Razvojem ljudskih želja i higijenskih potreba kroz povijest, razvijale su se i vrste slavina koje danas možemo pronaći u raznim vrstama i oblicima. Danas su one neizostavan dio svakog doma te, iako su naizgled zanemariv stilski element, cjelokupnom dizajnu kupaonice daju značajan efekt. 

Visoka crna miješalica za vodu postavljena iznad bijelog umivaonika.Visoka crna miješalica za vodu postavljena iznad bijelog umivaonika.


Također imaju i značajan ekološki utjecaj - znate li da miješalica koja kapne jednom u sekundi uzaludno troši 100 000 litara vode godišnje?


Došlo je vrijeme renovacije kupaonice i napokon planirate ostvariti dugogodišnje želje oko uređenja kupaonice? U našem starom blogu pročitajte vodič o renovaciji kupaonice dok vam u nastavku donosimo infografiku u kojoj prikazujemo razvoj pipa kroz povijest, njihove vrste prema namjeni te vrste pipa.

Pipe predstavljaju neizostavan dio svakog doma te, iako su naizgled zanemariv stilski element, cjelokupnom dizajnu kupaonice daju značajan efekt.

Razvojem ljudskih želja i higijenskih potreba kroz povijest, razvijale su se i vrste slavina koje danas možemo pronaći u raznim vrstama i oblicima. 

U početku su slavine bile namijenjene zasebno za hladnu ili toplu vodu, što je danas prilična rijetkost zbog suvremenih miješalica. Miješalice su dizajnirane kao jednoručne slavine kroz koje se istodobno dovodi protok hladne i tople vode.  

Od današnjih slavina očekuje se mnogo više, pa tako možemo pronaći slavine s ekološkom funkcijom koja ograničava protok vode te slavine sa senzorskim sustavima koji reagiraju na blizinu ruku.

Znate li da miješalica koja kapne jednom u sekundi uzaludno troši 100 000 litara vode godišnje? Stoga s novim pipama, osim što štedite novac, pozitivno djelujete i na prirodu.

Kako bi vam lakše dočarali koje sve vrste slavina postoje te zašto je taj mali element toliko važan, u nastavku donosimo cijelu priču o slavinama kroz jednostavnu infografiku.

Infografika i povijest o slavinama za voduInfografika i povijest o slavinama za vodu