Ugodite svojim stopalima i pročitajte što za njih mogu učiniti meki pamučni kupaonski tepisi

Kupaonski tepih sive boje na pločicama imitacije boje.Kupaonski tepih sive boje na pločicama imitacije boje.


Budimo realni: hladne, minimalistički uređene kupaonice velikih kvadratura izgledaju lijepo na stranicama kataloga, ali većina nas pod nogama želi osjetiti topli dodir koji pružaju tepisi za kupaonicu. Ipak je riječ o prostoriji u kojoj smo često ili slobodnije odjeveni ili potpuno goli, stoga želimo da ta prostorija bude topla, ali i tako uređena da odaje dojam topline. A to ćemo postići udahnemo li kupaonskom interijeru život, oživimo li podove i zidove tekstilima, biljkama, slikama...

Kupaonski tepih na pločicama imitacije kamena pored tuš kabine i otvorenog kupaonskog pultaKupaonski tepih na pločicama imitacije kamena pored tuš kabine i otvorenog kupaonskog pulta


Set kupaonskih tepiha prva je linija obrane od hladnoće i dosade. Mali kupaonski tepisi obično se postavljaju ispred umivaonika i kade, dakle na mjesta na kojima smo često bosonogi. Jer nema goreg osjećaja nego iz kade zakoračiti direktno na hladne pločice; pamučni tepih za kupaonicu uspješno eliminira taj neugodni trenutak. Uz tu praktičnu zadaću, kupaonski tepisi za uređenje doma moraju ispunjavati još nekoliko zadataka. Jedan od važnijih je osigurati toplu podlogu za noge, ali koja mora biti otporna na klizanje. Statistike pokazuju da se najviše nezgoda u kućanstvima događa upravo u kupaonicama, a događaju se najčešće zbog proklizavanja na mokrom podu. Stoga je važno da prostirke za kupaonicu budu protuklizne, otporne na klizanje; protuklizni kupaonski tepisi doslovno vam mogu spasiti glavu.

Sivi kupaonski tepih na pločicama imitacije drveta i bijeli umivaonikSivi kupaonski tepih na pločicama imitacije drveta i bijeli umivaonik


Jednako je važno da materijal od kojeg je kupaonski tepih izrađen efikasno upija vlagu. Model Voxort 6500 Bež 60x90 savršen je primjer funkcionalnog i atraktivnog kupaonskog tepiha. Zahvaljujući činjenici da je izrađen od kvalitetnog pamuka dugih niti - koje materijal čine mekšim i izdržljivijim - ovaj će tepih niz godina zadržati prvotni oblik i izgled. Usto, meki i podatni pamuk vašim će stopalima pružiti toplo i sigurno uporište. Ovaj ručno tkani moderni tepih za kupaonicu izuzetno brzo upija vodu, ali se jednako brzo i suši. Dodatni benefit: zahvaljujući strukturi tkanja, ne morate brinuti da će u kupaonici ostavljati mucice. Ako se pitate kako oprati kupaonski tepih, ne razbijajte glavu: kupaonske tepihe najlakše ćete oprati u stroju za pranje rublja na temperaturi do 30°C.

Bijeli kupaonski tepih s crnim crtama na crnim keramičlim pločicama.Bijeli kupaonski tepih s crnim crtama na crnim keramičlim pločicama.


Najčešće dimenzije kupaonskih tepiha su dimenzija 50x60, 50x80, 60x90 i 60x100 centimetara - sasvim dovoljno da vama i članovima vaše obitelji jamči uvijek topla stopala. Jednako tako, okrugli kupaonski tepisi jednako su atraktivni kao i oni ravnih stranica. Uz pamučne, zadanih dimenzija, postoje i kupaonski tepisi na metre, koje dimenzijama možete prilagoditi svakoj kupaonici.

Kupaonske prostirke je moguće postaviti na sve vrste podova, ali postoji verzija koju ćete posebno zavoljeti: kupaonski tepih u kombinaciji s podnim grijanjem! Osim što je ukupni dojam topline u kupaonici u tom slučaju najbolji, kod podnog grijanja sve što morate napraviti jest pritisnuti tipku "uključeno" - stvar je toliko jednostavna! Bez obzira odlučili se vi za električno ili toplovodno (hidrauličko) podno grijanje, kupaonski tepih na toploj podnoj površini učinit će hladna zimska jutra podnošljivijima, a vaš život kvalitetnijim. Ako nemate podno grijanje, kupaonski tepih za malu ili veliku kupaonicu lako ćete i brzo osušiti na električnom grijaču ručnika, poput modela Terma Calore 860/530 ili bilo kojem modelu kupaonskog radijatora.

Bež tepih za kupaonicu na sivim pločicama s uzorkomBež tepih za kupaonicu na sivim pločicama s uzorkom


U svakom slučaju, moderni tepisi za kupaonu vaš će boravak u toj prostoriji učiniti ugodnijim, a samu prostoriju vizualno atraktivnijom. Kupaonske tepihe svih vrsta, oblika i dimenzija, kao i kupaonske prostirke na akciji, možete pronaći u našem webshopu. A ako vam je za odabir kupaonskog tepiha važno da ga prije kupnje osjetite pod prstima, posjetite jednu od Fero-Term prodavaonica!

Bijeli kupaonski tepih na pločicama imitacije drveta i stojeća bijela kada.Bijeli kupaonski tepih na pločicama imitacije drveta i stojeća bijela kada.