Prostor za tuširanje možete oplemeniti ugradnjom tuš kabine, kombinacijom tuš vrata i stranica te postavljanjem atraktivnih samostojećih tuš stijena.

Kupaonica s tuš stijenom i bijelim umivaonikom te krom miješalicom i okruglim ogledalom.Kupaonica s tuš stijenom i bijelim umivaonikom te krom miješalicom i okruglim ogledalom.


Statistike pokazuju da se u Hrvatskoj dvije trećine stanovništva tušira barem jednom dnevno, što znači da je prostor za tuširanje izuzetno prometan dio svake kupaonice. A kad neki prostor koristite svakodnevno, logično je da ga želite urediti da bude što atraktivniji i praktičniji.

Kupaonica 21. stoljeća sasvim je nova prostorija u usporedbi s onom prije tridesetak godina. Tad je kupaonica bila jedna od manjih prostorija u stanu ili kući - iz čisto praktičnih razloga jer manju je prostoriju jeftinije grijati. Osim toga, kupaonica je imala samo jednu svrhu, održavanje higijene. Umivanje, pranje zuba, kupanje - i van! Danas kupaonicu opisujemo kao "mjesto opuštanja" i "spa oazu", a često ćemo je s ponosom pokazati gostima. Danas nije važno samo potrpati umivaonik, kadu, grijalicu vode i stroj za pranje rublja na što manje kvadrata, danas je važno stvoriti prostor u kojem ćemo se osjećati ugodno, prostor u kojem vladaju ugodni mirisi, u kojem se možemo opustiti...

Metamorfozom kupaonice iz čisto praktičnog prostora u spa oazu i prostor za tuširanje je doživio velike promjene. Za početak, naše su se navike održavanja higijene značajno promijenile. Dok je prije kupanje u klasičnoj kadi bilo uvjerljivo na prvom mjestu, moderni, ubrzani životni tempo učinio je tuširanje puno poželjnijim od kupanja. Istraživanje s početka teksta otkrilo je da se više od 66 posto Hrvata svakodnevno tušira, dok se u kadi kupa 45.5 posto ispitanika - i to samo nekoliko puta godišnje.

Crna tuš kada koja se nalazi na tamnim keramičkim pločicama, pored tuš vrataCrna tuš kada koja se nalazi na tamnim keramičkim pločicama, pored tuš vrata


Klasične kade i dalje imaju svoje čari, ali tuš kade sve su češći izbor u modernim kupaonicama. Prije su se tuš kade koristile isključivo kao podloga za tuš kabinu, a danas one ponosno stoje samostalno. Ovisno o tome želite li ih istaknuti ili učiniti što manje primjetnima, birat ćete kadu koja se najbolje uklapa u vašu viziju savršene kupaonice. Današnje su kade u potpunosti prilagodljive, u ponudi ćete pronaći i kade od lijevanog mramora koje je moguće rezati točno prema specifičnim mjerama vašeg prostora za tuširanje. Postoje dublje i pliće serije kada, kao i one koje je moguće u potpunosti uklopiti u ravninu poda.

Moderna tuš kada s tuš stranicama i tuš setom.Moderna tuš kada s tuš stranicama i tuš setom.


Tuš kabine također su se mijenjale tijekom godina. U prvo je vrijeme bilo najvažnije spriječiti prskanje vode po kupaonici, a danas tuš kabina mora zadovoljavati i visoke estetske te standarde funkcionalnosti. Najveća prednost tuš kabine nad ostalim načinima organizacije prostora za tuširanje leži u činjenici da ulaskom u tuš kabinu možete za sobom - zatvoriti vrata. Tim činom praktično štitite prostor kupaonice od prskanja, ali i simbolično ostavljate iza sebe sve brige i stres i spremni ste na opuštajuće tuširanje. Tuš vrata tako predstavljaju onu magičnu granicu između stresa i opuštanja, nude prelazak iz jedne u drugu dimenziju.

Siva kupaonica s pločicama 60x120 i stalne tuš kabine s crnim rubovima za tuširanje.Siva kupaonica s pločicama 60x120 i stalne tuš kabine s crnim rubovima za tuširanje.


Stoga nije čudno kad dizajneri pokušavaju sve da ta vrata budu što praktičnija, da pridonose ukupnom osjećaju opuštanja. Rezultat takvog promišljanja su tuš kabine poput Voxort Blue Fly krom i Voxort Blue Fly black serije kabina. Osim što su sigurne (izrađene od sigurnosnog kaljenog stakla debljine 8 mm i masivnih aluminijskih profila u crnoj ili boji kroma), ove tuš kabine nude inventivni mehanizam otvaranja i zatvaranja vrata koji štedi prostor i olakšava pristup prostoru za tuširanje. 

U pravilu, tuš kabine možemo podijeliti na polukružne i pravokutne, a u ponudi su kabine različitih dimenzija kako biste ih najlakše uklopili u svoju kupaonicu. Najprodavanije tuš kabine u Hrvatskoj su one Fero-Termovog branda Voxort, a razloga za to je više: ispunjavaju najviše standarde sigurnosti, kvalitete i trajnosti, pružaju najpovoljniji omjer cijene i kvalitete, jednostavno se montiraju, nezahtjevne su za održavanje. Dodajmo i da su sva stakla Voxort tuš kabina kaljena, što jamči maksimalnu sigurnost.

Uz tuš kabine, prostor za tuširanje je moguće organizirati i kombinacijom tuš stranica i tuš vrata. Ovisno o zidovima koji okružuju vaš prostor za tuširanje, kombiniranje tuš stranica i tuš vrata kreirate jedinstven prostor. Podloga tog prostora može biti tuš kada ili samo pločice u kombinaciji s tuš kanalicom.

U posljednje vrijeme je sve uobičajenije prostor za tuširanje od ostatka kupaonice odijeliti ugradnjom tuš stijene. Samostojeće tuš stijene donose novu dimenziju u organizaciju prostora kupaonice jer predstavljaju fizičku zaštitu od prskanja, a istovremeno vizualno proširuju prostor kupaonice. Ponuda samostojećih tuš stijena je široka i sigurno ćete pronaći staklenu stijenu koja odgovara vašem ukusu. Uz različite debljine i teksture stakla, možete izabrati vrstu stakla - svaka vrsta na svoj način doprinosi vizualnom identitetu vašeg prostora.

Moderna kupaonica sa sjanim kupaonskim pločicama i staklenom tuš kabinom te crnim tuš sistemomModerna kupaonica sa sjanim kupaonskim pločicama i staklenom tuš kabinom te crnim tuš sistemom


Serija Voxort Pro samostojećih stijena donosi niz stijena prozirnih stakala u raznim dimenzijama, dok se serija Voxort Pro Stripe sastoji od stijena s mat crnim profilima, idealnih za stvaranje interijera u industrijskom stilu. Ako želite pomoću toniranog stakla tuš stijene diskretno odijeliti prostor za tuširanje od ostatka kupaonice, možete izabrati tuš stijenu iz serije Voxort Blue Black. Poseban ćete efekt postići korištenjem posebne tuš stijene, poput modela Voxort Blue s efektom ogledala i kromiranih profila.

Izbor tuš kabina, vrata, stranica i stijena dovoljno je velik da vam jamči jedinstven ambijent prostora za tuširanje. Sve što trebate napraviti je kliknuti na naš webshop ili posjetiti neki od prodajnih centara Fero-Terma - i inspiracija će vam doći sama od sebe. A poželite li sami sastaviti kupljenu tuš kabinu ili postaviti tuš vrata, stijenu ili stranice, video-upute pogledajte na Fero-Termovom YouTube kanalu!