Hvala na pitanju, 100 nam je blogova tek!Hvala na pitanju, 100 nam je blogova tek!

 

Osvježenje i promjena izgleda kupaonice moguća je uz pomoć malih detalja, a da vam je pritom dovoljan i manji budžet. ​No, detalji nisu samo ukras - oni uz estetsku imaju i funkcionalnu ulogu. Stoga njihov odabir treba promatrati upravo kroz te dvije dimenzije - onu estetsku i onu funkcionalnu. U novom blog postu vam donosimo 11 ideja za detalje s kojima ćete za male troškove oplemeniti i uljepšati svoju kupaonicu.Koga prvog pitate kad vam nešto nije jasno? Ili kad želite saznati više? Ili kad ne možete odlučiti koja vam je opcija bolja?

Prije pedesetak godina, odgovora na ovo pitanje bilo bi više. Danas, većina bi ispitanika odgovorila jednostavno: "Internet".

U najpopularniju internetsku tražilicu, Google, dnevno se u prosijeku ukuca više od 8,5 milijardi pojmova (više od 99.000 pretraga u sekundi). Jedno je istraživanje pokazalo da prosječni ispitanik barem tri puta dnevno zatraži pomoć Googlea. Ti su nam podaci dovoljni da odgovorimo na gore postavljeno pitanje - ljudi se danas okreću internetskim tražilicama kad trebaju pravu informaciju.

Okruglo zrcalo sa LED svjetlom i crnim kupaonskim radijatorom na zidu u sivo bež kupaonici.Okruglo zrcalo sa LED svjetlom i crnim kupaonskim radijatorom na zidu u sivo bež kupaonici.


A kad želite o nekoj temi doznati osnove ili nešto više, blogovi su jedan od najboljih izvora informacija. Blog (skraćenica od riječi weblog) podrazumijeva skup periodički objavljivanih tekstova na internetu, koji mogu biti osobne prirode, stručni, zabavni, poučni... Blogove su u početku počeli voditi pojedinci, više u stilu dnevničkih zapisa. Vremenom su blogove počele voditi i tvrtke, uviđajući da je to dobar način svojim kupcima ili klijentima ponuditi informaciju više o svojim proizvodima ili uslugama.

Znatnim porastom obujma kupnje putem webshopova, blogovi su dodatno dobili na vrijednosti, a samim time i čitanosti. Jer blog je win-win situacija i za onoga tko prodaje proizvod i za kupca tog proizvoda: trgovac može kupca bolje upoznati s prednostima artikla koji prodaje, a kupac će dobiti više informacija o samom proizvodu i moći će donijeti bolju odluku odgovara li mu taj proizvod.

Bijele keramičke kupaoinske pločice uz bijelu kadu u kupaonici s dva okrugla zrcala.Bijele keramičke kupaoinske pločice uz bijelu kadu u kupaonici s dva okrugla zrcala.


Fero-Term je na stranicama svog webshopa do sada objavio 100 blogova, u kojima smo pisali o proizvodima iz našeg asortimana. Kad pišemo blog, glavni nam je cilj donijeti vam što više korisnih informacija o temi bloga i upoznati vas s prednostima vezanih proizvoda. Uzmimo, na primjer, odabir pločica. Prije kupnje pločica, svi otprilike znamo što želimo i kakve nam se pločice sviđaju. Stoga, čisto informativno, uđemo u webshop da provjerimo ponudu - i šokiramo se! Zašto? Zato što velika većina kupaca pločice kupuje samo nekoliko puta u životu i ne zna što zapravo treba tražiti. Da, znamo da želimo sive pločice - izaberemo filtar i pokaže nam se dvjestotinjak modela pločica. Kad počnete čitati opise, shvatite da se tu spominju neki termini poput protukliznosti, i to s oznakama ("Što uopće znače te oznake?"), da zapravo niste sigurni koja je razlika između podnih i zidnih pločica ("Pa valjda samo u tome da se jedne postavljaju na pod, a druge na zid?!"), pojma nemate zašto su porculanske pločice skuplje od keramičkih ("Zar se od porculana ne rade šalice za kavu?")... 

Crno bijela kuhinja s bijelim sudoperom i bijelom miješalicom za vodu.Crno bijela kuhinja s bijelim sudoperom i bijelom miješalicom za vodu.


Zbunjeni, ukucavate u tražilicu "keramičke pločice vodič" i dolazite do Fero-Termovog bloga Pločice: Vodič za one koji žele prije kupnje imati sve posloženo. Nakon što ste pročitali blog, neke su vam stvari jasnije, a usput kliknete i na tekst Podno grijanje za cijeli dom jer vas intrigira pomisao na ugradnju podnog grijanja u novu kupaonicu... Ili bolje da pitanje grijanja riješite ugradnjom kupaonskih radijatora? Nakon što pročitate tekst Kupaonski radijatori i saznate sve o vrstama i potrebnoj snazi kupaonskih radijatora, pažnju vam privuče 13 najčešćih pogrešaka pri planiranju uređenja kupaonice (i na pola teksta shvatite da ste već napravili dvije pogreške.)

Zidni crni kupaonski radijator na modernim pločicama velikog formata uz kupaonsko ogledalo s LED osvjetljenjem.Zidni crni kupaonski radijator na modernim pločicama velikog formata uz kupaonsko ogledalo s LED osvjetljenjem.


Fero-Termov blog je tu i da vam pomogne riješiti neke uobičajene probleme. Tako možete pročitati kako zamijeniti oštećenu pločicu, kako nove pločice prelijepiti preko starih ili kako zimi zaštititi cijevi od smrzavanja. Tu su i informativni tekstovi, poput onih o našim robnim markama Concepto, May Ceramics, Voxort i Terma te Fero-Termovom YouTube kanalu. Opisali smo vam i kako instalirati WC školjku za 60 minuta, savjetovali što je praktičnije, viseće ili stojeće sanitarije, informirali vas o tuš kadama krojenim po mjeri...

Naših prvih 100 blogova nisu vam prošli "ispod radara" - samo prošle ih je godine pročitalo više od 202,000 čitatelja, u prosjeku 553 dnevno. I vrijeme provedeno na blogu, dvostruko duže od prosječnog, ukazuje da su vam teme koje biramo zanimljive. U posljednje vrijeme posebnu pažnju privlače savjeti kako smanjiti račune za grijanje, ali i kako za blagdane pripremiti - kupaonicu.

Kamin na drva u dnevnom boravku neto uz kauča i stolića za dnevni boravak.Kamin na drva u dnevnom boravku neto uz kauča i stolića za dnevni boravak.


Osim što se trudimo biti informativni, pružiti vam konkretne odgovore na ili riješiti neke dvojbe, uvijek nam je drago čuti i vaše prijedloge o tome što biste željeli čitati. Ako imate prijedlog, javite nam se na e-mail marketing@fero-term.hr i pobrinut ćemo se da dobijete pravi odgovor. Prvih 100 blogova je iza nas, ali već sad imamo ideja za sljedećih 100 - pridružite nam se, kreirajmo zajedno sadržaj koji vas uistinu zanima i pomaže vam riješiti probleme i nedoumice. Tako ćete, kad krenete u prodajni salon ili webshop, imati jasnu viziju što vam sve treba da vaša kupaonica, kuhinja, dnevni boravak ili terasa izgledaju najbolje moguće!

---

TOP 10 Fero-Term blogova

Najčitaniji blogovi u posljednjih 365 dana

1) 5 vrsta grijanja i kako odabrati ono idealno
2) Blagovaonski stol, centralno mjesto okupljanja u svakom domu
3) Kako odabrati pločice za uređenje terase
4) Sve što ste željeli znati o radijatorima za centralno grijanje
5) 5 savjeta kako izabrati idealne pločice za kuhinju
6) Podno grijanje i zašto ga postaviti
7) Najčešće pogreške pri polaganju pločica
8) Kako instalirati WC školjku unutar sat vremena
9) Kako nove pločice prelijepiti preko starih
10) Montaža tuš kabine i tuš stijene