Bez obzira je li riječ o naknadnom preuređenju ili je vaša kupaonica tek u izradi, vrlo lako možete besprijekorno iskombinirati estetiku i funkcionalnost, a sve to uz relativno niske troškove! Donosimo najvažnije savjete kako za relativno malo novaca možete renovirati svoju malu kupaonicu!

Krom tuš vrata montirana u kupoanici s podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim pločicama u imitacije keramike.Krom tuš vrata montirana u kupoanici s podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim pločicama u imitacije keramike.


Što kada svoju kupaonicu od samo nekoliko kvadrata želite preurediti u pravu oazu mira i svakodnevnog zadovoljstva prilikom boravka u njoj?

Bez brige, donosimo vam nekoliko cool ideja uz koje će vaša kupaonica postati stylish te napokon postati vaša najdraža prostorija.

Bez obzira je li riječ o naknadnom preuređenju ili je vaša kupaonica tek u izradi, vrlo lako možete besprijekorno iskombinirati estetiku i funkcionalnost.

A sve to uz relativno niske troškove!

1) KREIRAJTE SVOJU PALETU BOJA

Jedan od jednostavnijih trikova za vizualno proširenje malih kupaonica je odabir neutralnih boja na zidovima.

Boje imaju veliki utjecaj na vizualni dojam prostorija pa je tako i njihov izbor izuzetno bitan. Savjetujemo vam da svoju male kupaonicu držite u jednoj boji, radije nego da stvarate sekcije zidova s raznim bojama.

Kupaonica sa podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim sjajnim pločicama na kojima se nalazi bijeli umivaonik i zlatna miješalica.Kupaonica sa podnim pločicama u imitaciji drveta i zidnim sjajnim pločicama na kojima se nalazi bijeli umivaonik i zlatna miješalica.


Ako niste ljubitelj jedne boje, uvijek se mogu koristiti i kontrastne boje, ali u mnogo manjem omjeru od dominantne. Tako na primjer možete koristiti neku od tamnih boja ako imate neke izbočine ili udubine od prozora.
Prirodno svjetlo, minimalistički dizajn, drveni elementi i boje - Skandinavci su predvodnici ovog trenda, čije nas kupaonice nanovo oduševljavaju.

2) IPAK VAM SE VINTAGE STIL SVIĐA VIŠE OD KLASIKE?

Nema problema, nitko nije rekao da se u malim kupaonicama striktno treba držati klasike.
Ako želite npr. vintage stil kupaonice (ili neki od 7 univerzalnih stilova kupaonice s kojima nikako ne možete pogriješiti), odaberite svjetlije tapete, a uz pravilan odabir brojne dostupne kupaonske opreme iz Fero Term kupaonskih namještaja i dodataka pretvorite svoju malu kupaonicu u baš ono što ste i zamišljali.

3) KUPAONICE I PLOČICE = KLJUČAN ODNOS

Odabir pravilnih kupaonskih pločica može biti ključan trik za luksuzan i spa dojam kupaonice. Na primjer, podne pločice s koje imitiraju kamen idealne su za moderan i luksuzan izgled kupaonice.
Dodatan će efekt uz podne pločice dati i zidne pločice s istom imitacijom ili u kombinaciji pločica koje imitiraju drvo.

 

Pločice u imitaciji kamena daju ovvoj kupaonici veličanstven sjaj uz walkin stijenuPločice u imitaciji kamena daju ovvoj kupaonici veličanstven sjaj uz walkin stijenu

4) SVJETLOST JE KLJUČ!

Svjetlost je ključ za veći i ugodniji dojam kupaonice. Ako je moguće, stvorite što više prirodnog svijetla i dojam prozračnosti.

A ako niste u toj mogućnosti, odlična alternativa je dodavanje rasvjete, pogotovo one koja se nalazi okolo ogledala.

 

Kupaonski ormarić s ogledalom i svjetlom postavljen iznad bijele kupaonske baze.Kupaonski ormarić s ogledalom i svjetlom postavljen iznad bijele kupaonske baze.

5) UVIJEK VAM NEDOSTAJE PROSTORA ZA POHRANU STVARI? STVORITE GA!

Istina je da nam u  malim prostorima uvijek nedostaje dovoljno prostora za pohranu, ali postoje brojne mogućnosti koje nam stvaraju priliku za ne samo pametno čuvanje stvari, već i moderan izgled.
Police ugrađene u zid su idealan način za stvaranje pohrane za ručnike ili ostale stvari koje volimo imati unutar kupaonice, a često nemamo mjesta za njih. Osim što štede prostor, također daju kupaonici poseban štih, pogotovo ako se ugradi i rešetka koja može ostaviti luksuzan dojam.
Zidne košare iznad kade ili unutar tuš kabine su idealne za pohranu šampona, sredstva za pranje tijela i slično.

Uski kupaonski ormarići su idealni za postavljanje u najužim kutevima, bilo da je riječ o onima koji se postavljanju na zid ili pak o samostojećim ormarićima. Takvi su ormarići odlični za pohranu svih kremica, make upa i ostale kozmetike.

6) WALK IN TUŠEVI UNUTRA, KADE VAN!

Ako posjedujete kadu u maloj kupaonici, idealan način za dobivanje na prostoru je zamjena kade s walk in tuševima koji osim prostora daju ekskluzivan i moderan izgled.
Walk in tuševi nalaze se u skoro svim modernim kupaonicama, a zauzimaju minimalan prostor.
Kako bi spriječili da vam voda dođe do elemenata, ne zaboravite koristiti idealnu zaštitu - staklenu pregradu, odnosno tuš stranicu.
Fero Term u svojoj ponudi nudi sve elemente idealnog walk in tuša. Samo bacite pogled na kvalitetnu Voxort tuš stranicu profinjenog i sofisticiranog dizajna.

 

Fero Term kupaonica s walk-in tušem i tuš ružomFero Term kupaonica s walk-in tušem i tuš ružom

7) PRAVILAN ODABIR GRIJANJA ZA MAKSIMALNU UŠTEDU PROSTORA

Male kupaonice zahtijevaju pametnu organizaciju prostora, stoga je pametan odabir grijanja jedna od važnijih stavaka.

Podno grijanje idealno je za sve kupaonice, posebice kada je riječ o malim kupaonicama, pošto je relativno povoljno.

Osim što osigurava optimalnu toplinu te ne stvara prašinu, podno grijanje također ne zauzima previše prostora.

Više o podnom grijanju možete pročitati na našem prijašnjim blogu o podnom grijanju.

Ako ne želite mijenjati način grijanja u kupaonici, drugi način je da umjesto običnih radijatora odaberete klasični kupaonski radijator TermaBad R01.

8) PAMETNI DODACI

Već smo pisali kako sitni detalji i dodaci mogu unaprijediti svaku kupaonicu.

Sušenje veša ne treba nužno zauzimati puno prostora. Naše MSV sušilo za rublje na razvlačenje je savršeni dokaz tome - jednostavno se instalira na zid te zauzima minimalno prostora osiguravajući sušenje veće količine rublja.

Kupaonska ogledala s ormarićem najidealniji su odabir za male kupaonice. Osim što su estetski izuzetno lijepa (pogotovo ako su ukrašena LED lampicama), također su i funkcionalna te služe za pohranu raznih kozmetičkih proizvoda.

Vješalice i police za vrata su neki od pametnih dodataka koje jako volimo. Vrata su idealna za postavljanje vješalica za ručnike i tzv. zidnih košara.

ZAKLJUČAK

Puno toga je moguće ako uključimo maštu, ali i ako odaberemo brojne praktične kupaonske dodatke i pametan kupaonski namještaj.

S njima se može uštedjeti mnogo prostora pošto su upravo stvoreni za male kupaonice.

Bez obzira na vaš budžet, već danas možete napraviti male promijene uz koje ćete svoju malu kupaonicu dovesti u organiziranije i vizualno efektnije stanje.

Ako ste se ipak odlučili za konkretniju renovaciju svoje male kupaonice, tada je idealno rješenje walk in tuš, ugradbeni ormari i stalaže, odabir najboljeg grijanja te boje koje će osigurati prozračnost i veći dojam kupaonice. Nakon ovako dobrih s webshop ili u najbližu Fero-Term poslovnicu!