Najluksuzniji interijeri uvijek imaju jednu dodirnu točku: monumentalnost. Zidovi obloženi neprekinutim plohama mramora, prirodnog kamena ili nekog drugog plemenitog materijala ostavljaju dojam prestiža kakav teško mogu postići zidovi i podovi obloženi porculanskim pločicama manjih dimenzija.

dotsmodule-image

Fuge koje ispunjavaju prostor između dvije pločice oduvijek su bile "nužno zlo" i majstori su se mučili kako bi ih što vještije skrili. Novije su pločice u pravilu retificirane - laserski rezanih ravnih rubova - što omogućuje polaganje s minimalnom fugom. Ali ta je fuga svejedno oku lako vidljiva, čak i kad je minimalne debljine. A pločice XXL formata uspješno rješavaju taj problem; njihova impozantna dimenzija od 120x278 cm sugerira minimalnu potrebu za fugama. Zidovi, otoci i pultovi obloženi pločicama ekstra velikog formata uistinu ostavljaju dojam luksuzakoji je teško postići opločavanjem prostora pločicama manjih dimenzija.

Ako se pitate gdje uopće postaviti pločice tako velikih dimenzija, odgovor je "Gdje je god moguće!" Njihove dimenzije, koje na papiru izgledaju pomalo zastrašujuće, pokrit će (doslovno) sve probleme koje postavljanje pločica manjih veličina mogu izazvati. Evo nekoliko najpraktičnijih mjesta gdje koja će se vaše XXL pločice idealno uklopiti (o izmamljenim uzdasima divljenja da i ne pričamo).

Prostor za tuširanje

Pločice ovih dimenzija upravo su savršene za moderno osmišljen prostor za tuširanje. Bez obzira želite li walk-in verziju tuša, s tuš kanalicom i ograđenu tuš stijenom, ili vam je draža tuš kabina, pločice ekstra velikih formata stvorit će dojam monumentalnog prostora. Pretpostavimo li da ste se odlučili na tuš stijenu ili tuš kabinu dužine stranice 120 cm, praktično su vam dovoljne dvije XXL pločice za cijeli prostor za tuširanje. Njihove neprekinute površine stvorit će onaj WOW! efekt kakav želite u svojoj kupaonici. Odlučite li se za Atlas Concorde Marvel Bianco Dolomite zidnu pločicu imitacije mramora, sjajne završne obrade, stvorit ćete jedinstven prostor za tuširanje koji odiše luksuzom.

Zid iznad kuhinjske radne ploče

Ako volite kuhati, ovaj ćete zid često gledati - a i vaši gosti kad je riječ o kuhinji otvorenog tipa. Pošto je riječ o zidu koji je u pozadini svake "akcije" u kuhinji - čišćenja mesa, voća i povrća, pečenja na tavi, pranja posuđa u sudoperu - želite da ga je moguće što jednostavnije održavati čistim. Jer kad se fuge zaprljaju masnoćama, kapljicama vina i drugom prljavštinom, izuzetno ih je teško, ponekad i nemoguće sasvim očistiti. Svi će vaši problemi biti riješeni obložite li zid iznad kuhinjske radne ploče, na primjer, pločicama Atlas Concorde Marvel Calacata Extra. Ova pločica svojim dizajnom u svaki prostor unosi vječnu eleganciju mramora u punom sjaju, a činjenica da je otporna na mrlje, udarce i ogrebotine čini je idealnom za postavljanje baš na to, inače osjetljivo mjesto.

dotsmodule-image

Kuhinjski otok ili šank

U luksuznim ćete kuhinjama u pravilu vidjeti i atraktivan kuhinjski otok. On vizualno obogaćuje kuhinju, ali je čini i praktičnijom zbog više prostora za pohranu i više mogućnosti razmještaja aparata. Najluksuzniji su otoci obloženi mramorom ili prirodnim kamenom, a cijena tih obloga može odletjeti u nebo. Puno povoljnije, a jednako elegantno rješenje je oblaganje otoka pločicama XXL formata. Isto vrijedi i za kuhinjski šank kod kuhinja otvorenog tipa, koji razdvaja prostor za kuhanje od ostatka prostorije. Obložite li svoj otok ili šank pločicama Atlas Concorde Marvel Black Atlantis - naročito ako istim pločicama obložite i zid iza kuhinjske radne plohe - dobit ćete interijer koji odiše luksuzom. I pritom uštedjeti.

Zid iza kamina u dnevnom boravku

Moderni kamini oplemenjuju životni prostor, donoseći dašak luksuza i notu nostalgije za dobrim starim vremenima. Pogled na vatru iz kamina grije i tijelo i srce. Želite li da dojam bude potpun, obložite kamin (ako je riječ o ugradbenom modelu) ili zid iza kamina pločicama ekstra velikog formata. Na primjer, pločice Atlas Concorde Boost Smoke u imitaciji betona i mat završne teksture dodatno će oplemeniti vaš dnevni boravak. Ovakve su pločice idealna pozadina za raskošni kamin.

dotsmodule-image

Poslovni i javni prostori

Pločice XXL formata savršene su za stvaranje upečatljivog dojma i u poslovnim i javnim prostorima. Bilo da je riječ o hotelskoj recepciji, sobi za sastanke ili elegantnom wellness prostoru, ove će pločice kreirati jedinstven, luksuzom natopljen interijer. Pločice poput Atlas Concorde Marvel Grigio Inteso u imitaciji mramora oplemenit će svaki poslovni ili javni prostor jer velikim dimenzijama omogućuju stvaranje cjeline zida bez fuga i vizualno povećavaju prostoriju. Hotelski lobby ili recepcija obloženi ovim sjajnim pločicama izgledat će naročito impresivno.

dotsmodule-image

Kao što vidite, pločice ekstra velikih formata nude brojne mogućnosti primjene. Potražite ih u prodajnim centrima Fero-Terma ili na našem webshopu već danas!