara, najčešće ispod ogledala, ali isto tako možete i izabrati niz praktičnih košara za prostor za tuširanje, u koje ćete staviti sve šampone i sredstva za tuširanje. Ili možete nabaviti praktičnu policu za kadu, poput modela MSV Five Bambus, koju ćete postaviti preko kade dok se kupate i smjestiti na nju sve što želite da vam bude pri ruci. Tu su i praktične police za ručnike, kao što je model Voxort 8000 New na koji možete postaviti čiste ručnike ili ostaviti one koje već koristite da se suše. Držače ručnika i vješalice također ćete pronaći u svakoj kupaonici, oni su svojevrsna "obvezna oprema". I ovi su dijelovi kupaonske opreme danas dostupni u svim popularnim nijansama, tako da vam prestaje još samo da se odlučite za dizajn koji vam se najviše dopada.

Kupaonska galanterija s doaztorima sapuna u bež bojiKupaonska galanterija s doaztorima sapuna u bež boji

U kupaonicu je dobro postaviti i kantu za smeće - tako se neće dogoditi da mališani (ili gosti) bace u toaletnu školjku nešto što smatraju smećem, pa da to začepi odvod. Kanta za smeće u kupaonici ne mora biti velika, ali se mora skladno uklopiti u osnovni dizajn. Voxort Round 5L primjer je praktične kante lijepog dizajna, nenametljiva ali svejedno elegantna.

U kupaonsku galanteriju ubrajamo još neke artikle poput rukohvata, sušila za ruke i kosu i ventilatora, a tu je i dodatni i rezervni pribor za galanteriju. Svakodnevno u ponudu ulaze novi artikli kupaonske galanterije, stoga ćete sigurno pronaći najbolje komade koji će upotpuniti vaš jedinstveni stil. Ako negdje "zapne", inspiraciju slobodno potražite u prodajnim centrima Fero-Terma i u našem webshopu! 

Sušilo za ruke postavljene na zidne pločice u imitaciji kamenaSušilo za ruke postavljene na zidne pločice u imitaciji kamena