Za blagdana se duhovno i emotivno "čistimo", a isto tako čistimo i svoj dom. Evo prilike da i kupaonica u novoj godini zablista novim sjajem!

Viseći bijeli kupaonski element postavljen na pločice krem bojeViseći bijeli kupaonski element postavljen na pločice krem boje


Nova godina simbolično označava novi početak -prilika je to rezimiramo što nam se sve protekle godine dogodilo i donesemo neke nove odluke. Od 1. siječnja mnogi od nas u dnevnike zapisuju "Od danas više neću..." ili "Od danas počinjem...", u želji da se riješimo nekih štetnih i usvojimo neke nove, zdravije navike. Želja nam je očistiti se od loših iskustava i punih pluća krenuti u novu godinu.

Crna stojeća kupaonska kada uz viseći kuaponski element i dva bijela umivaonikaCrna stojeća kupaonska kada uz viseći kuaponski element i dva bijela umivaonika


Da bismo se mentalno "očistili", mnogi od nas prije toga posegnu za konkretnim čišćenjem svog doma. Božićne i novogodišnje blagdane želimo dočekati u čistom, mirisnom i toplom domu, stoga činimo sve kako bismo svoj stambeni prostor učinili što čišćim i urednijim. 

Za okupljanje obitelji najvažnije su nam čiste dnevna soba i blagovaonica, dok sve ostale prostorije uglavnom počistimo i uredimo prema uvriježenom planu i programu. Kupaonica? Nju temeljito očistimo, izribamo kadu i toaletnu školjku - i to je otprilike to.

Ove godine učinite nešto više za svoju kupaonicu - priredite joj mali makeover, učinite je luksuznijom!

Prostrana kupaonica s crnom stojećom kadom i bijelim sanitarijamaProstrana kupaonica s crnom stojećom kadom i bijelim sanitarijama


Luksuzni interijer se ne mora nužno sastojati isključivo od skupih dizajnerskih predmeta i najskupljih komada namještaja poznatih brendova. I sami znate za izreku da "novac ne može kupiti dobar ukus". I to je istina. Duh luksuza interijeru ćete udahnuti i skromnijim sredstvima, ali koristeći vlastitu (bogatu) maštu. Jasno, manja je vjerojatnost da ćete pogriješiti uđete li u prodajno-izložbeni centar i redom kupujete najskuplje iz svake kategorije, ali to vam neće jamčiti i vrhunski ugođaj kad sve kupljeno postavite u prostor.

Kupaonska viseća baza u crnoj boji uz bijele pločice s uzorkom i kupaonskim ogledalom te crnom miješalicom i bijelim umivaonikom.Kupaonska viseća baza u crnoj boji uz bijele pločice s uzorkom i kupaonskim ogledalom te crnom miješalicom i bijelim umivaonikom.

Kako običnoj kupaonici udahnuti notu luksuza

Stoga kupaonicu uredite pametno i dajte mašti na volju. Do luksuzne ćete kupaonice doći slijedeći svoje instinkte, a sigurni smo da će vam u tome pomoći i naši praktični savjeti. Krenimo u avanturu!

Za početak, želite li uistinu uživati u kupaonici ona mora biti - čista. Kad kupaonica blista i sve se u njoj sjaji, bez obzira kako bila opremljena, i vi i vaši gosti u njoj ćete se osjećati ugodno. Želite li si olakšati posao, birajte viseći namještaj (kupaonske ormare i baze) i sanitarije (toaletna školjka) jer je ispod njih lakše čistiti. Dodatni bonus: viseći namještaj i sanitarije vizualno će proširiti prostor.

Nakon što dobro očistite kupaonicu, pobrinite se da sve bude nadohvat ruke. Jer vašim gostima neće biti ugodno budu li vas morali zazivati jer su na roli ostala samo dva toaletna papirića... Rezervna rola toaletnog papira neka uvijek bude nadohvat ruke, na vidljivom mjestu.

Ako vam u dom stižu gosti koji će prespavati, svakako im ostavite dovoljno mekih ručnika za ruke, lice i tijelo. U svakom slučaju, kupaonica koja pretendira na naziv luksuzne uvijek mora biti dobro opskrbljena toaletnim papirom, sapunima, ručnicima, šamponima, kupkama i gelovima za tuširanje. 

Još jedno važno svojstvo luksuznih kupaonica: uvijek lijepo mirišu. U suprotnom, "uzalud vam trud svirači", boravak u kupaonici kojom se šire neugodni mirisi odvoda, vlage ili prljavog veša koji čeka pranje bit će podjednako neugodno iskustvo i vama i vašim gostima. Stoga se pobrinite da vaša kupaonica lijepo miriše; to možete postići mirisnim štapićima, osvježivačima prostora, eteričnim uljima ili, recimo, na diskretna mjesta skrivenim jastučićima punjenim lavandom.

Kupaonica s bijelim kupaonskim namještajem bijelim zidnim pločicama i podnim pločicama u boji drveta.Kupaonica s bijelim kupaonskim namještajem bijelim zidnim pločicama i podnim pločicama u boji drveta.


Kad smo kod lavande, u atraktivnim ćete kupaonicama često pronaći i mirisne sapune proizvedene u malim serijama, mirisne pločice za masažu, "bombe za kupanje" i slična, pomalo drukčija sredstva za održavanje higijene. Sve to na vašu kupaonicu baca novo svjetlo i čini je različitom od ostalih.

Još jedan od načina da kupaonicu učinite luksuznijom su kvalitetni ručnici. Ne štedite na ručnicima jer je razlika u cijeni između prosječnog i uistinu kvalitetnog ručnika relativno mala, a dojam koji kvalitetni ručnici ostavljaju puno je jači.

Za kraj, još jedan trik kojim ćete svoju kupaonicu približiti najluksuznijima: objesite na zidove kakav umjetnički rad ili reprodukciju i probajte pronaći mjesta za biljku ili dvije.

Bijeli viseći kupaonski element s dva umivaonika postavljen na pločice sive boje s bijelim  uzorkom.Bijeli viseći kupaonski element s dva umivaonika postavljen na pločice sive boje s bijelim  uzorkom.

Za one koji žele otići korak dalje

Osim gore navedenih trikova koji svaku kupaonicu mogu barem na miris i dodir približiti luksuznim kupaonicama, evo i nekoliko savjeta za novu ili kupaonicu spremnu za preuređenje. Za početak, razmislite o pločicama. Pločice su temelj svake kupaonice, svojevrsno platno koje ćete nanošenjem boje (čitajte: uređenjem) pretvoriti u remek-djelo. Naša su preporuka pločice velikih formata (recimo, 60x120) jer prostor automatski čine impresivnijim. Velikih se formata ne morate libiti čak ni u manjim kupaonicama, ali je preporučljivo da se pritom ne "zaigrate" s dizajnom i da se držite monokromatskih kombinacija.

Pločice velikog formata u raznim bojama na koje su postavljeni dva crna umivaonika i dva kupaonska ogledala.Pločice velikog formata u raznim bojama na koje su postavljeni dva crna umivaonika i dva kupaonska ogledala.


Kad je u pitanju tekstura, pločice u imitaciji mramora ili kamena daju interijerima posebnu notu luksuza. Na sreću, danas možete kupiti izuzetno kvalitetne pločice u imitaciji mramora i kamena, raznih dizajna i po povoljnim cijenama te tako instant pretvoriti svoju kupaonicu u pravu spa-zonu. Da biste uštedjeli, ne morate zidove opločiti do stropa; umjesto toga, zidove od željene visine do stropa obojite u nježnu nijansu sive. Siva boja daje kupaonici dozu smirenosti i rafiniranosti, s njom ne možete pogriješiti.

Centralni (i najveći) predmet u svakoj kupaonici je - kada. Ako možete potrošiti nešto više novca na jedan predmet, potrošite ga na kadu. Samostojeća kada je idealan "mamac za poglede", ona priziva duh starih vremena, elegantne klasike. Kako znate da ste odabrali pravu? Jednostavno: ako ste se "zaljubili na prvi pogled", onda je to ta kada. Ako drugi, trezveniji pogled na vašu "ljubav" otkrije da je kada preskupa, birajte cjenovno povoljniju verziju, ali u tom stilu.

Bijela samostojeća kupaonska kada na crnim pločicama i krom miješalica.Bijela samostojeća kupaonska kada na crnim pločicama i krom miješalica.


Luksuzni interijeri često donose nešto neočekivano, nešto izvanserijski: kadu, komad namještaja, pločice zanimljivog dizajna... Iznenaditi možete i sami. Evo kako: umjesto standardne kupaonske baze, potrudite se pronaći neku koja odskače od ostalih. Slično je i s kupaonskim namještajem, radijatorima i sanitarijama u neočekivanim bojama, sve to vašoj kupaonici daje izrazitu dozu individualnosti i elegancije. Ogledalo većih dimenzija također čini vašu kupaonicu većom, a pomno odabrana kupaonska galanterija može staviti točku na "i" elegantno uređene kupaonice.

Na kraju, posebnu pozornost posvetite kupaonskoj rasvjeti; često je upravo neadekvatna rasvjeta razlog zašto kupaonica ne zablista. Rasvjetna tijela ugrađena u spušteni strop te diskretna, strateški pametno razmještena rasvjeta vašoj će kupaonici udahnuti novi život.

Bez obzira odlučite li se na manje zahvate kako biste kupaonici udahnuli blagdanski duh ili ste odlučili u novu godinu krenuti u novoj kupaonici, svakako provjerite bogatu ponudu u svim Fero-Term prodajnim centrima, kao i u našem webshopu.