Povratak na Fero-term.hr

Prijavite se na svoj račun

Prvi put? Registrirajte se!

B2B (ugovorni kupac)prijava

Kako božićni ugođaj preseliti i u kupaonicu

Kako božićni ugođaj preseliti i u kupaonicu

Blagdani se bliže, a božićni ukrasi se već pozamašno pojavljuju u trgovinama u raznim varijantama i oblicima. ​Ali što je s kupaonicom? Pa ona je ipak dio doma koji svakodnevno posjećujemo; zašto bi onda ona bila izostavljena iz rituala ukrašavanja? Kako bi vas potakli da ukrasite svoje kupaonice, napisali smo kratke i slatke upute za dekorativne ideje za fenomenalne Božićne kupaonice.

Blagdani se bliže, a božićni ukrasi se već pozamašno pojavljuju u trgovinama u raznim varijantama i oblicima.
Brojni fanatici božićnih ukrasa i dekoracija već su osmislili svoje ovogodišnje kombinacije za drvce i ostatak doma.
Ali što je s kupaonicom? Pa ona je ipak dio doma koji svakodnevno posjećujemo; zašto bi onda ona bila izostavljena iz rituala ukrašavanja?
Kako bi vas potakli da ukrasite svoje kupaonice, napisali smo kratke i slatke upute za dekorativne ideje za fenomenalne Božićne kupaonice.

JEFTINI, A EFEKTNI UKRASI

PAPIRNATI UKRASI

Kada pričamo o dekoracijama, to ne znači da nužno mislimo na kupovinu i potrošnju velikog iznosa novaca, već upravo i na one koje možemo sami izraditi uz malo truda i volje.
Ono što nam je potrebno za ukrase u obliku snježnih pahuljica od papira su papir bijele ili ledeno plave boje, obostrano ljepljiva traka i škare. Sjećate se njihove izrade? Ako ne, na internetu postoje brojne instrukcije ili video materijali kako napraviti posebne papirnate pahuljice.
Također, napominjemo da nisu pahuljice jedine, pustite mašti na volju i kreirajte od kolaž papira Djeda Božićnjaka, soba, snjegovića… Ideja je beskonačno.
Osim što su izuzetno pristupačne, također mogu uključiti cijelu obitelj u njihovu izradu. A kada je riječ o božićnoj dekoraciji kupaonice, idealno odgovaraju uz okvir ogledala, kupaonske ormariće, vodokotliće, vrata, pa čak i zidnih pločica.

Božićni ukrasi u kupaonici 1

CVJETNI ARANŽMANI

U našem prethodnom blogu o detaljima za kupaonicu spomenuto je i kako se cvijeće odlično uklapa u kupaonicu.
Kao božićna dekoracija kupaonice, cvjetni aranžmani mogu dati vizualnu toplinu, ali i mirisni doživljaj zime.

Kao cvjetni zimski aranžman pronađite prvu jelku i uzmite nekoliko grančica srednje dužine s iglicama. Također, neka grančice imaju po mogućnosti male ili srednje češere na sebi ili ih jednostavno prilijepite na vrh grančica. Uz traku božićnih boja međusobno povežite grančice  i napravite božićni kupaonski ukras - jednostavan i prirodan.

Također, grančice možete okititi malim kuglicama ili lampicama te ih staviti u posebnu božićnu vazu.

Božićni ukrasi u kupaonici 2

ZDJELICE S KUGLICAMA

Zdjelice s božićnim kuglicama su još jedna jednostavna, a vrlo simpatična ideja za uređenje kupaonice u božićnom štihu.
Sigurno imate neku staklenu zdjelu ili duboku vazu koju možete napuniti jednobojnim ili višebojnim kuglicama te ostalim božićnim dekoracijama, a vazu ili zdjelicu obujmiti prigodnom božićnom trakicom.

Božićni ukrasi u kupaonici 3

KUGLICE NA ZAVJESI OD KADE

Vrlo jednostavna, a vrlo simpatična ideja za božićnu dekraciju kupaonice - ako imate nosač zavjese za tuš.
Odaberite kuglice koje vam najviše pašu uz izgled zavjese, ali na način da se istaknu. Zavežite ih na pjedinačne držače zavjese za tuš i ta-da! Super efektan i jeftin božićni dekor je tu!

Božićni ukrasi u kupaonici 4

DETALJI NA POVRŠINAMA - od vodokotlića do polica

Svaki slobodni prostor na vidljivom mjestu prava je prilika za kupaonski božićni ukras.
Bilo da je riječ o vodokotliću ili policama na čijoj površini izvrsno pristaju božićni angažman, mirisne svjećice, mini borić ili božična zvijezda.   

Božićni ukrasi u kupaonici 5

MIRISI

Ne zaboravimo na mirisne svjećice s mirisom jabuke i cimeta ili zimzelenog drveća koji će upotpuniti vaš božićni kupaonski doživljaj!
Osim toga, uz mirise, svjećice potiču relaksaciju i daju dojam topline u svakom prostoru. A ako niste jedni od onih koji imaju kamin u kupaonici, svjećice su svakako odlična i vjerodostojna zamjena za izniman topli zimski ugođaj.

ZAKLJUČAK

Božićno doba specifično je zbog svog hladnog vanjskog, ali itekako toplog unutarnjeg osjećaja. Kićenje i dekoriranje postaju neizostavan dio svakog doma.
Kako bi svaki kutak u kojem svakodnevno boravite imao podsjetnik na ovaj kratki, ali intenzivni dio godine, uređenje kupaonice u božićnom duhu je odličan izbor.
Najbolji način za istaknuti svoju kupaonicu u zimskom štihu svakako su detalji.
Za kreativce, ali i one manje kreativne no s iznimnom voljom, izrada velikog broj božićnog ukrasa od papira je najjeftiniji, a vrlo često i najefektniji korak. Također, tu su i drugi materijali poput izrada figura od gipsa, kuglica od salveta i slično - samo je potrebno prepustiti se mašti.
Iako puno toga možemo sami, za one kratke s vremenom ili jednostavno za one koji nisu ljubitelji solo kreacija postoje i druge opcije. Mnoge božićne dekoracije za kupaonice možemo pronaći u trgovinama ili web shopovima, a njihovo uklapanje u kupaonicu pružat će poseban doživljaj svakim ulaskom.

Želite primati još ideja za uređenje vaše kupaonice? Prijavite se na naš newsletter u nastavku!
Podijelite ovaj članak s prijateljima
Pogledani proizvodi
Povezani proizvodi
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Sveukupno
{{totalPrice}} Uključen PDV
Preuzimanje u FT: 0,00 kn
Dostava na adresu: {{deliveryPrice}}
Cijena paleta: {{paletePrice}}
Završite kupovinu Nastavite kupovati
Pošalji sadržaj košarice na e-mail
Zatraži poziv
Pošalji košaricu
Povratak na vrh