Kupaonica : uštedite i uredite !Kupaonica : uštedite i uredite !


Nova kupaonica ne mora koštati puno da bi izgledala poput onih sa stranica kataloga - mašta i biranje najpovoljnijih opcija može vam novu kupaonicu donijeti za manje novca nego što ste misliliOsvježiti dnevnu sobu, blagovaonicu ili predsoblje nije naročito zahtjevno to obavljamo tako da eventualno promijenimo boju zidova, nabavimo poneki novi komad namještaja ili jednostavno promijenimo raspored namještaja u prostoriji. Kad je o sličnom osvježenju kupaonice riječ, uglavnom se hvatamo za glavu - ne možda zbog cijene elemenata, već nam se kosa na glavi diže na samu pomisao o razbijanju pločica, dizanju kade, šuti, prašini i nemogućnosti korištenja kupaonice na dulje vrijeme.

Ali taj scenarij ne mora izgledati tako, vaš film o novoj kupaonici može imati sretni svršetak i bitno manje prašnjavu radnju, a i troškovi "snimanja" se ne moraju penjati u nebo. Naročito ako se odlučite zadržati već postojeće pločice - u tom slučaju možete dobiti atraktivnu modernu kupaonicu već za 15.000 kuna. 

Zidni kupaonski namještaj s umivaonikom i okruglim zrcalom s crnim rubom.Zidni kupaonski namještaj s umivaonikom i okruglim zrcalom s crnim rubom.


Priču započnite s kupaonskom bazom

Kad krenete preuređivati staru ili opremati novu kupaonicu, prvo razmislite o mjestu na kojem ćete u kupaonici provesti uvjerljivo najviše vremena - ispred umivaonika. A prije nego odaberete odgovarajući umivaonik, vrijeme je da odaberete odgovarajuću kupaonsku bazu na koju ćete taj umivaonik postaviti. Ako želite uštedjeti, razmislite o kupaonskoj bazi s već ugrađenim umivaonikom i ladicama - tako ćete istovremeno osigurati i dovoljno mjesta za pohranu, pa ćete možda izbjeći nabavku posebnog ormarića. Takvo 3-u-1 rješenje možete potražiti u bogatoj ponudi  Concepto+ proizvoda, u kojoj se nude kupaonske baze, kompleti, ormarići i ogledala te kupaonska rasvjeta. Možda vas zaintrigira Concepto+ Una 100 viseća kupaonska baza izrađena od masivnog punog drva, ili pak Concepto+ Ena 75 viseća baza od lakiranog MDF-a, s keramičkim umivaonikom i dvije ladice sa soft close zatvaranjem. Ako vam je štednja na prvom mjestu, onda razmislite o nabavci nekog od kupaonskih setova, koji uključuju kupaonsku bazu, umivaonik, ogledalo i rasvjetu.

Okrugla kupaonska kada u kupaonici uz bijele pločice i pločice u boji drveta s LED kupaonskim zrcalom.Okrugla kupaonska kada u kupaonici uz bijele pločice i pločice u boji drveta s LED kupaonskim zrcalom.


Ako ste ljubitelj minimalističog stila, možda želite umivaonik koji se montira na zid, bez kupaonske baze. Uparite li ga s odgovarajućom miješalicom za umivaonik, osvajate dobitnu kombinaciju koja će izgled vaše kupaonice podići na viši nivo. Dodatne bodove osvajate za atraktivno kupaonsko ogledalo i odgovarajuću rasvjetu iznad umivaonika.

Moderna crno bijela kupaonica s crnim kupaonskim radijatorom i crnom tuš stijenom uz crne umivaonike.Moderna crno bijela kupaonica s crnim kupaonskim radijatorom i crnom tuš stijenom uz crne umivaonike.


Prostor za kupanje i tuširanje

Nakon što ste uredili prostor za pranje ruku i umivanje, vrijeme je da riješite i prostor za tuširanje. Klasična izvedba uključuje tuš kadu i, kao nadgradnju, tuš kabinu. Tuš kade mogu biti dublje ili pliće, o vama ovisi što želite i što vam se više sviđa. Posljednjih su godina sve popularniji tuševi koji su od ostatka kupaonice odijeljeni samo staklenom stijenom. Takvi tuševi izgledaju izuzetno elegantno, kupaonicu čine vizualno većom i čine da kupaonica izgleda izrazito moderno. Primjer takve moderne stijene je Voxort Blue TS 100, samostojeća tuš stijena izrađena od prozirnog kaljenog stakla debljine 8 mm i kromiranih profila. Staklene stijene možete nabaviti u raznim veličinama, a može ih se izraditi i po narudžbi, tako da vaš prostor bude uistinu jedinstven. Osim dimenzija, možete birati i debljinu i vrstu stakla (prozirno, tonirano ili s uzorkom).

Rozno bijela kupaonica s kupaonskim pločicama u boji drveta, zidnom kupaonskom bazom i kupaonskim zrcalom.Rozno bijela kupaonica s kupaonskim pločicama u boji drveta, zidnom kupaonskom bazom i kupaonskim zrcalom.


Tuš stijene se obično postavljaju na izrazito plitke tuš kade, čija je dubina samo nekoliko centimetara, ili na kade koje su uzdignute iznad pločica, iz kojih voda otječe zahvaljujući maloj kosini. Ako želite biti uistinu u trendu, možda ćete se odlučiti za walk-in izvedbu kade. Riječ je o minimalističkom  konceptu - umjesto tuš kabine, vrata i stranica, walk-in tuševi obično se sastoje samo od staklene stijene, dok voda otječe niz tuš kanalicu (podni odvod) ugrađenu u pod popločen pločicama. Takvi su tuševi idealni za male prostore, a istovremeno kupaonici daju profinjen izgled jer se pločice prirodno nastavljaju u prostor tuša.

Nakon što ste izabrali izvedbu tuša, vrijeme je da odlučite želite li se tuširati bez ruku. Ako želite, izabrat ćete tuš ružu. Riječ je o nastavku koji omogućuje maksimalno uživanje pod tušem jer je fiksiran iznad vaše glave i ne zahtijeva upotrebu ruku - na vama je samo da stanete pod opuštajući mlaz vode i uživate. Kako to izgleda možete provjeriti bacivši oko na tuš ružu Voxort New, elegantnog dizajna i s Easy Clean mlaznicama za lako održavanje. Ako ste za "preciznije" tuširanje, birat ćete klasičnu tuš slušalicu, poput modela Voxort Riva.

Bijele ukrasne zidne keramičke kupaonske počice na kojem je LED kupaonsko zrcalo uz kupaonski namještaj u boji drveta.Bijele ukrasne zidne keramičke kupaonske počice na kojem je LED kupaonsko zrcalo uz kupaonski namještaj u boji drveta.


I za kraj, točka na "i"

Uz umivaonski blok i prostor za tuširanje, esencijalne potrebe zaokružuju toaletna školjka i vodokotlić. Kad su u pitanju toaletne školjke, prije izbora odgovarajuće školjke važno je znati hoćete li se odlučiti za klasični ili podžbukni vodokotlić. Ovi posljednji su elegantniji i gotovo nevidljivi, dok su klasični vodokotlići nešto jeftinije rješenje. U svakom slučaju, pri izboru toaletne školjke je možda bolje odabrati viseću verziju jer će tako površina kupaonice zbog slobodnog poda izgledati veće, a i održavanje kupaonice postat će jednostavnije.

Kupaonska galanterija, bilo da je kupujete u kompletu ili pojedinačno, odličan je način da za malo novca kupaonicu učinite dodatno elegantnijom. Ona je doslovno točka na "i" lijepo uređene kupaonice.

Ali prije nego stavite točku na "i", ipak još jednom bacite oko na posebnu ponudu i artikle na rasprodaji u našem webshopu - sigurni smo da ćete pronaći još povoljniju varijantu za svoju kupaonicu!