Ali nemojte se zadovoljiti samo biranjem: uz pomoć navedenih artikala sami složite dobitnu kombinaciju i snove pretvorite u javu.

Moderno uređena kupaonica s mramorom i tuš setom u tuš kabiniModerno uređena kupaonica s mramorom i tuš setom u tuš kabini


Renovirati kupaonicu ili opremiti potpuno novu ne bi trebao biti težak zadatak: znate koliko vam je budžet, znate dimenzije prostorije, znate što sve želite imati u kupaonici... "I to je to", veselo pomislite kad ste sve stavili na papir. Ali onda se dogodi nešto neočekivano: otvorite stranicu webshopa u kojem možete nabaviti sve potrebno i - ostanete zapanjeni! Znate da želite, recimo, pločice u imitaciji mramora, ali nitko vas nije pripremio na toliku ponudu. Ok, znate ton koji želite, ali našli ste barem 10 modela savršenih pločica! Koje izabrati? Kako će izgledati uz određeni model tuš kabine? Želite li dizajnersku kadu ili tuš stijenu s efektom ogledala?

Pitanja, pitanja... Ali zato imate nas da vam pomognemo. U nastavku teksta pročitajte (i dobro pogledajte) kako smo opremili šest različitih kupaonica te koje smo sve artikle pritom upotrijebili. Neka vam ovi interijeri posluže kao inspiracija na osnovu koje ćete, vlastitim izborom artikala, stvoriti pravo kupaonsko remek-djelo!

Sjajna kupaonica sa staklenom tuš stijenomSjajna kupaonica sa staklenom tuš stijenom

Ekskluzivna kupaonica u mramoru sa samostojećom kadom

Iako su pločice u imitaciji mramora pri vrhu ljestvice popularnosti kad je uređenje kupaonice u pitanju, ove je godine mramor uistinu vrhunski trend. Posebno su popularne pločice u imitaciji bijelog prošaranog mramora i jake varijacije tonova, poput modela May Ceramics Pisa Gold sa zidova i podova kupaonice na fotografiji. A moderna verzija klasičnog dizajna pločica zaziva i modernu inačicu klasične samostojeće kade, uz koju savršeno ide Voxort Perla Gold miješalica za kadu. Iz iste je serije i miješalica za umivaonik Voxort Perla Gold, koja čini skladnu cjelinu Concepto Bell Edge Gold 42 nadgradnim umivaonikom te Concepto+ Ariana 75 kupaonskom bazom. Moderno kupaonsko ogledalo Concepto+ Esther 90 Black i Voxort 4000 Gold držač ručnika samo su točka na "i" ove luksuzne kupaonice.

Sive kupaonske pločice velikog formata pored kojih se nalazi samostojeća kada sa samostojećom miješalicomSive kupaonske pločice velikog formata pored kojih se nalazi samostojeća kada sa samostojećom miješalicom

Moderno uređena i namještena kupaonica u mramoru

Kao što smo već u gornjem tekstu ustvrdili, mramor je materijal koji već stoljećima povezujemo s luksuzom. Zašto ne biste sebi priuštili dašak tog luksuza odabirom pločica u imitaciji mramora? Za još jači dojam izaberite pločice velikih dimenzija; one dimenzija 60X120 cm izgledat će naročito elegantno na zidovima vaše kupaonice. A upravo su takve May Ceramics Joya zidne i podne pločice u imitaciji mramora, koje naročito do izražaja dolaze uz pločice poput modela May Ceramics Potomac Sand sjajnih podnih pločica. Pločice velikih dimenzija zazivaju i jednako impresivno ogledalo, poput modela Concepto+ Taylor 60, dok će samostojeća staklena tuš stijena Voxort Blue Black 120 i Voxort Amora tuš sistem doći poput šlaga na raskošnu tortu. Za sve sitnice koje želite sakriti od pogleda tu je Concepto+ Nordic 80 kupaonska baza s umivaonikom, savršeno sljubljena s Voxort Amora miješalicama za umivaonik te Voxort Black setom galanterije.

Luksuzna kupaonica s pločicama velikog formata s blagim bež kupaonskim pločicama.Luksuzna kupaonica s pločicama velikog formata s blagim bež kupaonskim pločicama.


Sofisticirana luksuzna kupaonica u pločicama velikog formata

Sofisticiran, profinjen, elegantan, uglađen, rafiniran, istančan - epiteti su koji se automatski lijepe uz stil koji privlači poglede znalaca. Poput stila u kojem je uređena ova kupaonica - na prvi vam je pogled jasno da osoba koja je osmislila ovu efektnu kombinaciju dizajna i tekstura koje se međusobno nadopunjuju ima ukusa. Plus: pločice velikog formata 120x278 cm, poput modela zidnih pločica Atlas Concorde Marvel Bianco Dolomite u imitaciji mramora, prostor čine naročito luksuznim. Podne pločice May Ceramics Kingdom Coal u imitaciji kamena, s druge strane, idealan su izbor ako želite u svojoj kupaonici naročito istaknuti neke detalje, poput visokokvalitetnih Voxort Perla i Voxort Design miješalica ili Concepto+ Chantelle Black 60 kupaonskog ogledala. Concepto Zara 62 umivaonik na ploču savršeno se slaže s Voxort Linea Rhea Slim 170 samostojećom dizajn kadom. Dodatnu dozu luksuza interijeru daje prostor za tuširanje, opremljen Voxort Perla ugradbenim tuš paketom, Voxort Blue 100 samostojećom tuš stijenom i Voxort Duo 360º 80 tuš kanalicom.

Bijele kupaonske pločice velikog formata u kupaonici s crnom staklenom tuš stijenom.Bijele kupaonske pločice velikog formata u kupaonici s crnom staklenom tuš stijenom.

Minimalističko uređena moderna kupaonica

Ponekad je interijeru dovoljan jedan detalj, mali otklon od očekivanog, da bi decentno namješten prostor postao još sofisticiraniji. Naš prijedlog: posegnite za pločicama zanimljivog uzorka! Njihova je svrha upravo, "razbiti" uniformnu površinu i učiniti je oku privlačnijom. Uzmite za primjer May Ceramics Hika Terazzo Mix Colors zidnu i podnu pločicu u imitaciji kamena: razigranog je dizajna, ali otpornog na zaub vremena - i fizički i dizajnom. Ovu kupaonicu naročito atraktivnom čine Voxort Blue VI-Line Black 90 tuš vrata i Voxort Blue VI-Line Black 90 tuš stranica iz toniranog stakla, koji čine cjelinu zahvaljujući tamnim tonovima Voxort Amelia Black tuš sistema, Concepto+ Lais 60 kupaonskog ogledala, Voxort 4000 Black držača četkica za zube, Voxort Tea Black visoke miješalice za umivaonik te Concepto Bell 46,5 nadgradnog umivaonika na ploču. Za hladne dane, tu je i TermaBad R01 Black 1600/500 kupaonski radijator, također u tamnim tonovima.

Sjajne kupaonske pločice na kojima se nalazi viseća toaletna školjka i bideSjajne kupaonske pločice na kojima se nalazi viseća toaletna školjka i bide

Funkcionalno opremljena kupaonica s inovativnom tuš kabinom

Koja je razlika između kupaonice i funkcionalno opremljene kupaonice? U više-manje svakoj se kupaonici nalaze isti "obvezni" elementi poput toaletne školjke, umivaonika i kade, ali razlika je u pozicioniranju tih elemenata, ergonomiji, količini prostora za pohranu, rasvjeti... Elegantan umivaonik, poput modela Concepto Bell Marble Black 46,5, uparen s atraktivnom Voxort Tea Black visokom miješalicom za umivaonik i Concepto+ Esther Black 90 kupaonskim ogledalom s rasvjetom sjajan su temelj svake kupaonice, dok je May Ceramics Potomac Gris zidna i podna u imitaciji mramora poput čistog platna spremnog dočekati vaše poteze kistom. Ali prava se čarolija krije u prostoru za tuširanje Voxort Blue Fly Black 120/80 tuš kabina ima inovativan način otvaranja i zatvaranja vrata, zahvaljujući kojem se nećete morati izmicati i pri ulasku ili izlasku raditi vratolomije. Voxort Premium Belle Black 80/120 tuš kada i Voxort Amelia Black tuš sistem lijepo zaokružuju ovu inovativnu i funkcionalnu priču.

Kuaponica popločena pločicama u imitaciji drveta na kojima se nalazi samostojeća kadaKuaponica popločena pločicama u imitaciji drveta na kojima se nalazi samostojeća kada

Ukusno opremljena kupaonica industrijskog stila 

Ludwig Mies van der Rohe, poznati arhitekt i jedan od predvodnika moderne arhitekture funkcionalizma, često je isticao da se u svom radu vodi krilaticama "manje je više" (što je postala i misao vodilja minimalizma) te "Bog je u detaljima". Kad uz minimalizam u svoj prostor uvedete i industrijski stil, dobit ćete ovakav ukusno opremljen interijer. Stilski usklađene Voxort Sharp miješalica za umivaonik i Voxort Sharp miješalica za tuš kadu detalji su koji odmah upadaju u oči, dok Voxort Pro A1-Line Stripe 100 L tuš stranica i Voxort Pro A1-Line Stripe 90 tuš vrata svojim profilima i letvicama nalik na prozore industrijskih hala dočaravaju stil nekih prošlih vremena. Kupaonska baza s umivaonikom Concepto+ Luna 80 te kupaonsko ogledalo Concepto+ Taylor 60 upotpunjuju taj dojam, a cijela je slika zaokružena efektnim podnim pločicama May Ceramics Retro Durham Pre Grey.

---

Nadamo se da će vas ovih šest kupaonskih interijera nadahnuti i potaknuti vašu maštu. Sve artikle iz gornjih interijera možete potražiti u našem webshopu ili u nekoj od Fero-Term poslovnica širom Lijepe naše. Čekamo vas širom raširenih ruku!