Kako najpopularniju prostoriju u domu učiniti što atraktivnijom, ali da pritom ne zaboravimo i na udobnost i funkcionalnost.

Crni granitni sudoper s crnom kuhinjskom slavinom postavljen na otvoreni tip šanka.Crni granitni sudoper s crnom kuhinjskom slavinom postavljen na otvoreni tip šanka.

Najomraženiji kućanski poslovi su vam...?

Usisavanje i pranje suđa! Nije li tako? Sigurno sanjate da usisavač zamijenite onim malim slatkim robotom koji sam usisava dok vi imate sve četiri u zraku, a o sudoperu da ne pričamo. Čemu sudoper (osim ako nije u ulozi lijepog detalja u kuhinji), ako imate perilicu suđa!

Priznajemo, sudoper vjerojatno nije najidealnije mjesto za kojim bi netko poželio provesti svoje slobodno vrijeme, ali svejedno je potreban. Neki bi rekli da je nužno zlo :)

Sada se sigurno pitate zašto smo u središte našeg bloga odlučili staviti pravo zlo čovječanstva. Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. U Fero-Term trgovini dobili smo jako puno novih sudopera koji su sve, samo ne obični.


Što želimo reći? Većina nas mrzi pranje suđa zbog toga što kasnije moramo izribati cijeli sudoper! Masnoća ostaje na njegovim stranicama, mrlje ostaju zalijepljene na rubovima sudoperima, a da ne govorimo o bijelim mrljama od vode koje se polako, ali sigurno skupljaju sve do kad nas jedno jutro iznenadi tvrdokorni kamenac.

Da, nije ni čudo što ne volite sudopere :)

No, sada šalu na stranu. Jeste li ikada pomislili da zapravo imate krivi sudoper? Svijet se mijenja, tehnologija se razvija, pa tako i sudoperi koje sada možete naći i u granitnoj verziji!

Da, da, od svega radimo filozofiju, a ovo je sigurno jedna od boljih :)

Sivi granitni sudoper s krom miješalicom postavljen u bijeloj kuhinji.Sivi granitni sudoper s krom miješalicom postavljen u bijeloj kuhinji.

Granitni sudoper: zbogom nečistoći i ogrebotinama

Mnoge se stvari događaju u kuhinji i zbog toga kuhinja mora biti opremljena tip-top elementima i opremom koja će izdržati i najteže zadatke.

Jedna od opreme na koju bi svakako morali pripaziti je sudoper! A (slatki) problem je da na izbor imate raznoliku paletu materijala od kojih su napravljeni sudoperi. Tako na primjer imate, sudopere od nehrđajućeg čelika (inox), silgranitne, lijevane akrilne sudopere, keramičke sudopere i ove naše, granitne!

Granitni sudoperi napravljeni su od spoja raznih materijala, a najčešći oblik granitnih sudopera je spoj kvarca, prirodnog minerala kojeg možemo pronaći u granitu i visokokvalitetnog akrilnog veziva, tj. smole. Rezultat svega je izuzetno povezana i neporozna površina do čak tri puta otpornija od prirodnog granita! Zbog svoje nepovezane površine, poznati su i pod imenom kompozitni sudoperi.

S obzirom na sve svoje prednosti, sa sigurnošću možemo reći da su granitni sudoperi postali popularna kuhinjska oprema koja je nadjačala i toliko popularne inox sudopere na koje se mnogi žale da s vremenom postanu ružni i da ih je teško održavati. A, dobro. Vjerojatno ovisi koje ste ih kvalitete kupili. Kod nas ništa osim vrhunskog inoxa :)

4 odlična razloga zašto bi trebali razmisliti o kupnji granitnog sudopera!

Osim što djeluju elegantnije, granitni sudoperi imaju mnogo prednosti. Nabrojimo ih! :)

1. GRANITNI SUDOPERI SU IZDRŽLJIVI

Kao što smo prije rekli, granitni sudoperi su izrađeni od kvarca i akrilne smole i to u omjeru 80:20 (kvarc:smola), zbog čega su jači od drugih sudopera. Izrađeni su pod visokim pritiskom što ih čini neporoznim, otpornim na ogrebotine, higijenski su i otporni su na mnoge uobičajene mrlje u kućanstvu. Na primjer, mrlje od crnog vina, čaja, kave i slatkih sokova.

Za razliku od bilo kojeg drugog kuhinjskog sudopera, ne zahtijevaju brtvljenje što ih čini još čvršćim, izdržljivijim i vrhunskim izborom za vašu kuhinju.

2. GRANITNI SUDOPERI SU DEKORATIVNI I MODERNI

Granitni sudoperi su vrlo dekorativni i moderni jer im njihov materijal daje izgled prirodnog kamena. Oni su zapravo jedina vrsta sudopera koje možete skombinirati s ostatkom kuhinjskih površina i elemenata. Kako to mislimo? Pa svaki je granitni sudoper jedinstven! Dolazi u različitim bojama, oblicima, veličinama, konfiguraciji i matiranim završecima.

Po prvi puta možete kupiti sudoper baš prema vašem ukusu!

Bež granitni sudoper sa krom miješalicom postavljen na crnu kuhinjsku plohu.Bež granitni sudoper sa krom miješalicom postavljen na crnu kuhinjsku plohu.

3. ČIŠĆENJE GRANITNIH SUDOPERA NIKADA NIJE BILO LAKŠE

Granitni sudoperi se lako održavaju i čiste. Na primjer, ako vam je od prošle večeri ostalo nešto vina u čaši ili ste zbog lijenosti izlili ostatak jutarnje kave u sudoper i niste ga odmah isprali, nemojte brinuti :) Sudoper će biti čisti ko suza!

Osim što će preživjeti sve vrste tekućina, granitnom sudoperu ništa ne smeta odložite li u njega kipuće lonce ili kipuću vodu od kuhanja tjestenine.

No iako je otporan na mrlje i ogrebotine, to ne znači da ga ne morate više ikada čistiti! Krpica, spužvica i blagi deterdžent sve rješavaju :)

 

4. GRANITNI SUDOPERI SU NOVČANO PRIHVATLJIVI

Iako su nešto skuplji od inox sudopera, vrijedi uložiti u njih. Na početku uložite nešto više, ali ste onda sigurni jako dugo vremena.

Krenite u pranje suđa bez ikakvog stresa :) Najpopularniji izbori granitnih sudopera su u bijeloj, crnoj i smeđoj boji, a u kojem ih obliku kupiti, to je ipak tema za sebe. Njoj ćemo se posvetiti nešto kasnije :) Granitni sudoper iz snova možeš pronaći na webshopu ili u najbližoj Fero-Term poslovnici.